Jump to content

rådyret

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rådyret

 1. Jeg har med hell speket stykker i 6 % saltlake .2-4 døgn Eller ett lag med grovsalt i 2 døgn. Og overlevd flere ganger uten nitritt . Jeg liker den saltmengden der ,nok til spekesmak.lite for å kunne spise mye . Hjertet må åpnes mer en 2 deler er min erfaring, di pleier gå i dunken for meg .grunnet alle lommer . Ellers er mine stykker maks 4-5cm tykke.
 2. Har større kuler i 30,06 i tilfelle elgjakt.
 3. Jo mye rare ting, men 50 kg kolle er litet dyr . Allitid en første gang for allt.
 4. Tror jeg venter med homogene kuler ,308 er ju ikke helt ett høyhastighets våpen
 5. Hadde partion endel år , Så går det som vanlig at noen slakt blir stygge .Mye blodslått . Derav skifte . Kjekt å prøve litt.
 6. Joda det er klart at dårlig treff gir altslags levetid. Men ettersøk blir ekstra krevende uten gjenomskyting. Kunne vart hyggelig å krongrafre hastigheten. Å ikke bare tro.
 7. Ja er fornøyd med det meste ,men prøver nytt krutt og opp mot maks lading
 8. Kan ikke klage over restvekt el annet med så svake ladninger
 9. Jeg hadde swift a frame 180 grs.sist lot .fornøyd med dem. Men nå kjøpte jeg 100 kuler 150 grs i samme som trening . Så var tanken at det var hyggelig å trene og jakte med mest mulig lik kulebane . Da trenger jeg ikke tenke på siktejusteringer. Oryx er jeg ferdige med.
 10. Snakket med en som kunne lade data i hodet. Han meinte skytterlagskruttet gav ikke mer enn 720 m/s . Så annbefalling ble N140 og 45 -45,5 grain . Da går hastigheten opp til over 820 m/s Så får en hjort en gang i fremtiden vise resultat. Dokk så går jeg for bogtreff .
 11. Tydeligvis litt overrasket at det er lovlig til storvilt . Men hastigheten er ikke målt . Bare ladet midt på tabellen
 12. Jo men dette var ikke på langs . Og første gang jeg har brukt så lett kule
 13. Hadde en litt dårlig erfaring i helgen. Fant 3 kuler i hjorte kolle 50 kg etter slakt . Fusion 150 grains med n-11 43 granis lading 308W. Første skudd litt langt bak ingen synlige reaksjonen. Så måtte flere til på dyr i fart +100 m .tydeligvis dårlige treff vom og ut i lår . Så vart dyret stående lenge bak tre for meg .Før det datt Ingen skudd hadde gjenomskyting. Ingen traff noe bein . Samt etter lading og prøve på banen gikk dem helt likt annen ammunisjon. Derav tro på helt kurant lading . Ja restvekt låg på 92-94,5% Nydelig sopp på kul
 14. Jeg stiller opp med (petit basset )i Rogaland omeg, Den jager fint Rådyr,Hjort Men har selv bortimot tomt terreng som bør få ta si opp . Hunden er 19mån og hadde vart glad for mer jakt.
 15. Min basset er sikkert noe trang i søket.19mån Men den har blitt vesentligt bedre siste mån. Ca 300 m uten uten fot ,men noe svårt att si
 16. Takk for svar. Det er nok rev ,men det var var bonden som fant hi med sau i åpningen. Kamrat har sett 4 unger i flokk under hjortejakt .(bø) Så han avstod den gang , Jeg har bare sett 1 en gang men fikk ikke opp våpen fort nok. Har prøvet crittcall 3ganger uten hell. Så vist noen kan lokke så kan me ordne med en tur og to. Kunne tenkt att lært meg det.
 17. rådyret

  rev /sau

  Kan en rev slepe med seg en voksen sau til hi? Eller er mer sannsynligt det er gaupe ? Men graver den hi ? Dette er observert i Gjesdal ,Rogaland
 18. Ja nå fikk Ammo jage hjort ,Med effektivt resultat kalv først og kolle på post 2 rett etterpå
 19. Da har Ammo fått lov og jage til 2 hjortefall på lørdagen. Og en nye man som var med kan kalle seg for hjortejeger
×
×
 • Create New...