Jump to content

rådyret

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

About rådyret

 • Birthday 12/17/1970

rådyret's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Jeg har med hell speket stykker i 6 % saltlake .2-4 døgn Eller ett lag med grovsalt i 2 døgn. Og overlevd flere ganger uten nitritt . Jeg liker den saltmengden der ,nok til spekesmak.lite for å kunne spise mye . Hjertet må åpnes mer en 2 deler er min erfaring, di pleier gå i dunken for meg .grunnet alle lommer . Ellers er mine stykker maks 4-5cm tykke.
 2. Har større kuler i 30,06 i tilfelle elgjakt.
 3. Jo mye rare ting, men 50 kg kolle er litet dyr . Allitid en første gang for allt.
 4. Tror jeg venter med homogene kuler ,308 er ju ikke helt ett høyhastighets våpen
 5. Hadde partion endel år , Så går det som vanlig at noen slakt blir stygge .Mye blodslått . Derav skifte . Kjekt å prøve litt.
 6. Joda det er klart at dårlig treff gir altslags levetid. Men ettersøk blir ekstra krevende uten gjenomskyting. Kunne vart hyggelig å krongrafre hastigheten. Å ikke bare tro.
 7. Ja er fornøyd med det meste ,men prøver nytt krutt og opp mot maks lading
 8. Kan ikke klage over restvekt el annet med så svake ladninger
 9. Jeg hadde swift a frame 180 grs.sist lot .fornøyd med dem. Men nå kjøpte jeg 100 kuler 150 grs i samme som trening . Så var tanken at det var hyggelig å trene og jakte med mest mulig lik kulebane . Da trenger jeg ikke tenke på siktejusteringer. Oryx er jeg ferdige med.
 10. Snakket med en som kunne lade data i hodet. Han meinte skytterlagskruttet gav ikke mer enn 720 m/s . Så annbefalling ble N140 og 45 -45,5 grain . Da går hastigheten opp til over 820 m/s Så får en hjort en gang i fremtiden vise resultat. Dokk så går jeg for bogtreff .
 11. Tydeligvis litt overrasket at det er lovlig til storvilt . Men hastigheten er ikke målt . Bare ladet midt på tabellen
 12. Jo men dette var ikke på langs . Og første gang jeg har brukt så lett kule
 13. Hadde en litt dårlig erfaring i helgen. Fant 3 kuler i hjorte kolle 50 kg etter slakt . Fusion 150 grains med n-11 43 granis lading 308W. Første skudd litt langt bak ingen synlige reaksjonen. Så måtte flere til på dyr i fart +100 m .tydeligvis dårlige treff vom og ut i lår . Så vart dyret stående lenge bak tre for meg .Før det datt Ingen skudd hadde gjenomskyting. Ingen traff noe bein . Samt etter lading og prøve på banen gikk dem helt likt annen ammunisjon. Derav tro på helt kurant lading . Ja restvekt låg på 92-94,5% Nydelig sopp på kula . "Fint slakt "og. Knappt hull i dyret . Noen som har opplevd lignandes?
 14. Jeg stiller opp med (petit basset )i Rogaland omeg, Den jager fint Rådyr,Hjort Men har selv bortimot tomt terreng som bør få ta si opp . Hunden er 19mån og hadde vart glad for mer jakt.
×
×
 • Create New...