Jump to content

MartinG

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

MartinG's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Lurte på hvordan man fester en gjenomgående stikktange antar den er limt invendig men tenker på "messingen" som ligger rundt i enden. Har lyst til å prøve dette i neste knivprosjekt. Men har ikke greid å finne noe info. Takker for alle gode råd! Mvh. Martin
  2. Takk for hjelpen, da begyner jeg med et karbonstål så får jeg se hvordan det går og om det frister til gjentagelse:-)
  3. Stål i knivblad, har lyst til å lage min egen kniv. Og sitter i et dilema før prosektet kan kome i gang. Mye omtalt både her og andre steder. Hvilket stål? Kniven er tenkt å være en allbruks turkniv og kan få lit hard medfart og lit manglene vedlikehold mens man er ute. Har brukt mye fallkniven og er vel det rustfrie jeg er mest fornøyd med av det jeg har brukt. Men har fåt lit småhakk i eggen. Ellers er jeg godt fornøyd med håndsmide blader og anet ikke alt for hardt karbonstål eks. karbon v fra coldsteel. Men de ruster under de rette (gale) omstendighetene i løpet av noen timer. Og setter også pris på at disse kvivene er greie å sette opp. Noen forslag???
  4. Da har jeg pløyd gjenom hele tråen alt er nokk ikke helt forståt, kjønner i allefall at det er mye og lære om sliping og stålkvaliteter. Så vit jeg har kjønt så blir fremgangs metoden, noe slik. 1. Kjære ut profil av bladet. 2. Sliping 3. Herding Og har jeg kjønt rett så er det mulig å få ordnet alle trinene av dette evt. gjenom Morten Håkonsen. Da gjenstår det vel egnlig bare å bli enige! Og se hva slags pris man kommer ut med. Men ut fra pris antydnigene tidligre i tråden ser det jo ut som om dette kan bli veldig mye kniv for pengene. Virker lit på meg som om dette prosjektet stoppa lit opp grunet at det ble lit "for populært" (Mange kokker mye søl) Hadde kansje vert lettere fordelt seg på noen grupper. Kansje lit lettere og bli enige om matrialer og utforming da? Så at noen hadde hatt en lingene prosjekt for noen år siden og prisen var ikke avskrekkene da med "bare" 12 blader. Bare noen tanker om å få prosjektet lit på gli. Evt. gjøre det i en lit mindre skala!
  5. Dette var jo et spende prosjekt, synd hvis det går ut i ingenting kunne godt tenke meg et par blader om dette blir noe av. Et forslag er som jeg ser nevnt tidligre her å opprette en konto der man kan betale inn i forkant, evt. at det kansje blir noen kroner til overs for de som gjør hovedarbeidet i prosjektet. Evt kansje noen andre som vil gripe tak i saken?
×
×
  • Create New...