Jump to content

ole j

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ole j

  1. Hvorfor jeg handicaper en 300 med med ttx 150 gr kule er litt tre delt jeg ville ha mindre dybde virkning og mindre rikosjett fare. Trodde jeg ville få stor diameter på kulen slik at jeg fikk 375 effekt og hvor se hvor mye hastighet har å si for knall fall. Jeg fant bare igjen den kulen jeg skjøt i 25 l dunken, og den var helt hel men litt liten diameter, det at kulene går skjevt i dyret har jeg også hørt men tar det med litt salt for jeg vet hvor vanskelig det er å se at dyret en skal ta ut står 100% med brei siden til nå en skyter. Jeg har brukt tyngre barnes kuler før men sluttet å bruke dem på grunn av at i terrenget der jeg jakter mest er det mest fjell og stein, så rikosjett var et problem.
  2. Helt bak på demperen er det en skive som normalt blir tilpasset løpet av børsemaker. Hensikten med skiven er en slags opp lagring for ta opp belastning om demperen får seg et skikkelig kakk. Skiven må ha så mye klaring at jeg synes litt av hensikten med den blir borte så jeg har fjernet hele skiven og kan bruke demperen på løp med forskjellig diameter. Den er kun festet med en seegering og lett å fjerne.
  3. Hei. Jeg ladet denne kulen i minn 300 WM sist sesong men fikk bare testet den på to Hjort, det ble endel blod slått ved skudd midt i og på hold under 100 m en ikke verre en bløte loddede, tyngre kuler Måtte lade ganske hardt for å få god pressisjon og hadde 1080 m/s. Testet den i en 25 l kanne og den gikk gjennom på langs av kannen og lagde bulk i neste kanne, avstanden var 20 m fra kannene. Jeg brukte Norma 204 lade data finner du på norma sinn hjemmeside
  4. Jeg bruker en Vortex 10x56 og er fornøyd, jeg ser litt bedre i den en i en 6-25 x 72 Zeiss og bruker den til å se hvilken vei dyrene står finnes sikkert bedre men hva er hensikten når en ikke ser i rifle kikkerten.
  5. Er litt varmere der du jakter en i Norge så jeg ville ikke gått for max ladninger jeg ville ha laget meg en lade stige der jeg begynte på 54 gr til 57 for 250 gr og 48-51 med 300 gr kule. og brukt den som gir best presisjon eller best samskyting Vil tro at 57 og 51 er før høyt om det er varmt nok og hastigheten på start ladningene burde være på ca 700 ms med 250 gr og 650 med 300gr
  6. Løpet går for å si det mildt veldig godt har skutt en hjort under vanskelige forhold ( liten blink) med det men det blir engangs hylser med den ladningen.
  7. jeg tror i utgangspunktet ikke det har ladet 140 gr med 55 gr N-15og nosler copitittion uten for høyt trykk. PL er fremdeles 0.2 fra bommene. ja 0,2 mm PL kan være grunnen så neste testladning med pl fra bommene 1,5 mm og med max ladning for 6,5-284
  8. Hei. Har ladet 6,5-06 noen år og fikk meg en nøtt i dag når jeg skule teste et nytt løp. normalt så lader jeg med 56 gr N-15 og nosler partittion dette er max i den ene riflen jeg bruker og gir 930 ms så jeg startet på 54 gr med nosler accuboned og satte patron lengden til 0,2 mm fra bommene og når jeg testet så kom det røyk fra lås kassen og tenn hetten spratt ut. så det ble til at jeg skjøt inn med nosler partittion. Denne ladningen var også over max men samlet bra koreografen streiket så jeg får ikke målt hastigheten Ser at det er større bære flate på accubond, men jeg startet på en middels hard ladning for en 160 gr kule. max for samme kule i 6,5x55 er 48 gr og det går ca 20 % mer vann i en 6,5-06 hylse. Er det på grunn av patron lengden ?
×
×
  • Create New...