Jump to content

Skadefelleren

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Skadefelleren

  1. Jo, det har stor relevans. Det er nettopp den hagla jeg skyter mest med, og det var hovedsaken med innlegget. Hvorfor må du være ufin for å kommentere?. Bare hold deg saklig så diskusjonen holder seg innenfor seriøse rammer.
  2. Bare for å nevne. Jeg er eier av en Star Baikal IJ-27M1C, standard o/u 12/76. Ene dagen jeg var på banen prøvde jeg haglene til to kammerater. En silver pigeon og en bettinsoli av ukjent modell. Jeg tok like mange duer med disse haglene, og de var alle veldig forskjellige i stokken. Fall ved hæl er minimal på sølvdua sammenlignet med baikalen. Mulig jeg plukket like mange duer fordi jeg skyter med begge øynene åpne... Kaster opp hagla på høyresiden. Når jeg lukker det venstre, så går ikke høyreøyet etter skinna i det heletatt. Når jeg så flytter på hodet, men ikke hagla, så ser jeg at skinna går rett mot målet jeg kasta opp etter... Tilpassning tror jeg er litt oppskrytt selv om ei hagle selvsagt må passe skytteren. En som bruker begge øyne vil etter hva jeg tror ha en mye bedre oversikt og flere hagler å velge imellom.
  3. 17 år gammelt hannkjønn. Skutt en del med salong og litt med grøvre kalibre som mindre. Har av natur likt villmarksliv fra ung alder. Er ingen i familien som fisker på generell basis, så dette er egen opplært interesse. Far er friluftsmann men nøyer seg med kameraet. All honnør til ham som tok med seg ungene på tur fra de kunne sitte i bæremeis. Startet ikke med jakt før jeg ble 16. Ble med jaktlaget til en kammerat i området på rådyr og harejakt. Mine oppgaver var å føre bikkja og skyte med kameraet (hadde ikke tatt jegerprøven ennå). Etter noen få turer bestemte jeg meg for at dette var noe jeg ville drive med, så jeg meldte meg på kurs ikke lenge etter. Sto med god margin og kjøpte meg Star Baikal 12/76 etter endt kurs. Ble mye duejakt den høsten. Var også med på revejakt i løpet av vinteren. Skal imidlertidlig jakte mye mer denne høsten Håper på å felle due, rev, rådyr, trost, kråke, and, kanskje mink, skarv, måke, skjære, nøtteskrike, hare, gås og div hønsefugler til høsten vis alt går som planlagt... Bor på tjukkeste toten, så jaktmulighetene er gode for flesteparten av de nevnte artene.
×
×
  • Create New...