Jump to content

jacko

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jacko

  1. Har noen erfaringer av lading med denne kula i 220 grein ? Har Norma 15 / MRP til formålet.     

    Har kun ladedata på Sierra Prohunter i tilsvarende vekt. Patronlengde 82mm

    Ladevekt MRP 55-57 grein.

     

  2. Var først inne på en gammel forskrift fra 97 . Ser i forskrift fra 2016 , at Krager ikke er nevnt. Så med andre ord er det anslagsenergien som er interessant, uansett våpenkonstruksjon, og at Kragen er inne i varmen igjen ? 

    Det er i tilfelle dagens høydepunkt !    

    Krager til storvilt, og blyhagl i lufta igjen - Hvor vil dette ende ………..

  3. Normas jaktmatchkule er slett ikke dårlig, og det finnes flere lignende kuler. Syns at å ta vare på skinnet er en del av jakta, selv om skinnprisene er under en hver kritikk. Takk for gode innspill.

  4. Har noen gode erfaringer med en kule som gir knall og fall, men som samtidig sparer skinnet for store utgangshull ? Har lenge brukt jaktmatchkuler uten å få ubehagelige erfaringer, men det er neppe det beste.

  5. Ser at Knutis lykkes godt med stokkfelle. Har sett på skisser av stokkfeller, men det er vanskelig å se detalj på utløsermekanisme. Vil tro at 4-tallsutløser kan brukes, men en annen type er tegnet. Har Knutis eller andre en beskrivelse på dette ?

  6. Hei ! Er i startgropa,å har tenkt å anskaffe feller av CB type. Ser at begge fellestørelser er i hyppig bruk. For kasse-sett ser jeg at 120 har en fordel mht.Pris,kassestørrelse og vekt. Men er 120 å anbefale mht.slagkraft ? Er det best å anskaffe CB 160 først som sist ? Hvilken størrelse anbefales av dere med erfaring ?

  7. Har kjikket på jentungens børse, og fått noen ideer.Mange muligheter med å kombinere beis og olje. Jeg skal olje en prøvebit å se hvilken fargetone jeg får frem. Hvis jeg først prøver kun med Raudnakkes olje, og etterpå ser jeg vil ha en mørkere tone. Kan beis brukes utenpå ?

×
×
  • Create New...