Jump to content

ronla

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ronla

 1. For en service, Tusen takk Ole. Da er jeg hjelpen. En fin kveld til dere alle!!
 2. Takk for tips til dere begge. Det enkleste hadde vært å montert feste direkte på 14,4mm Dovetail basen som står der. Flott arbeid hos Bergmans. Jeg sjekker Recknagel katalogen og ser hva jeg finner Takk igjen!
 3. Takk for responsen, Må sette min lit til at Hansen er på nett i løet av kvelden da
 4. Jeg vurderer å montere en Aimpoint H2 på K96 Merkel. Det står nå en Meopta 1-6x24 R2 i ERA baser i svingmontasje på den. Hva mener dere er den beste løsningen for en Aimpoint H2 på denne drillingen? Ser at noen monterer en Picatinny eller Weaver skinne, men jeg er usikker på hva som i så fall skal til for å få den til å passe i ERA basene. Finnes det noen mulighet for å feste Aimpoint H2 direkte i bakre ERA base (jeg målte basen til 14,6mm i topp og 14mm i spor (men det er vel å tro på julenissen Noen som har noe gode forslag?
 5. OK, tror dere jeg får nok avstand til pipa med Spuhr ringer der senterlina til kikkerten er 25,4mm høy? 56mm objektiv på Kahles + Aadmount beskyttelse.
 6. Tusen takk folkens, Den Contessa railen festes vel på en standard Blaser montasje (for ringer)? Contessa med en 20 MOA Spuhr m/hurtigkobling høres bra ut i mine ører. Noen andre som ser andre brukbare løsninger??
 7. Hei folkens, Jeg har nettopp kjøpt en brukt Kahles 624i MSR for å prøve meg på litt langhold. Primært skal den stå på en Rafdal rigg med HighTech stokk, HVA 1900 kasse med picatinny skinne og flutet Walter L løp i 6,5x55. Det kan også tenkes at jeg flytter den over på jaktrifla som er en standard Blaser R8 Success med Rechnagel sin picatinny rail. Ingen av disse skinnene er spesielt lange. Jeg tenker at jeg kanskje litt frem i tid vil strekke avstanden til > 600m hold, så da blir det vel nødvendig med en 8-10 MOA tilt også. Har dere noen tanker om hvilken montasje jeg bør velge til denne kikkerten, helst slik at den ikke blir stående på pidestall. Hadde vært fint med en type quick release, men det er ingen absolutt forutsetning. Takk for hjelpen!
 8. Helt OK tåler den. Tanken var at EU våpenpass ville få rifla greit gjennom Schipol som eneste transit punkt. Det har ikke manglet på forsøk på å få KLM i tale på telefon. Kommer bare ikke gjennom. På email og WhatsApp (KLM sin løsning) henviser de bare til nettsiden jeg har referert til over. Nå kom reisebyrået opp med et alternativ med mellomlanding (1,5timer) i Luanda. Så da har jeg plutselig enda et land å forholde meg til. Begynner rett å slett å lure på om det er bedre å låne våpen i Namibia.
 9. OK, Bare for info. På KLM sin hjemmeside fant jeg denne beskrivelsen som indikerer at dersom en har EU våpenpass slipper en å søke. Exceptions: no licence needed The following passengers do not need to apply for a licence from the Dutch customs authorities: Hunters who are resident in the Netherlands, when they travel to or from the Netherlands and have a valid hunting licence. The firearms in question must be indicated on the hunting licence. Members of a shooting club who are resident in the Netherlands, when they travel to or from the Netherlands and only if they can provide a written invitation or declaration from a shooting club in the destination country. Passengers with an EU passport who are travelling within the European Union and have an official EU firearms pass in passport format. This EU firearms pass must have been issued in the name of the passenger and for the firearm in question. Please note: some EU countries issue firearms passes that do not have the EU reference. Holders of these passes do need to have a licence. Military personnel who are travelling as instructed by the government (NATO, the United Nations). Det eneste en trenger å gjøre er å fylle ut og ta med denne deklarasjonen : https://www.klm.com/travel/gb_en/images/Declaration-weapons-ammunition_tcm638-420938.pdf Er fremdeles litt urolig for at dette blir "for enkelt". Noen som har prøvd??? Sjekker for sikkerhetsskyld med Politiet om Norge er blandt "EU countries issue firearms passes that do not have the EU reference".
 10. Hei og takk for svar, Svarene gjorde at jeg tok kostnaden med å avbestille billetten og undersøker nå alternativene. Et alternativ er å booke en "non-split ticket" fra Bergen til Amsterdam og videre til Windhoek. Da blir det kun mellomlanding i Amsterdam og bagasjen (inkl rifle) bør kunne gå direkte. Samme rute hjem igjen. Kan jeg likevel får problemer på Schipol med tollklarering av våpen??
 11. Jeg skal til Namibia på jakt i mai og har booket meg via Frankfurt på en billett hos SAS og så videre til Windhoek med Air Namibia. I og med at jeg ikke bruker en operatør for hele reisen får jeg ikke sendt bagasjen og våpenkoffert i transit og må nok hente den ut i Frankfurt for så å sjekke den inn på nytt til Windhoek. Samme på vei hjem. Noen som har erfaring med hvor lang tid jeg må beregne på dette og om det er noen fallgruver i forbindelse med formalitetene (EU våpenpass osv). Takk for hjelpen!
 12. Takk for tipset Draug, Ser at Recknagel produserer en slik skinne i stål, men den er bare oppgitt til å passe Anshutz (med rund dovetail topp). Imidlertid sier de at: "Anshutz-compatible mounts (made for a rounded top) will fit receivers of rifles with a flat top; however, mounts made for rifles with a flat receiver will not fit Anshutz's round receiver". Da burde jeg være innenfor med min flate versjon?? Vedr. behovet for tilt; Justerings-muligheten på kikkerten er 160cm (16 MIL/56 MOA) fra fabrikken og er innskutt på 100m (ASV=0) med 6,5x55. Er litt bekymret for at det blir mye skruing på samme avstand med 22lr uten tilt på skinna, men har ingen erfaring med dette??
 13. Jeg har en Sako Finnfire P94S i kal 22lr som jeg gjerne skulle montert en picatinny skinne på. Skal den 11mm dovetail'en som ringene festes i så fall fjernes, eller festes skinna til dovetailen. Jeg vil gjerne kunne bruke en Zeiss 6-24 kikkert som er skutt inn- og står på en HVA 1900 i kal 6,5x55. Trenger jeg da tenke på en tiltet skinne (MOA 10 eller 20) for ikke å måtte skru meg ihjel når kikkerten flyttes fra 6,5 til en 22 lr rifle? Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en slik skinne, behovet for tilt og evt vet hvilket fabrikat som er til å stole på kvalitetsmessig? Takk så mye for hjelpen!!
 14. Tenkte å bruke anledningen på selveste nyttårsaften til å skryte av servicen hos Carl Zeiss Norge. Det har mange gjort før meg, men skryt og gode tilbakemeldinger er på mange måter ferskvare. Dette er andre gangen jeg benytter meg av Carl Zeiss Norge sine tjenester og begge gangene har de reparert og returnert mine kikkertsikter raskt og uten omkostninger for meg. Lille nyttårsaften kom min Zeiss Victory Diavari 6-24-56 i retur fra Tyskland etter å ha fått ASV´en reparert. Den kom med et lite service hefte, med dato og navn på vedkommende tekniker som hadde utført jobben. Slik bygger en tillit og langsiktige relasjoner. Takk for hjelpen og Godt Nytt År til Carl Zeiss sine folk og alle dere andre på Forumet.
 15. Jeg har en HVA 1900 lux som skal brukes til jaktfelt med en Zeiss 6-24x56 kikkert og en Trijicon 3-9 x40 til jakt. Jeg har Leupold STD svingmontasje idag, men får ikke Zeiss kikkerten langt nok bak da bakre ring treffer tårnhuset. Blir litt for lang avstand til øyet. Jeg må ha ekstra høye ringer (pga Zeiss´en) og disse leveres ikke i EXT versjon. Tenkte derfor å montere en Picatinny skinne istedet. Ser det finnes ulike versjoner (Astro Sweden har bla CONTESSA og ERA TAC) på nettet (finner ingen i Norge). Er det noen som har en anbefaling vedr valg av skinne (regner med 0 MOA er OK til mitt bruk) og solide ringer som sikrer enkelt kikkert bytte uten verktøy? Takk for all hjelp
 16. ronla

  Stokk til HVA 1900

  Er det noen som vet om stokk til Husqvarna 1900 i cal 6,5x55 kan brukes på samme modell i cal 30.06?? Vil jo tro det, men greit å være sikker før jeg evt kjøper en jeg ikke får sjekket ut fysisk.
 17. Tusen takk for gode råd! Jeg var litt for sen til å kapre den FL´en på Finn i dag. Liker godt tanken på at den har 50mm objektiv da den blir smekrere enn 56mm versjonen (24x). Jeg får smøre meg med litt tålmodighet, så dukker det nok opp nye kikkerter. Nå er jeg litt klokere og vil spesielt lete etter brukte Zeiss/Swaro/S&B med 50mm objektiv, ASV og Parallaksejustering. Retikkel 60 liker jeg, men det finnes sikkert flere gode alternativ. Utrolig greit å kunne få nytte av all kompetansen som finnes på Kammeret. Takk igjen til dere alle !!
 18. Jeg har ambisjoner om å starte å skyte Elgbane og Jaktfelt. I den sammenheng trenger jeg å gå til innkjøp av en kikkert som er egnet til begge typer aktivitet. I tillegg er det fint om den kan brukes på jakt. Rødpunkt er derfor en stor fordel, 30mm mellom-rør og prisnivå bør ligge mellom 9-12.000,-. Jeg lurer spesielt på hva som er optimalt retikkel (verdien av 3 dot til elgbane når som figuren har rød blink 65 cm foran), -vekt, -forstørring samt behov for parallakse-justering og justerings-tårn. Jeg har allerede fått to alternativer, Z6i 3-18x50 P BT og Zeiss Conquest HD5 3-15x42, men Zeiss mangler lys (men rett pris) og Z6i blir for dyr ny. Finnes det andre alternativ som på en hensiktsmessig måte dekker de fleste av behovene skissert over?? Veldig takknemlig for hurtig svar
 19. Hei og tusen takk for svar! Betraktningene deres fikk meg til å revurdere hele prosjektet. Jeg er enig i at en CG 1900 DeLux på mange måter verneverdig. Det var egentlig den følelsen som fikk meg til å stille noen spørsmål før jeg gikk videre med prosjektet. Jeg hadde sans for forslaget om å beholde den originale stokken og heller kjøpe en Sporting stokk fra KKC eller Grodås (hvis de finnes til denne rifla da) som er egnet til elgbane. Når det gjelder kapping og demper ble jeg usikker på hva som er optimalt. Grunnen til at jeg ville ha demper er at også rekylen blir mindre. På den andre siden bruker jeg 9,3x62 til elgjakten så jeg er vant til litt rekyl. Også her tar jeg anbefalingene til etterretning og unngår å tukle med pipa. Kjøper jeg en KKC eller Grodås stokk vil det sannsynligvis være en god kolbe-kappe på stokken som kompenserer for behovet for rekyldemping. Et nytt delux stål underbeslag fra Bergman i Sverige er lagt på ønskelisten og oversendt julenissen Er det noen som vet om KKC eller Grodås leverer Sporting stokk til CG 1900? Dersom begge gjør det, hvilken av dem bør jeg velge? Jeg vurderer også å skifte ut den gamle Trijicon´en (3-9x40) med en kikkert egnet for stående skyting, både Jaktfelt og løpende elg. Hva bør jeg velge av forstørrelse og objektivdiameter og er rødpunkt et poeng?? Takk igjen for gode råd
 20. Jeg har en svært lite brukt og helt strøken CG 1900 DeLux (eller egentlig en Husqvarna 1900) i kaliber 6,5x55 som jeg vurderer å optimalisere for bruk på trening på løpende elg (som jeg ikke har drevet med før). Den har idag orginalsikter og en Trijicon 3-9x40 i svingmontasje. Det smerter å begynne å kappe pipa på en slik børse, men etter lang vurdering har jeg kommet til at den sannsynligvis vil bli mer brukt om jeg kapper, gjenger og monterer på en Hausken JD 184 (som jeg har til en Blaser R8 i samme kaliber). Jeg har også tenkt å få montert en justerbar kolbekam i samme rennet. Er det er problem at (den utrolig vakre) stokken er av Monte Carlo type med tanke på montering av en slik kolbekam?? Spørsmålet er hvor mye jeg bør kappe for å få god balanse i rifla med en slik demper. Orginalpipa er idag 58 cm (målt utvendig). Til dere som skyter mye på løpende elg, er det i det hele tatt en god ide å montere demper på børsa for at den skal bli mer egnet til bruk på løpende elg?? Kanskje Blaser R8 med en lettere kikkert enn den den jeg har på nå kan være like godt egnet?? Takk på forhånd for konstruktive innspill
 21. ronla

  1-6X Meopta ?

  Jeg kjøpte en slik i fjor og brukte den på elgjakt. Virkelig bra inntrykk av egenskapene så langt. Veldig anvendelig kikkert og ett sikkert kjøp i mine øyne.
 22. Hei gode rådgivere, Jeg har nettopp fått min første drilling (ny Merkel 96K med en Meopta R2 1-6 kikkert). Rifleløpet skal brukes til det meste, fra storfugl til elg. Jeg har tenkt å lade den med et prosjektil som gir så lite ødeleggelse som mulig på det minste viltet (lite ekspansjon) men samtidig kan legge en elg i bakken med et velrettet skudd og god ekspansjon. Jeg vet det er mye å be om, men tanken på at det enkle (en patron til alt) er best, gjør at jeg gjerne vil høre ekspertisens vurdering. På Kammeret har jeg lest at drillinger i kal 7x57R generelt liker litt tyngre prosjektiler. Min er innskutt med Oryx 156gr. Et annet medlem konkluderte imidlertid med at Swift A-frame i 175gr kunne være et bedre valg, dersom en ville ha en "alt i ett patron". Det jeg lurer på er imidlertid hvilke hastigheter som er den/-de rette gitt behovet for ekspansjon på større dyr, men lite ekspansjon på små dyr. I tillegg hadde det vært supert om noen kunne dele noen ladedata for disse to prosjektilene, ladet for 7x57R med godt resultat. Jeg har gått til det skritt å investere i en kronograf, nå er det bare die-settet i 7x57R som mangler (og det er i bestilling). På forhånd, tusen takk for hjelpen!!
 23. Det der kan være et poeng å ta med seg videre. Erik hos Beveren Sport var inne på akkurat det samme da jeg snakket med ham. Blir ikke enklere dette, men det skal det vel heller ikke være Det handler om å spisse seg inn mot en type jaktsituasjon og velge ut fra de behovene, ellers blir det for mange variabler.
×
×
 • Create New...