Jump to content

x-bolt hunter

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by x-bolt hunter

  1. Så lenge det er ulovlig så kommer jeg ikke til å gjøre det. Kanskje endres regelverket snart. Får håpe.
  2. Min personlige erfaring er at ingenting slår en pose fisk, innpakket i et par plastposer, og oppbevart på varmekablene på badet i 1 uke (fjern selvsagt plasten på åtet). Rakfisk og surstrømming er helt konge. Jeg har aldri opplevd at reven klarer å stå imot dette. Med fersk fisk forsvinner noe av effekten under 5 minusgrader. Svenskene SKYTER en boks surstrømming for å skikkelig spre sausen.
  3. Det er sant. Feilberegnet litt, og har en tendens mot pessimisme:)
  4. Det går an . Jeg bare etterlyser logikken bak ting. Det får bli felle da.
  5. Ok. Da er neste mulighet i januar 2013. Må bare ta fri fra jobb akkurat da, og tvinne tomler i 6 uker (eller hva det blir) I mens forsvinner restene av rypene i fjellet. Ikke logisk regelverk. Kan selvsagt satse på at den kommer på åte i dagslys, men leverer heller inn en lottokupong med større odds
  6. Nei. Uloligheter skal vi ikke ha noe av. Det er jeg sterkt i mot. Så hva gjenstår da i akkurat denne situasjonen? 1) Kan man skyte måren på åte i måneskinn fra glugga lovlig? Eller gjelder dette kun rev? 2) I så fall kan man vente til neste fullmåne. Nei...obs....da er det vel julefredning her i landet Jeg synes det er mye som skulle vært ute på høring. Å skyte en predator er jo verre enn å føde et gresskar her til lands.
  7. Virkelig? WTF...så merkelig. Det er ikke den vanligste måten å jakte mår på, så jeg har ikke filosofert over dette før, og heller ikke prøvd før fra glugge. Så her må det altså sittes i åtebua om dagen da? Hehe. Ok. Gøy med nye ting. Særlig med 3 timers skytelys...klønete sagt så har man 87,5% sjanse for å feile pr døgn:-D Særlig merkelig når man passivt kan jakte mår hele døgnet med åte i felle.
  8. Ja. Men er det lov med åtejakt fra glugge om natten med lys? Samme oppsettet som med mikkel?
  9. Ok. Så jeg har mår på reveåtet. Det er vel lov å jakte mår på åte? Og hvilken haglstørrelse/og type bør jeg bruke? I så fall? Hjertelig takk for svar.
  10. Ja. Så det du sier er egentlig at man må definere natt ut fra mer enn fravær av lys i denne sammenhengen. At natt er mer enn bare mørke. Verden går ikke til ro bare fordi det blir mørkt. Den går til ro når det blir natt. Eller er det mørket som teller mest?
  11. Opplever dere at reven går på åtet til samme tid - uavhengig av om dagene blir kortere eller lengre? Går den på når det blir mørkt, eller når det er natt? Eksempel: Vil reven gå på åtet kl 15 bare fordi det blir mørkt? Fint hvis noen har innspill på dette her:-)
  12. Takk for svar Når jeg ser på bilde nummer 2 og 3, så ser jeg 5 tær. Derfor tenker jeg i retning jerv, bjørn eller grevling. Den har en spesiell hæl som er avrundet på den ene ytterkanten, og med en prikk/sirkel på motsatt side. Lurer på om dette er grevling? Nå har jeg ombestemt meg til jerv. Foreløpig.
  13. Hei venner! I dag morges tok jeg meg en tur for å speide etter tiur. Så kom jeg over disse sporene. Er det noen som kan bringe lys over hva slags spor dette er? Hansken på bildet er en herrestørrelse nr 10, så sporene er store. Jeg skulle gjerne lekt litt med kontraster o.l for å få sporet tydeligere, men kan gjøre det senere. Er det truger? Bjørn? Eller andre spor som har eset ut?
  14. Hmmm....hvor langt fra åtebua bør bakgrunnen være? Eller for å si det slik: er det bakgrunnen som er problemet? Hvis bakgrunnen hadde vært sand; vil 16 meter likevel være gjenstand for alt for høy hastighet?
  15. http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/adv ... 41396.html
  16. Jeg vil ikke høre fra en person som bor i Hedmark at 16 meter fra åtebu til åte er for lite, for da ER det nok for lite Men jeg skal klare det Ja, det er reven jeg skal ta. Og jeg liker ikke hagla mi.
  17. Ja, men jeg har så lyyyst . Fordi rifla også er ny.
  18. Jeg har en åtebu, hvor glugga er 16 meter fra åtet. Rett bak åtet er det en fjellvegg. Jeg skyter med .308 ammunisjon - blyspiss (i underkant av 900m/s). Jeg har ikke prøvd åtebua enda (den er splitter ny), så jeg lurte på følgende: høres dette ut som en farlig rikosjett-situasjon? Hva skjer med kula etter å ha truffet fjellveggen etter 16 meter? Mister den så mye energi at den faller rett ned? Filosofi mottas med stor takk!
  19. Reven har fått beskjed om påskefredningen på epost her i Nordland. Det er et nytt prøveprosjekt der man sjekker hvor irritert jegerne kan bli av å se at reven hopper og danser, og retter finger, og er SÅ synlig for første gang på flere uker . Prosjektet er vellykket så langt.
  20. @Chiefen: Nei, de er tatt ut. Og ikke dumt spørsmål i det hele tatt
  21. @Skruffen: Hva mener du? . Med det trimmeverktøyet jeg nevnte?
  22. Det er bare at trimme-verktøyet som fulgte med ladesettet "hevder" at hylsene ikke trenger å trimmes i det hele tatt. Enten stemmer dette, eller så misforstår jeg bruken: Det er en LEE CASE LENGHT GAUGE & CASE HOLDER. Knivene når ikke/treffer ikke munninen - ikke engang på hylsen som er for lang. Det er god klaring mellom knivene og munningen.
  23. Hmm..skal vi se: Ladeboka ( 4.utgave) sier maksimum hylselengde 51,2mm og trimmelengde 51,0mm. Er alle de 4 test-pressede hylsene nevnt i første post virkelig for lange? (sjokkansiktet mitt er egentlig helt unødvendig - jeg kan jo ikke dette her enda )
  24. Dette er første gangen jeg forsøker å presse brukte hylser, og jeg har kjøpt meg et LEE Breech Lock Challenger sett. Kaliber: 308W Jeg har presset 4 norma-hylser som jeg selv har skutt fra før. Hylsene er Oryx og Jaktmatch i en salig blanding. Jeg har montert die`en, skudd den ned til den treffer, og skrudd die`en 1/4 omgang extra, og så låst. Hylse-lengdene jeg får er følgende: 51,07mm 51,12,mm 51,15mm 51,21mm Er noen av disse lengdene OK? I Hornadys ladebok så oppgis det at hylselengden på .308 er 51,18mm, men at den skal trimmes til 50.92. I så fall er den fjerde alt for lang. Det rare er at trimmeren som fulgte med i ladesettet, ikke kommer helt ned med knivene, og "oppgir" derfor at hylsen ikke trenges å trimmes. Dette gjelder alle 4 hylsene. Kan noen komme med noen innspill på mine nybegynner spørsmål, så er det glimrende. Tusen takk
×
×
  • Create New...