Jump to content

Gixxer

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Gixxer's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Driver på med denne: viewtopic.php?f=38&t=67715 Det endte med Timney avtrekk, men det var montert en liten fjæraktig del (se nederst venstre på bilde) bakerst på låskassen som stod i veien for avtrekkerens funksjon. Delen finnes ikke på Timney monteringsanvisningen heller. Hva er den og er det bruk for den?
  2. To spørsmål reiser seg: Finnes det andre trykkpunktsavtrekk enn "danske-avtekk" og "Kongsberg-avtrekk" å få tak i til M67? Skal glideflatene i orginal avtrekket være speilblanke, eller skal de ha en fin slipe-struktur?
  3. Jeg overtok en gratis og lite brukt M67 i 6,5x55mm for en stund siden. Godt inspirert av forumet og noen flotte M67er tenkte jeg at det skulle være mulig å få en ok allround-børse ut av den. Børsa har gått et par hundre skudd og har en viss affeksjonsverdi, så det var ved prosjektets start liten tvil om at akkurat den børsa måtte det bli. Etter mye lesing på forumet ble det anskaffet en 10MOA skinne og 30 mm ringer fra Ken Farrell i USA rett før jul. Etterhvert kom børsa i posten, og det bar rett til børsemaker for å få montert stasen og få fjernet Elit-diopteret og fremsiktet foran. Etter en stund var det klart for henting, men en siste sjekk i butikken tydet på at skinna pekte for mye oppover og det hele endte med "ompuss" (justering av shims) før jeg endelig fikk børsa langt på natt. Prøveskyting fant sted et par dager etter og på 50 meter satt skuddene ca 35 cm over og 17 cm til høyre når kikkerten var i null. Noen vil kanskje si at det er å kaste perler for svin, men kikkerten var i mellomtiden kjøpt på XXL og ble en Zeiss classic 2,5-10/50 med lys, som dessverre "bare" har 70 klikk hver vei. Jeg var med andre ord fri fri for klikk allerede før innskytinga fikk begynt. Det verste var likevel avtrekket, men det kommer vi tilbake til. Planer etterhvert vil nok bli å file sikringsfløyen for å få den til å gå under kikkerten, kapping av pipe og litt fiksing på stokken. Etter endel filing og ny montering av skinna nå i kveld ser vidunderet slik ut nå, og jeg håper inderlig at høyden stemmer denne gangen på grunn av epoksylimet og loctite som nå bedder skinne, skruer og shims.... Det kritiske nå er derfor mest sannsynlig avtrekket Det er et orginalt(?) M98 trykkpunktsavtrekk som sitter på, og ikke matchavtrekk som jeg trodde først. Da elendigheten ble oppdaget hadde jeg håp om at det var gammelt lagringsfett som ødela, men etter grundig rengjøring og forsøk på polering har det egentlig gått fra vondt til verre. Hele bevegelsen kjennes ut som et langt knirkete kryp og intet trykkpunkt er å spore ved de fleste normale ladegrep. Per nå begynner jeg å miste troen på at det går an å få noe bra ut av akkurat dette avtrekket, men jeg skulle helst hatt et avtrekk med trykkpunkt. Hva kan jeg gjøre med avtrekket eller hvilket annet avtrekk må jeg ha?
  4. Inspirerende prosjekt dette her. Er i ferd med å begynne noe lignende, men er helt grønn når det gjelder ombygging. Hva betyr MOA tallene i praksis og er det Ken Farrel skinner for M98 som kan brukes?
×
×
  • Create New...