Jump to content

Bernt-H

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bernt-H

  1. Slike prosjekter er utrolig lærerike, om ikke annet lærer man hvorfor det finnes ferdige jaktvåpen å få kjøpt til en grei pris :mrgreen:

     

    Skal man spare penger på et slikt prosjekt må man enten ha veldig lave ambisjoner eller verdsette egen tid ganske lavt. Men om målet er en prosjektbørse hvor man kan herje fritt uten å tenke på om man "ødelegger" et fint våpen er det helt perfekt. Jeg har saget , limt og spikket på den originale stokken min, fumlet med bedding, avtrekk og lapping av klakker. Pipa har også blitt gjenget et par ganger etter hvert. Å herje slikt på en god rifle ville sittet langt inne for min del, men på en fantete mauser er det fritt frem. Så om målet er å lære så er det ingen børse som er bedre, skal man bare ha et godt våpen så finnes det langt bedre kandidater.

     

     

    Dette blir akkurat som å si skal du lære å skru bil, Kjøp audi.. De lerde strides

  2. Har du ei tikka som ruster bare den er ute er du enten utrolig uheldig, eller så er våpenpleien deres fraværende (noe som ikke er helt uvanlig blant norske våpeneiere)

     

     

    Jeg snakker her om 3 stk tikka T3 SS (Stainless steel) vet dette er en legering men når våpnene settes inn med olje etter hvert bruk og alikevel ruster mens man ser på den er det noe som er veldig, veldig, veldig galt. har hatt en gammel winchester halv auto, det er eneste våpnet jeg har hatt av totalt 5 stk som har rustet og dette skylles sjøvann å mangel på vedlikehold.

     

     

    Det jeg ble fortalt angående mauser k98 låskassene fra 2.verdens krig var at de var nesten umulige å sprennge, sitat: "du klarer det kanskje med magnumladninger og pistolkrutt"

  3. På mitt jaktlag er det 3 NYE Tikka T3 SS, en NY S&L Classic og en Ny Howa(husker ikke typen) ingen av disse våpnene kan måle seg med Min HV Mauser fra 1941 når det gjelder tighthet og for ikke å snakke om korrosjonsbestandighet, bare stayer kragen min er tightere enn mausern.

    Min T3 ruster i regnvær til tross for godt vedlikehold mauseren har ikke en rustflekk!!

     

    Så det sendero kaller for en slarkete mauser er nok noe han har funnet opp selv!

     

    Den børse makeren jeg bruker til gjengejobber og lignende (en eldre og dyktig kar) sa faktisk at mauseren laget i krigstiden er noen av di våpnene som pr.dags dato muligens har den beste stålkvaliteten.

  4. har en 30-06 jeg tenkte jeg skulle prøve meg på ¨Langhold¨ med.(opp til 600m har ikke mer trenings plass)

    først lurer jeg på om dette er et uegnet kaliber (ser ingen andre som bruker det)?

     

    Hvordan tror dere(.308) 168gr HPBT Nosler Custom Competition klarer seg? BC-??

     

    eller burde jeg gå for

    Sierra 155gr HPBT Match King Palma Match BC-504

     

    noen som har erfaringer med noen av disse kulene?

  5. jeg ladet noen til 308 (jeg snakker om 180 gr kule) som vi også fikk 3 elger med. der var det mer normal ødelegelse på både ingangssiden og utgangssiden. kulene hadde mellom 93 og 99% restvekt avhengig av om de traff bein, denne ladningen var noe svakere, har ikke kronografert den men antar den ligger rundt 730m/s.

  6. Jeg skulle gjerne like å vite hvor det står hva som er lov av siktemiddel og hva som ikke er lov.

     

    Jeg har enda ikke funnet det.

    Hvilken lov, forskrift, rundskriv??

     

    fikk ganske engelt ikke lov å ta storvilt prøven med sauer bane rifle med diopter men med kikkert var det helt greit.

×
×
  • Create New...