Jump to content

mauser 270

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mauser 270

  1. Still på fokusinnstillinga på okularet til lysprikken blir minst mulig.Dette samsvarer med at kikkerten blir klar på 100 m. hvor den er parralaksefri. Du vill ikke få klart bilde og siktekors/liten lysprikk samtidigt på avstander som avviker mye fra avstanden som kikkerten er parralaksefri på,for eksempel 200 - 300 m. Dette merkes best på stor forstørring og i dårlig lys. Måtte vel hatt paralaksejustering for å oppnå dette. Slik er også mine to ht kikkerter.
  2. Takk for svar ,anser det fortsatt som interesant og prøve. Vis ei børse med god presisjon beholder presisjonen med 224 kuler er det jo kjempe. Tenker først og fremst på ei varmint kule for rev. Lar seg forresten gjøre å få bestilt helmantel kuler fra sellier og bellot fra Shou. Snakket med de for et års tid siden,vis det er av interesse for noen.Vis det går som jeg håper blir jeg eier av en drilling i 5,6x52R,og da skal dette prøves. Vet kalliberet er litt ukurant,men elsker det til kombivåpen(kjerlighet gjør blind). Angrer som en hund på at jeg solgte min gamle for en del år siden.
  3. Fikk du prøvd 224 kuler i 5,6x52R . Er det noen på forumet som har erfaring med dette.
  4. mauser 270

    17 Rem

    Takk for svar.Valget er tatt, det ble 62 cm med 1 på 10 stigning. Men av ren kunskaps tørst lurer jeg på følgend. Regner med at det er en øvre grense der vi ikke får økt hastighet ved yterligere og øke løpslengde,og har forstått det slik at denne lengden varierer med patron type. Så til årets julenøtt, er denne hastighets økningen/reduksjonen jamn. Jeg mener ,viss du øker løpslengden fra 57cm til 62cm og får en hastighets økning,vil du få samme hastighetsøkning om du øker løpslengden yterligere 5 cm til 67cm? Og ved reduksjon av løpslengde,vil hastighetstapet vere størst på den siste cm.du kapper? Progresiv hastighetsreduksjon? Forøvrigt ønskes alle en GOD JUL.
  5. mauser 270

    17 Rem

    Har bestilt rifle i 17 Rem av Ragnar Hansen. Har satt løp til 62cm med stigning 1 på 10. Vurderer og forandre stigning til 1 på 9 for og ha muligheten til og stabilisere 30 gr. kuler. I følge Hansen vil det teoretisk øke egenspredningen med 2-3 mm på hundre meter med lettere kule pga.overstabilisering. Det vil jeg teoretisk ikke merke en gang med mine ordinere skyteferdigheter.
  6. mauser 270

    17 Rem

    Ok. Det jeg er ute etter er å få vite er hvor langt løp som skal til for og utnytte patronens potensiale. Patronen har jo stort hylsevolum i forhold til det lille kaliberet.Mener å ha sett et eller annet sted at patronen trenger lelgre løp enn patroner som 6,5 x55 ,308 og 30-06. 25 grains kule i 17 rem er oppgitt til 1257 m/s. Går det ann og si noe om kor langt løp en bør velge for og oppnå den hastigheten.
  7. mauser 270

    17 Rem

    Noen som vet hvor langt løpet på cal.17 Rem bør vere.
×
×
  • Create New...