Jump to content

Smurf

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Smurf's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå må det komme mye gås ned til dere ganske snart. På mandag var det masse gås overalt her oppe. I natt kom snøen og det er nå -5 grader. Har vært ute i kveld og det er ikke en eneste liten gåsefjær å se noe sted; fullstendig stille innover dalene og elver og vann er i ferd med å fryse til. Det er meldt kaldere utover uken, så de gjessene som eventuelt ikke var fornuftige nok til å komme seg avgårde nå vil nok ende som revemat... Og da er det jo bare å konsentrere seg om rypejakta fram til revefangsten starter 1. november
  2. Har dere observert noen kortnebbgås på fastlandet? Har ikke inntrykk av at de har begynt å trekke fra Svalbard ennå, men rundt Longyearbyen ser det ut til at hvitkinngåsa har overtatt fullstendig... Ikke det at jeg har noe imot hvitkinngås, smaker sikkert fortreffelig men det er jo f... ikke lov å røre den Hører imidlertid rykter om at det er en ny runde på gang mht å åpne for jakt på hvitkinngås. Noen som vet?
  3. Vet ikke noe om trekk, men jeg har Leupold sine alumina-lokk på kikkerten på scoutrifla. Rifla er, om ikke i daglig bruk så ihvertfall ukentlig her på Svalbard, og bor da i en Eberlestock-sekk. Unntatt om vinteren for da bor den i en Kolpin gun boot på scooteren. Funker finfint
  4. Område 10 - Brentskarhaugen. Det er egentlig den aller innerste delen av Adventdalen, der hvor dalen knekker sørover rett før Passhytta. I tillegg strekker teigen seg litt over Brentskarpasset i retning mot Sassen. Denne reven ble tatt på den fellen som ligger nærmest Sassen. Egentlig ikke en plass vi hadde noen særlig tro på, siden vi ikke har observert dyrespor der før og den dessuten har en litt vanskelig tilkomst. De to andre fellene er plassert i Adventdalen. Vi flyttet den ene fellen i dag, da vi ikke har observert noen revespor rundt den. Den andre fellen er det stadig spor rundt, men reven har ikke latt seg lure ennå. Litt vanskelig å røkte fellene i ukedagene, siden jeg stort sett er i Svea mandag - fredag. Vi har også bare plassert fellene i den ytre delen av fangstområdet. Terrenget virker litt vanskelig lenger innover dalen, og det er jo ikke akkurat så lett å se noe særlig nå om dagen. Men nå har jeg juleferie, så hvis været blir bra skal jeg ta en tur lenger innover dalen og sjekke ut forholdene. Ser ut til at det er en fordel med annen dyreaktivitet der vi plasserer fellene, siden reven gjerne holder seg der det er rein og rype? Tar gjerne imot tips siden vi er helt nybegynnere på revefangst. P.t. bruker vi velmodnet rype og kyllinglår som åte, men har tenkt å prøve oss med velmodnet okselever i tillegg. Har også et par reinskrotter som vi skal hugge opp og prøve, men antar at reven helst vil ha innmat?
  5. Flere bilder skal bli. Men det får bli neste helg, når vi røkter fellene igjen.
  6. Da har vi tatt vår første polarrev. Ser ut til at svalbardfella fungerte perfekt. Curiosity killed the fox
  7. Takk for svar, da er Scouten bestilt
  8. Hei, har tenkt å bestille en Steyr Scout. Bruken blir primært for isbjørnbeskyttelse her på Svalbard, jakt blir det ikke før til neste år. Spm til de som har erfaring med riflen er om de åpne siktene er "greie nok" til korte hold, eller om de sitter så lavt at det blir vanskelig å få skuddbildet? Jeg har dessverre ikke anledning til å prøve rifla før jeg bestiller, med mindre det skulle dukke noen opp på denne tråden som holder til i LYR, og lar meg holde litt i børsa deres. Et alternativ er å bestille rifla med Docter, Aimpoint e.l., men akkurat nå er det mye annet som skal kjøpes så det kan være greit å holde utgiftene litt nede.
  9. Smurf

    Svalbardrifle

    Jeg kan kanskje vurdere en Mauser, men jeg får aldri prakket en slik på kona. Hun har bært så innmari mye Mauser den tiden hun var med i HV-ungdommen, at det har hun gitt grei beskjed om at hun ikke skal ha. Ruger M77 Alaskan virker forsåvidt grei hvis jeg skal ha en boltrifle. Litt kortere løp enn vanlig M77, men vekten er vel omtrent den samme. Men du får jo ikke så mange skudd i magasinet på denne, da.
  10. Smurf

    Svalbardrifle

    Hei, kona har fått jobb i Longyearbyen, og vi, dvs to voksne og tre barn, flytter oppover ila sommeren. I den anledning lurer jeg litt på hva vi skal skaffe oss for å holde bamsefar på betryggende avstand når vi er på tur. Selv om jeg har jegerprøven så har jeg aldri jaktet før, og knapt skutt etter at jeg var ferdig med å labbe rundt i fjellene i Chebaa tidlig på 90-tallet. Jeg vet at Norsk Polarinstitutt mfl har mer eller mindre standardisert på Ruger M77, men det finnes formodentlig andre alternativer som kanskje er bedre? Som gammel geværmann så liker jeg best tanken på en halvautomatisk rifle med et romslig magasin - presisjon vil jeg tro ikke er så innmari viktig når man har sluttet med varselskudd - jeg vil heller ha høy skuddtakt, mange skudd i magasinet og enkel lading. En halvautomatisk rifle med AK-47 mekanisme - i tilstrekkelig kaliber - måtte vel være et ideelt våpen til dette formålet? Enklere og mer robust mekanisme finnes vel ikke. At våpenet er ulovlig til jakt er likegyldig i denne sammenhengen - dette er kun til selvforsvar mot sulten bjørn. Skal jeg på jakt der oppe så kan jeg skaffe meg skikkelig redskap til dette. Sjekket litt rundt på nettet og fant Saiga AK 47 .308. Treffsikker ut til 100 meter, og det holder vel til dette formålet. Billig sak, men aner ikke om den engang kan skaffes i Norge, evt privatimporteres. Hvis jeg er helt på trynet nå, så aksepterer jeg det. Ser det er en del Svalbardfolk her på forumet, hører gjerne fra dere.
×
×
  • Create New...