Jump to content

Random Monkey

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Random Monkey

  1. skal ut å sjekke mårfellene etter skolen i dag. skal bytte minnebrikke i kameraet samtidlig så får vi se om det har vært noe ved fella. er enig med deg "nix", den enneste forskjellen er styrken på fjærene. Jeg har favorisert Sleepy creek fellene og det er den enneste conibearfellene jeg bruker.
  2. Har blitt 5 mår på jeg og faren min iløpet av høsten. siden jeg har begynnt på videregående og har flyttet ut til Nærøy er jeg nødt til å starte fra skrap igjenn for å finne fangstplassene. var ute å sjekket fellene i dag og satte ut et viltkamera på den fella jeg har mest trua på. blir spenende å se om det blir noe film av måren som går i fella.
  3. Når jeg fisker etter røye med teiner prøver jeg å sette teinene der jeg mener det er mest effektivt å fiske. Får å gjøre det enda mer komplisert kan du ta et kart over vannet du skal fiske i, og tegne in ett rutenett. da hadde det vært smart med mer en et kart siden fisken ikke står på de samme stedene året rundt. - Om våren etter at isen har gått går røya nærmest i stim. derfor er det mer effektift å fiske hvis man vet hvor fisken er. - Om sommeren er fisken spredd over nesten hele vannet, derfor stopper mange teinefiskere etter tre ukers tid etter at isen har gått forde de ikke mener det er like effektivt. - Om høsten når røya gytter treker den inn til sandbanker, og det er ved disse anledningene jeg har best erfaringer med fisket, da kan røya å trekke grunt. da fikk jeg i fjord fikk 60-70 fisk i en teine. det var sikkert mer, men teina var så full at jeg så det rant fisk ut av inngangshullene. i disse anledningene kan du ha teinene stående tettere, men da kan det være lurt med et par fisker inne i teina fra før av for hvis ikke gjelder det med at den kan være tom mens den som står på siden av er full. Angående det med at det kan være kort sesong, så fisker jeg helle våren, sommeren og høsten. men på grunn av eksamen fikk jeg ikke startet så tidlig med teinefiske som jeg burde. jeg skal å reise bort 14 dager nå så da blir det ikke noe teinefiske. desuten fisker jeg med teiner av stortsett samme grunn som tiur666. det blir en god del matfisk, og småfisken blir tørket som hundemat.
  4. Trakk teinene i dag. 164 fisk fordelt på 7,9 kilo. jeg har startet å ha de største røyene i et kar i garasjen. der prøver jeg å vende de på å spise småfisk for så å slippe de ut igjen. dette er tror jeg er mer effektift en teinefisket som pågår to uker om våren.
  5. Jeg holder på å fiske med teiner 2 året på rad nå. jeg fisker etter røye, og i fjor fisket jeg med 10 teiner og fikk vel rundt 600 fisk (røye og noe ørret). I år har jeg startet og skrive logg, og har oppgradert arsenalet med 30 teiner til. dermed skulle jeg had en total på 40 men jeg mistet to teiner i fjor. Alle teinene har jeg kjøpt hos dreamtm. disse er og lettere å holde på med enn nettingteiner forde de er sammenleggbare og tar mindre plass. I år har jeg prøvd å sette teinene i lenker med 25 meters mellomrom. noe som førte til at halvparten av teinene var tomme forde de stod fortett. jeg hørte av noen at teinene burde stå minst 40 meter fra hverandre. for hvis ikke gikk all fisken i samme teine. hitil i år har jeg sjekket teinene 1 gang og fikk 149 fisk på 29 teiner som tilsammen veide cirka 9 kilo. men halvparten av teinene var tomme. jeg har ladet de med torskerrogn.
  6. Hei. Jeg rekner med at det er flere enn meg som driver med litt kultiveringsfiske. og jeg har ikke funnet noen tråd på nettet hvor vi kan dele erfaringer og fangst. så jeg oppnet dette emnet så vi kan dele erfaring og at ikke alle må lære seg tingene selv.
  7. I dag har jeg satt ut 5 minkfeller. Det er kasser med Sleepy Creek 600 "samme størellse som conibear 120". Den ene er ei gjennomgangs felle uten åte, og de 4 andre er ladet med egg. Det sto allerede ei strupefelle der jeg satte ut den siste fella, den var spent så jeg skal se om det er noe åte i den neste gang. hvis ikke løser jeg den ut og så ser om den blir spent opp igjen. Her jeg bor fanger man så lenge man kan, så fella kan ha ståt der i flere år mens eieren har dratt på gamlehjem. Jeg tror jeg vet hvem som har brukt den, men han har vert død i flere år. Jeg skal sjekke felene på onsdagen igjenn når jeg er ferdig med NORSKEKSAMEN så får se om det har blit noe fangst på meg. Angående etikk så har jeg ikke noe imot å jakte på mink, måse og mårhund i paringstida. men til måsen stikker jeg hull på eggene eller brekker naken på ungene, siden det er for risikabelt å bli tatt med hagla i fjellet.
  8. jeg har laget 13 kasser til conibear 120 for minken. men siden jeg bor i Li skal jeg vente til isen og snøen har forsvunnet før jeg setter ut fellene. Syver1: Visst jeg var deg hadde jeg latt vær å sende skinnet til Osloskinnauksjoner. prisen på villmink skinn er utrolig lav, så du bør heller beholde det selv.
  9. Den beste måten jeg har for og forhindre feilslag, er at jeg klipper ut en firkant av netting og fester til utløseren. så setter jeg fella opp ned inne i kassen før jeg bøyer den fram. så når måren skal inn i kassa for og ha godsakene er det brystet som løser ut fella og slaget kommer over nakke og rygg.
  10. da er den tatt, det var en stor feit grevling.
  11. jeg rekner med et det er som og flå en mink. men du kan jo høre med Jon S så får du sikker den informasjonen du trenger og litt til.
  12. da har jeg jeg fått min første mink. fella og kassa hadde blitt med i flommen så når jeg endelig fant den i går så måtte minken ha soti der minst 14 dager. det var coniber og slaget var over rygg og hode.
  13. jeg har har reven eller grevlingen (ser ikke hva de er før den sitter i fella) i fella 3 netter på radd. den har nå lært og komme seg ut så den går inn utløser fella, spiser seg mett før den bryter seg ut. så i dag skall jeg feste en pinne såm låser fella. eller bare fore den opp til denblir for feit til og komme ut.
  14. jeg har ikke prøvd melasse, men det beste tipse jeg kan gi deg er og prøve det i noen av felle settene og se om det virker.
  15. Jeg mener og at strupe fella er human. Selv om den ikke brekker naken på dyret svimer det av etter maks 10 sekunder siden det ikke kommer noe nytt blod og oksygen til hjernen.
  16. Du trenger bare og bygge opp med stein til ingagen til fela.
  17. hvar det noe toll. vurderer og kjøpe der fra jeg å
  18. Jeg vil anbefale kania. Fordeler: den er biligere. lettere og spenne opp. (etter min mening) bedre og dye. Ulemper: må byges inn i kasse hvis den skal stå på bakken.( de går greit og ha en planke med hull i oppningen) litte åtekammer.(dete er ikke noe problem i minkfangst) http://www.jaktdepotet.no/default.asp?s ... 2&root=117
  19. du kan grave hull i breden og legge noe godt nedi. hvis minken er der vil den helt klart sjekke det. ps: husk og gni mose runt hullet så de ser gammelt ut.
  20. jeg skal få ut fellene etter mår jakta. i mellomtia for jeg gå langs breden og finne minkspor.
×
×
  • Create New...