Jump to content

MorganIsaksen

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About MorganIsaksen

  • Birthday 08/12/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MorganIsaksen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Aaahh. Endelig - skrev cal feil i søkevinduet. takker uansett....
  2. Det "Kammerherren" skriver, er vel den mest fornuftigste oppskrfita en kan benytte på en unghund. Å slippe en 6 - 8 mnd gammel valp etter elg er ekstremsport i mine øyne. Blir hunden sparket i et slikt tilfelle, kan du finne frem spaden med en gang. Man bør m.a.o. vente til hunden er rimelig moden i skallen. Det man derimot kan gjøre, er å gå spor etter dyr som er felt. Begynn 5 - 800 meter i baksporet og la hunden bruke nesen frem til det døde dyret. Om du gjør dette første høsten, kan man året etter gå spor der du vet det eksisterer et nattspor med forhåpentligvis påfølgende opptak. Bruk av langline er genialt. Så kan du vurdere om du vil slippe hunden.... Vi har ei snart 7 mnd gammel jämttispe som for tiden virker umoden og lite selvstendig. Vi har latt henne gå løs en hel del ganger i skogen, men i et området vi vet med sikkerhet det ikke eksisterer elg i. Hun har blitt betydelig sikrere på seg selv den siste mnd, men hun må nok aktivt bli preget på elg under kommende jaktsesong. Her blir kun bruk av langline i spor til et felt dyr brukt i den første sesongen. Lykke til!
  3. Noen som har erfaring med Marlin Cal 45-70 til storviltjakt? Vurderer dene børsa som hundeførervåpen, kominert med Zeiss sitt Compact Point.
  4. Skal handle ny jakke til höstens jakt og vurderer Chevaliers Packlite. Som hundeförer er man i mye bevegelse og bekledning som slipper ut en viss fuktighet er å foretrekke. Samtidig vil man ikke ha disse typiske lange parka lignende jakkene som dekker rompa og halve låret. Som alltid "slår pusteegenskapene det meste" iflg produsenten, men med laminert membran på innsiden av jakken, er nok realiteten en annen. Er det noen som har denne jakken? Hvilke erfaringer har dere i så fall?
  5. Jeg holder selv på å sette sammen den ultimate hundeförerpakken. Bestående av Blaser R8 ( 9,3 x 62 ) med avkappet löp, påmontert den minste demperen fra Hausken, justerbart kinnstötte og Zeiss 1,1 - 4 x 24 med ret "0".Jeg har ikke testet Svarowski`n, men Zeissen imponerte meg her om dagen. Som hundeförer ser jeg ikke behovet for å skyte på lengre hold enn max 100 meter. Litt av sporten er jo å smyge seg inn på viltet. Og da har jeg större behov for noe tilnärmet aimpoint med litt forstörrelse. Da blir Zeiss`n genial til den prisen som den selges for - ca 12 - 13 000,-.
  6. Etter å ha vært "passkytter" i noen sesonger, har jeg nå fått marsordre fra svigersen om å ta over som hundefører på vårt svenske jaktlag. Så jeg har hatt samme "prosjekt" som det du nevner, men kun til bruk for elgjakt. De fleste hold denne sesongen har vært rundt 25 - 80 meter mye smyging. Jeg har konkludert med ei Blaser R8 (9,3 x 62) med justerbar kolbe og standard løp som kappes ned til 42 cm for montasje av "Superkompakt" lyddemper fra Hausken. Kikkerten blir deffinitivt en Zeiss Victory Varipoint 1.1-4x24 med retrikkel "0". Med stort synsfelt og nærmest nada forstørrelse blir det som et Aimpoint med forstørrelsesmulighet opp til x 4. Jeg har brukt mye tid på å teste de ulike alternativene, men for mitt vedkommende, i det terrenget som vi jager i er denne pakken den mest ideelle. Ellers kan jeg også anbefale ihunt sine soundscope`s. Individuelt støpte ørepropper med hørselslinge som kobles til jaktradioen. En genial måte å bli kvitt ledning og antenne som nu legges ned i hofteveska. M-.
  7. Etter å ha sittet på "älgpass" noen år, skal jeg nu begynne å gå med bikkje under årets elgjakt i Sverige. Har fra før ei nydelig Rössler Titan 9,3x62 men med dempern blir den både lang, tung og klumpete å smyge seg frem på stand. Så da må man jo handle litt da.... Har bestemt meg for syntetstokk men er usikker på hvilket våpen jeg skal velge. Ønsker ei så kort rifle som mulig, med enten åpent sikte eller micropoint som til eks Zeiss sitt. Vurderer r8'ern til Blasern men hørte noe snakk om sluttstykker som har tendert til å smelle bort halve ansiktene til skyttere. Er det noen som har info om dette? Andre forslag mottas med største ærbødighet....
×
×
  • Create New...