Jump to content

darkstar

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

darkstar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vil forøvrig beklage et litt i overkant skarpt tilsvar, var ikke ment så sterkt som det var skrevet, er vel et resultat av å lese for mange svar fra de som faktisk er forumtroll. Så her tar jeg selvkritikk!
  2. Jeg er vel ikke fornærmet, og med grei peiling mener jeg heller ikke at jeg er ekspert, så det kom vel kanskje litt skeivt ut:P Uansett er det jo alltid noen som vet mye mer enn en selv, og da er jo kammeret en veldig fin plass å spørre:) Kan vel heller si at jeg vet LITT om våpen og kaliber osv.. men veldig langt i fra alt, og dette var jeg usikker på. Ser også at det har kommet en masse med bra info om diverse mauser. Om noen kanskje vil hjelpe meg litt til, her er litt mer info. -Serienr på rifla er HÆR og starter på 43, uten å vite om dette er tilfelle tenker jeg at dette kanskje kan bety at rifla er produsert evt. tatt inn i hæren i `43? -På låskassa er det stemplet ørn med 214 under, så langt som jeg har funnet ut betyr dette at det er J.P. Sauer som har produsert rifla? -I tillegg er det stemplet 24 25 med strek gjennom, dette vet jeg ikke hva det betyr, så om noen vet blir jeg glad for svar! i tillegg er det en R i kursiv under. -Det finnes ingen kalibermerking i det hele tatt på låskassa, jeg har forstått at dette gjerne står på toppen av bakerste del av låskassa? Rifla mi er ombygd for kikkertsikte, så dette er frest vekk og har en fastmontert base på toppen for min del, så der er det ikke mulig å få sjekka.. Men som sagt så har det alltid blitt skutt 308 i den, og det er jeg veldig fornøyd med å fortsette med, så å få bygd den om til 30-06 er ikke aktuelt for min del, grunnen til at jeg ble usikker i første omgang er at .308ammo kamrer en liten smule tregt (kun jaktammo, federal fusion), som jeg har forstått også er et tegn på at det kan være 30-06 kammer. -Jeg har et stort problem med rifla som jeg trenger hjelp til (bortsett fra avtrekket, som jeg trolig blir å bytte), Det er at når det ble montert kikkertsikte på rifla, så har flaggsikringa (selve flagget) blitt kappet til halv lengde, så det akkurat går under okularet på kikkerten, i stedet for å montere kvartsikring. Dette er noe jeg ser på som en fordel og gjerne vil beholde, problemet er at jeg har litt mindre "moment" å gå på med kortere flagg, så sikringa er veldig hard å betjene. Dette regner jeg med mauserguruene her inne kjenner til hvordan ser ut, men sikringa er nå i alle fall "låst fast" ved hjelp av at fjæren i tennstempelet trykker sikringa mot selve bolten bake på sluttstykket. Planen min er å få filt/freset ned disse sporene litt og med litt flatere vinkel mot bolten, slik at sikringa glir lettere over, er det noen som vet om dette kan by på trøbbel i forhold til funksjonen? Vet at dette kan gjøre at våpenet lettere kan avsikres ved uhell, men så mye skal heller ikke fjernes, så det er greit nok..men uansett? Håper noen har noen gode svar på dette:)
  3. Jeg er happy med rifla ja, så føler ingen behov for 30-06..
  4. , min understreking1. Du har ikke grei peiling på våpen og ammunisjon (du har faktisk ikke peiling i det hele tatt, min mor skjønner det du spør om og hun liker ikke våpen) 2. Du har ei rifle i 308, K Jo, jeg har nok det skjønner du, og treffer jeg på ting jeg ikke vet, tar jeg gjerne turen innom google for å prøve å finne noe fakta som kan hjelpe meg, om det ikke finnes noe godt svar der, så er den siste utvei å spørre her på kammeret, mye på grunn av personer som deg, som i stedet for å bare kunne svare på et spørsmål og være fornøyd, har nødt til å slenge inn en obligatorisk trollkommentar. Ellers så har det jo kommet svar på det jeg svarte på, takk;)
  5. Hei! Har nettopp overtatt en gammel mauser fra min bestefar. Problemet er at jeg vet ikke hvilket kaliber denne er i. Han (og jeg) har alltid skutt .308 i den, og jeg har aldri sett noen deformering av hylser ved dette, men er det mulig å skyte 308 idiot uten at dette skjer? Det er heller ingen kalibermerkinger eller noe på rifla. Har grei peiling på rifle og ammunisjon, men her står jeg altså fast. Hvordan får jeg i tilfelle sjekket dette om det ikke finnes fasit? Er det mulig å kamre 30-06 i en 308 for eksempel?
  6. Ser du ødelegger parketten, går ut fra at du bruker boltrifle. I det tilfellet trenger du kun å løfte hevarmen for å lade avtrekket i rifla di, du trenger med andre ord ikke trekke bolten bak slik at patronen blir kastet ut av våpenet (om ikke du velger å trene på hurtig lading for oppfølgingsskudd). Da slipper du hakk..
×
×
  • Create New...