Jump to content

Oveinang

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Oveinang's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Oveinang

    Viltkamera

    Det er desverre en klassisk feil på enkelte av Bushnell sine viltkamera. Dette er skrevet om feilen; Vær oppmerksom på at feilen er av type "run-away" dvs at kameraet uten forvarsel bare fyller minnebrikken med "tomme" bilder. Dette er en "kommer og går" feil. I perioder er kameraene OK. Vi har sett at feilen vanligvis manifisterer seg først etter 2-3 uker til 2-3 mnd. - noen ganger lenger tid - noen ganger kortere. Det er uklart hva som utløserer feilen, men svingende temperatur som i utemiljø og dårlig komponentkvalitet er rimelig opplagt. Uansett er kameraet ikke egnet til seriøs bruk med denne feilen. Stortesten i "Jeger Hund og Våpen" påviste feilen i begge to innsendte kamera. Dette var en test over flere mnd og feilen åpenbarte seg. En trist situasjon for en av våre tidligere favoritter. Har selv opplevd denne feilen på mine. Kontakt selger og få det byttet.
  2. Synes jeg fikk et ganske bra svar på dette med å skyte på dyr i fart. Jeg sa til en som har skutt endel på løpende elg; "hadde vært artig å øvet litt på det, for det er vel lærerikt?" "Ja", svarte han; "...du lærer at du ikke skal skyte på dyr i fart"! Men elg på 20 meter i "fart" kan selvsagt være ok. Og at folk våger litt mere hvis dyret har en losende hund hakk i hæl , vil jeg også tro... Men igjen, bedre å angre et skudd som ikke er avfyrt, enn et som er avfyrt.
  3. Jamt: Ok, da får jeg inn i stua til han som fant det å ta en titt. Stemmer at han kom over hele hodet. Det var i Valle kommune, så det er funnet et stort i Bykle også, altså det du har lagt ut bilde av?!
  4. Det avbilda "fall"geviret fra Bykle, er det det som innehar 2 plassen på topp 50 lista!?
  5. Har lyst til å lage med et par slike, ser jo meget kurrant ut å få til! Ikke mange kroner i matrialer for dette.. Men hvordan løser dere dette med utløsermekanisme. Finnes det skisser, tegninger på det?
  6. Helt enig med Truls. Ved å gå ut i media og ta avstand fra dette, linkes automatisk jegere til dette. Hva om det er drittunger, speidere, prester, bedriften i nærheten, arbeidsfolk som ikke kommer til pga. fuglene osv.. Når saken er OPPKLART, kan de som forbinder seg med de skyldige få lov å gå ut og ta avstand! Enkelt og greit!! Hvis en hver gang noe blir gjort galt skal løpe å skrike at; "det var ikke meg...." Hva blir en da knyttet til etter hvert; jo, nemig alt som er galt...!
  7. Oveinang

    Viltkamera

    Jeg er strålende fornøyd med det. Er lyset bra på dagtid, så er det nesten som speilrefleks! Har nå just fått de to siste jeg bestillte. Har ikke testet videofunksjonen. Tok ca 600 bilder i vinter ila. ei helg, bikkjekaldt, batteriindikatoren viste ikke at det var minket.
  8. Hei, er ny her på kammeret. Jeg kjesker på, og har mulighet for å kjøpe en ny Blaser D99 for en grei penge. Har hatt en kombi i skapet i 2 år, og tror og håper en drilling vil bli benyttet mer. Kanskje jeg lurer meg selv....? Grunnen til den er blitt stående, er at jeg har savnet et hagleløp ekstra. Da typisk til storfugl. Men på den andre siden er det ikke flust av de i områdene.. Det blir da en hagledrilling med kaliber 7x57R. Ingen erfaring med det kaliberet, er det ok? Ser for meg at bruken blir, til det meste, bortsett fra elg og organisert hjortejakt. Som de turene en vil ta i skogen, uten helt å vite hva en vil jakte på. Er i områdert der det finnes rev, storfugl, rådyr, hjort og elg. Hva er fordeler og evt. ulemper med dette våpenet. Er det greit å ha med på feks. rypejakt også? Hvordan er det å spenne opp børsa på støkkjakt? Tar imot komentarer med takk!
×
×
  • Create New...