Jump to content

jacko

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jacko

  1. Har noen erfaringer av lading med denne kula i 220 grein ? Har Norma 15 / MRP til formålet. Har kun ladedata på Sierra Prohunter i tilsvarende vekt. Patronlengde 82mm Ladevekt MRP 55-57 grein.
  2. Takk for oppklaring. Sot vil nok fort legge seg opp ja.
  3. For å få det på det rene, så kan du fint benytte kortere ammunisjon enn det kaliberet du har, når det gjelder overnevnte kaliber ? Hadde vert moro å prøve eikenøtten i salongen.
  4. Er Eikenøtt beregnet brukt i 22LR, eller finnes det våpen kammret for det ? Blir ganske lang friflukt. Ble vell i krigens dager brukt til ekorn m.m. på kort hold.
  5. Har noen erfaring med bruk av eikenøtt, eller 22 short i en 22 LR rifle ?
  6. Med "merkelig" mener jeg at regelverket sjelden opphever tidligere forbud. Det er klart at utvalget av kuler og krutt er som natt og dag siden forbudet ble innført. Har rett og slett ikke fått med meg denne endringen, desto hyggeligere å oppdage det.
  7. Jeg tenkte i første rekke på den tidligere ikke tillatte Krag-konstruksjonen. Merkelig at regelverket har blitt endret, til fordel for kragen.
  8. Var først inne på en gammel forskrift fra 97 . Ser i forskrift fra 2016 , at Krager ikke er nevnt. Så med andre ord er det anslagsenergien som er interessant, uansett våpenkonstruksjon, og at Kragen er inne i varmen igjen ? Det er i tilfelle dagens høydepunkt ! Krager til storvilt, og blyhagl i lufta igjen - Hvor vil dette ende ………..
  9. Er det ikke slik at Krag Jørgensen, og våpen bygget på denne låskassa ikke er tillatt brukt på storviltjakt ? Eller har en regelendring gått meg hus forbi ? Kragpatriot.
  10. Hei ! Har sett at Villreingevir kan bli noe smalere under tørking. Min oppfatning er at det er skallebeinet som krymper sammen, og at totalbredden mellom gevirstengene kan minske mange cm. av små sammentrekninger i skallen. En ofte brukt løsning er å sette et bord mellom gevirstengene under tørkingen.
  11. Normas jaktmatchkule er slett ikke dårlig, og det finnes flere lignende kuler. Syns at å ta vare på skinnet er en del av jakta, selv om skinnprisene er under en hver kritikk. Takk for gode innspill.
  12. Har noen gode erfaringer med en kule som gir knall og fall, men som samtidig sparer skinnet for store utgangshull ? Har lenge brukt jaktmatchkuler uten å få ubehagelige erfaringer, men det er neppe det beste.
  13. jacko

    stokkfelle

    Ja, det gir mening. Dette kommer ikke frem på tegningene jeg har sett. Detaljer er viktig. Takk for oppklarende svar rundt dette Knutis.
  14. jacko

    stokkfelle

    Er det lurt å la åtepinnen stå litt på skrå ut fra stokken, så måren er nødt til å dra i åtet for å spise ?
  15. jacko

    stokkfelle

    Da forstår jeg prinsippet Knutis Utløses ved horisontal vridning, om jeg forstår riktig. Og like hakk i øvre og nedre stokk.
  16. Denne var ikke dum Rune Har du prøvd den i felten ?
  17. jacko

    stokkfelle

    Ser ut som en skråstillt glideflate på fallstokken. Er det enkelt å få dette til å fungere?
  18. Ser at Knutis lykkes godt med stokkfelle. Har sett på skisser av stokkfeller, men det er vanskelig å se detalj på utløsermekanisme. Vil tro at 4-tallsutløser kan brukes, men en annen type er tegnet. Har Knutis eller andre en beskrivelse på dette ?
  19. Takk for svar. Har tenkt å bruke kasser. Har sett på Belisle fellene, så da blir det nok 120.
  20. Hei ! Er i startgropa,å har tenkt å anskaffe feller av CB type. Ser at begge fellestørelser er i hyppig bruk. For kasse-sett ser jeg at 120 har en fordel mht.Pris,kassestørrelse og vekt. Men er 120 å anbefale mht.slagkraft ? Er det best å anskaffe CB 160 først som sist ? Hvilken størrelse anbefales av dere med erfaring ?
  21. Hvis behovet er tilstede, så får du nok innvilget flere våpen. Våpengarderobe er noe latterlig tull !
  22. Etter min mening er Bushnell et av de beste alternativene i billigklassen. Jeg har brukt en Tropy i 15 år,og eneste problem har vert skart motlys. Treffpunktet har aldri flyttet seg, selv med variabel zoom.
  23. Hei ! Hør med Magne Landrø, hovedimportør i norge. Kjøpte en derfra i sommer. God service,og rask levering.
  24. Har kjikket på jentungens børse, og fått noen ideer.Mange muligheter med å kombinere beis og olje. Jeg skal olje en prøvebit å se hvilken fargetone jeg får frem. Hvis jeg først prøver kun med Raudnakkes olje, og etterpå ser jeg vil ha en mørkere tone. Kan beis brukes utenpå ?
  25. Ja, Raudnakke har greie på det meste. Bruker olja hans på en gammel stokk jeg pusser opp også. Med godt ressultat.
×
×
  • Create New...