Jump to content

Sander_Sx

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Sander_Sx's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for mange gode svar =) Skal pøve i morgen!
  2. Takk for fine svar. Da gjelder det å ikke gi opp, og ha en god porsjon tålmodighet Det er en del små vann i terrenget, men dem ligger enda lenger bort i fra bebyggelsen, kan det være et godt sted å postere?
  3. Men hvor langt trekker de? Jeg har erfaring fra rådyr som kan bo i små skogsholt som ikke er stort større enn en fotball bane, grunnet nærliggende jorde. Men hvordan er det storskogen? Jeg har prøvd både smyg og posteringsjakt inn/på hogstfelt, men det virker som det er svært få rådyr i stor skog og vekk fra bebyggelse. Jeg har aldri hatt helt troen på å jakte rådyr på terreng uten nærliggende jorder, men den ansatte som solgte meg jaktkortet sa dem forvaltet 80 rådyr årlig, og kun 9 var solgt og 6 var felt hittil. Så man skulle tro det var håp utifra villtforvaltningen!?
  4. Ja, men hvordan laster jeg opp bilde?
  5. Takk for svar. Er nok mye sant i det. Jeg vet at rådyr ofte kan holde til i nærheten av jorder og bebyggelser, men finnes det ren skogsrå? Føler det er en liten mystikk rundt rådyr i skogen, ettersom dyra kan ha en tendens til å se/høre deg først. Elgen derimot ser jeg ofte. Skal prøves før lyset går i dag =) Men hva med lokk så sent på året, har det noen hensikt?
  6. Nei, og for min del må dem være så nøye dem vil. Men reelt sett er ikke hyppige våpenkontroller noe vi i Norge sliter med. Og selv med en dobling av kontroller ville Ola Normann Jeger bli kontrollert svært sjeldent. Jeg deltatt på stevner i hele landet uten å bli kontrolert en eneste gang. Her inne skal man kunne prate om alt fra jakthund til tennhette, og våpenkontrol er jo det vi alle tenker på før vi slenger børsa bak i bilen(er sluttstykket tatt ut, våpenkort, vital del) Selv, uten noe å skjule og alle papirer i orden følte et sterkt ubehag når dem stoppet. Så kanskje det kan være litt trivelig for andre der ute å se at selv i kjølevannet av en våpentragedie er politiet en allright autoritet med forståelse for våpeneiere.
  7. Jeg deler ditt syn der fult og helt! Jeg tror(og håper) at Politiet ser ann person og situasjon, og på den måte unngår unødvendig bøtelegging. Det blir også et bedre forhold mellom borger og politimyndighet når man har gode assosiasjoner. Jeg er også i den tro at det finnes kun to forskjellige politimenn: - Den av gamleskolen som ser ann situasjoner og viser skjønn. Nøler ikke med å autoriter når det trengs. - Akademikerne som gjør alt etter boka, eller som dem lærte på politihøyskolen. Frykter tvetydige paragrafer som kan slå tilbake på dem. Og svaret på spørsmålet er.......... Gammel Mulig lensmann, ettersom han var godt opp i 50åra
  8. For en gangs skyld skulle jeg være tidlig tidlig på jakta, så en fredag tidligere i høst, kl 0215 pakket jeg ut av bilen langs riksvei 188, Odal, ikledd jaktdress. Politiet kom kjørende forbi akkurat da jeg åpnet våpenkoffert og tok ut benelli nova 12/79 pumphaglen De stoppet og ba pent om å se papirer, så jeg åpnet dokument casingen og fant fram div jaktkort, våpenkort og kart. I mørket tok jeg feil våpenkort og ga den hyggelige tjenestemannen våpenkortet på en cz brno 22.lr. Glad over å se at ting var i skjønneste orden kjørte de videre. Det var først rett etter jeg forsto hva som hadde skjedd. Og må nesten si det er litt artig med tanke på at Politiet forvekslet Nova'n som er den "tøffeste" haglen jeg har, og Cz'n som er den "snilleste" riflen jeg har Noen som har opplevd noe lignende? Også en stolt eier av en Remmington M15A1, ifølge våpenkortet
  9. Pussig. Jeg jakter rådyr og rev med en steyer scout, påmontert Trijicon Acog. Jeg har den militære utgaven med fastmontert docter og fast 3x, beregnet for 5.56. En genial løsning ettersom docter'n tillater i større grad å skyte skudd nr 2 på fluktene villt (evt. rådyr drevet av halsende hund) fordi du finner dyret i sikte på 0,00fort. Presisjonen på docter'n er også rimelig grei. Jeg skyter på storvilt skive stående og får samlinger på størelse med en middagstallerken. Men denne løsningen har forbedrings potensiale, grunnet avstanden mellom kolbe og optikk blir for lang(må nærme optikken og mister feste mellom skinn/kolbe). Et artig lite tips som gir riflen et større bruksområde på småvillt jakt, også ser det meget flott ut.
  10. Noen som kan gi meg tips om hvordan man jakter rådyr i skog? Jeg har et terreng som består kun av skog/hogstfelt og myr. Ingen nærliggende jorder. Jeg har kun jakte rådyr på drev og på jorder før og føler meg sikker der, men er det noe forskjell? Evt hva? Finner feiinger støtt, men ser hverken bukk eller geit. Noe som bare gir meg mer jaktlyst, men det hadde vært godt å fått utelling
  11. Takk for mange utfyllende svar og råd! De hunderasene jeg heller mot er Beagle, Basset og Drever. Men jeg har et par spørsmål/utalelser: - Jeg ønsker en allsidig hund som kan jaktes mye med, gjerne i bratt terreng og snø. Primært midre terreng og jorder med tilhørende skog. - En lett trent førstegangs hund som gjerne jager fra ung alder, slik jeg ikke mister motet. - Hvilke rase/kjønn jager lengst/kortest? - Kan drivende hunder lånes bort/brukes av andre? - Hundegård på dagtid og inne på ettermiddag/natt, lar det seg gjøre? - Hvor tidlig begynner de forskjellige rasene å jage? Har sansen for dette miljøet. Virker som jordnære mennesker.
  12. Jeg er en ivrig jeger i begynnelsen av 20årene som benytter stort sett all fritid til jakt. Det være seg storfugl, rådyr, hare og alt annet jaktbart villt i Norge. Og ettersom jeg bruker så mye tid på jakt og i skogen ønsker jeg meg en 4-beint jaktkompis. Men hvilke? Jeg har lite erfaring fra jakt med halsende hund, men 10-15 slipp etter hare og 1 slipp etter rådyr. Råd å tips til valg av hund, trening og utstyr verdsettes høyt ettersom dette blir min aller første 4-beinte Jeger- og det som er verdt å gjøre, er verdt å gjøre ordentlig! Ps. Den må gjerne jage både rådyr, rev og hare. Perfeksjonisme tar jeg når jeg har lært meg faget.
×
×
  • Create New...