Jump to content

langnes

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

langnes's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Begynte på jegerprøvekurset i dag, å akkurat denne problemstillingen ble tatt opp. Så lenge du skyter viltet over det terrenget du selv leier/ får jakte på, kan du hente det om det faller på annen manns eiendom. Hadde vi bodd i Sverige måtte du kontaktet den andre grunneier for å spør om du kunne hente duen din Ang. bråk så er nok det eneste som hjelper å snakke med han på høflig vis og komme til enighet. Da har jegerprøveinstruktøren tatt feil, og lærer dessverre ferske jegere feil. Det er bare på storvilt at vi har en forfølgningsrett. På duejakt på dyrket mark har du ikke rett til å tilegne deg en due som faller ned på naboeiendommen. Den tilfaller den grunneier der den faller ned. Jada, jeg vet også at praksis mange steder er en annen. Rent formelt skal du altså henvende deg til grunneier og fortelle at det falt ned en due eller en and hos deg, og så kan du spørre om du kan beholde den, eller han kan tilby den til deg. Men slikt er sjeldent noe problem, men det er da altså slik regelverket er.
  2. ser den, må holde ting litt for seg selv ja. lykke til med ærfuglen, vi får prøve stokkendene i helga vi.
  3. Det er jaggu bra! regner med dere jakter sørover i fylket?
  4. Blei tre Canadas i helga som var, Østfold. Ikke så mye fugl her nede hos oss, det blir til at vi jakter på locals, så om kortnebben begynner å bare fly forbi Trønderlag gjør ikke meg noe som helst
  5. Bra med gås i Østfold enda. Og det kommer nok mer også utover oktober.
  6. Noen som har erfaring med å blande kanada og grågåslokkefugl? Kanadaen kommer jo ned, men usikker på grågåsa.. De sitter jo sammen nede i reservatet vi jakter ved, så skulle trur de gjør det på jordet også?
  7. Første turen med lokkefugl og blinds resulterte i to canadagås. Var flere fine flokker med grågås i lufta over oss, rett på utsiden skuddhold. Fikk de ikke ned siden vi kun hadde canada-lokk. Drøyt kult når gåsa lander rett ved blindsa!
  8. Opplevd det samme flere ganger, fuglene som legges ut med vingene utspent infiseres av fluer. begynte å bytte ut duene etterhvert, slik at de kun fikk kort tid på jordet. Men det samme skjedde innimellom allikevel.nå "ofrer" jeg heller to duer og lar de ligge ute hele dagen, da blir i allefall ikke alle infiserte.
  9. Skal bytte ut de gamle rælete dueskalla mine, så hvilke anbefales? Kun FUD? Pål S
×
×
  • Create New...