Jump to content

Ruslebiff

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About Ruslebiff

  • Birthday 06/15/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ruslebiff's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Heisann Jeg har en gammel Krag Steyr 1897 etter bestefar som jeg kunne tenke meg å teste på skytebanen. Jeg har hørt rykter på skytebanen om at det kanskje ikke er lurt å bruke moderne ammunisjon på slike gamle rifler, så jeg tenkte å høre litt her først og ta den med på skytebanen så noen av gamlekara kan ta en kikk på den. Skyter allerede en del med elgbørsa, som er samme kaliber, men med kikkert, men det hadde nå vært gøy å skyte litt med åpne sikter også som jeg ikke har gjort siden jeg var i millitæret. Om den fortsatt er brukandes tenker jeg litt på at det kunne ha vært et våpen min datter kunne ha fått bruke når hun skal bli med på elgjakt om et par år om jeg finner en kikkert som kan settes på om det er trygt. Børsa er ganske tung og har samme nummer på sluttstykket og løp, samt på festene på forskjeftet med lang stokk. Det er også løvestempel og noe som likner på en K med krone over den andre siden. Kan legge inn noen bilder om det trengs.
  2. Hadde samme problemet med min nye beretta. Det har gått seg litt til etter et par kvelder på leirduebanen og ca 400 skudd. Sikringen var også veldig hard, men også det ser ut til å bli bedre. Gleder meg til skytebanen åpner igjen i august så jeg kan få tatt noen flere kvelder på skytebanen.
  3. http://www.fefo.no/no/jakt/Sider/selastenedkart.aspx
  4. Hei, Jeg er fersk bruker av Garmin Astro og har et nybegynnerspørsmål: Skal jakte elg i østfinnmark og lurer på hvordan jeg kan få lagt inn vallgrensene på Astroen slik at de legger seg oppå kartbildet. Jeg ser det ligger noen filer med det jeg tror er vallgrenser på hjemmesidene til FEFO som forvalter grunnen der jeg skal jakte.
  5. Vi pleier å koke reinkjøtt med tunger og margebein og kokt potet første dagen på fjellet. Velsmakende kraftkost som holder de to første dagene. En kopp med buljong (kraft fra gryta) med et par brødskiver til er utmerket frokost. Fårikal er også snadder etter å ha gått hele dagen.
  6. Takk for det Jeg har ikke jaktet så mye i nærområdet enda, selv om jeg utforsker mulighetene for litt revejakt og kanskje litt småvilt denne sesongen og blir med i rådyrtrekninga i Hurum fra neste sesong. Ellers har jeg jaktet mest langt oppe i nord med en kompisgjeng de siste 10 årene. I år debuterer jeg også på elgjakta der oppe, så det blir utrolig spennende. Her telles det ned dager. Apropos elg så jeg i kveld en diger elgku som nesten ble påkjørt på RV23 like etter avkjøringen mot Røyken stasjon da jeg kom fra Drammen. Den hadde to kalver som ikke løp over, men snudde og løp tilbake over jordet. Håper ikke de prøver å krysse veien etter mora, for på det strekket er det mange biler som kjører fort.
  7. Takker igjen for gode tips og innspill. Jeg har nå gått til innkjøp av klikkpatroner og tørrtrener så ofte jeg kan. Veldig greit siden det bare er skyting en gang i uka der jeg bor. Jeg fant etter en stund ut at det var best for parketten å stille meg ved siden av senga siden klikkpatronene fyker veggimellom når jeg lader om . Gleder meg helt utrolig til jaktstart.
  8. Dette var en kjempespennende tråd som jeg virkelig har kost meg med. Jeg gleder meg til å høre mer om hvordan jakten går videre. Jeg kan ikke si at dette får meg til å glede meg noe mindre til elg og rypejakta som for min del starter om 3 uker og en dag
  9. Takker for gode svar og innspill. Det stemmer at jeg skyter mest liggende. Jeg har også forsøkt noen få ståendeserier og det er en utfordring gitt Der varierte det fra fine treff til et par bom på skiva. Her må det nok øves mye mer. Jeg tror jeg fikk 78 poeng på den siste 15skuddsserien, noe som ikke akkurat er verdensrekord. I det minste kunne jeg føle de dårlige skuddene i det de gikk. Jeg ble også fort sliten på stående. Tipset om å prøve sittende lavt skal jeg prøve ut neste uke. Forrige gang jeg prøvde satt jeg så høyt at jeg bare hadde tærne i bakken når jeg løftet helen for å møte albuen og satt veldig anstrengt. Bør jeg forresten kjøpe klikkpatroner for å tørrtrene hjemme? Jeg mener å ha lest et sted at det ikke var bra for våpenet å trekke av med tomt våpen.
  10. Jeg kom akkurat tilbake fra min fjerde tur på skytebanen etter øving til elgjakta. Det gikk litt hit og dit, noe som vel først og fremst skyldes at jeg er en komplett nybegynner selv om det meste ihvertfall satt i det svarte. Jeg har for det meste skutt med max forstørring på 10x (har en 2.5-10 kikkert) på rifla og prøvde i dag noen 5 skudds serier med lavere forstørring (4x) siden jeg fikk høre at det kunne gi mer stabil skyting. Selv om bevegelsen som av og til kommer var mindre med mindre forstørring, virker det likevel som om jeg skyter bedre med 10x forstørring. På 4 ganger var samlingene litt dårligere og når jeg først følte at jeg nappet litt i skuddet ble det grisebom langt ute i 2 eller 3er'n i stedet for tilsvarende bom i 5 eller 6 er'n på 10x forstørring. Jeg skyter uten anlegg siden jeg ikke får til å bruke stroppen enda. Siden jeg er såpass fersk i gamet lurte jeg på om jeg bør fortsette å øve på mindre forstørring. På jakt vil det vel være mest naturlig å ikke ha for stor forstørring siden elgen kan komme ganske tett på Det er enda fire uker og minst 2-300 øvelseskudd igjen til jakta, så jeg har enda tid til å øve og lære. Jeg er ny, så jeg beklager hvis dette er et dumt spørsmål.
  11. Jeg fikk min første rifle for nesten 3 uker siden og er så langt etter nesten 200 skudd veldig fornøyd. Jeg har vært en årlig rypejeger i 7-8 år men jeg hadde ikke skutt med rifle siden førstegangstjenesten og aldri med kikkert så jeg har forøvrig ikke noe godt sammenlikningsgrunnlag som komplett nybegynner. Siden jeg skal debutere på elgjakt om en måneds tid brukte jeg våren og sommeren på å undersøke ulike modeller i det litt begrensede links-markedet og ble anbefalt Tikka T3. Lederen av jaktlaget mente det var best jeg begynte med en 6.5x55 siden dette var det letteste å lære å skyte med og samtidig det mest brukte i jaktlaget. Samme dagen som jeg fikk rifla var jeg på skytebanen og fikk hjelp til å stille inn kikkerten og skjøt deretter opp det jeg hadde med av ammunisjon for å øve. Uka etter skjøt jeg resten av de obligatoriske skuddene og tok til min egen overaskelse storviltprøven på første forsøk. Blinken så imidlertid mest ut som om jeg hadde fyrt av et hagleskudd på den, så jeg trenger å øve en god del til Forrige uke begynte samlingene så smått å komme etter jeg har klart å finne en ok skytestilling liggende og jeg forsøkte også noen stående serier som er mer tilpasset en jaktsituasjon der jeg skal jakte. Jeg ser klart at jeg har behov for så mye trening jeg kan få før jakta og kommer til å dra på skytebanen hver uke frem til jakta så det blir nok et par-tre hundre skudd til i ukene som kommer. Det er skikkelig moro å skyte, så jeg meldte meg like godt inn i det lokale skytterlaget
×
×
  • Create New...