Jump to content

2-Bravo

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 2-Bravo

  1. Ehhhh.....Javel?? Om du er interessert så kan vi ta en videre diskusjon på PM (for å ikke ødelegge denne tråden) om: Påstand 1: at du fritt kan velge personlig bevæpning i tjeneste for den norske stat. Påstand 2: at du kan begrunne hvorvidt en Glock er upålitelig.
  2. Når det gjelder pistol så er min erfaring at lys med vippebryter er like greit. Ledning med bryter blir bare i veien og er mer hensiktsmessig på rifle.
  3. 2-Bravo

    Glock 17 vs 19?

    Bumper denne i tilfelle det er flere der ute med noen erfaringer/meninger i forhold til dette.
  4. 2-Bravo

    Glock 17 vs 19?

    ...Og da får du utdelt en gammel gen 1 som du ikke har lov til å gjøre noe som helst med. I tillegg har du fortsatt ikke våpenkort på 9mm og kan ikke kjøpe sivil ammo. Dermed er du avhengig av treningsammo du får av avdeling og eller NROF. Gjennom min status som aktiv skytter så kan jeg i utgangspunktet få skrevet ut både HK416 og P80 gen 3 (komplett) som jeg har som tjenestevåpen. Denne våpenutleveringen vil da ikke gå på avtalen mellom forsvaret og NROF, men mellom meg og avdelingen på bakgrunn av min status som aktiv skytter i NROF. Denne løsningen gidder jeg ikke da jeg da må drasse våpnene frem og tilbake i forbindelse med øvelser. Våpnene har det fint på lager i leir. Når det er sagt, og tilbake til diskusjonen i tråden så ønsker uansett jeg å erverve en "sivil" Glock gen 4 som jeg kan gjøre hva jeg vil med (justeringer, bytte deler osv.). Jeg står heller ikke i fare for at denne plutselig må inn på kontroll hos FLO i lang tid. @TonyHolt: Uten å utdype det så mye her, så er det forresten en liten revisjon på gang med tanke på kontrakten mellom forsvaret og NROF. Her ventes det blant annet å komme mye strengere regler i forhold til å skrive ut, og beholde militære våpen. Forsåvidt en god ting mener jeg, men kan fort ramme folk som har litt for lange "dødperioder" innimellom. @ammoT: Takk for dine synspunkt!
  5. Fungerer bra som sovepose om sommeren ja. Min duk er ofte med på tur da denne alltid kan gi meg ly dersom plutselig det skulle bli nødvendig. Hva du kan bruke den til stopper med fantasien din. Her er den i bruk som tak over soveplassen: På vinterer har jeg også brukt å hatt soveposen i jervenduken ved ekstrem temperatur. På scootertur har den også stort sett vært med da den kan redde liv ved nødsituasjoner.
  6. 2-Bravo

    Glock 17 vs 19?

    Pent. En skjønner at dette varierer veldig fra skytter til skytter, men hvordan samler du med denne på 25m?
  7. 2-Bravo

    Glock 17 vs 19?

    "Du merker ikke stor forskjell på presisjon" -så det er forskjell altså? Mange gode svar. Argumentet med at jeg kan kjøpe en G17 nå, for så og eventuelt kjøpe en G19 senere til sivil pistol 2/spesialfelt veier tungt. På den andre siden, kjøper jeg en G19 først så vil jeg få problemer med å erverve en G17 senere om det skulle være ønskelig. Gleder meg til å prøveholde begge våpnene side om side i butikken, så kanskje man blir overbevist da.
  8. 2-Bravo

    Glock 17 vs 19?

    Jeg har seriøse planer om å kjøpe meg en Glock, og til dem som skal ha meg til å kjøpe andre merker istedet: Glem det. Bruksområdet er hovedsaklig rekreasjonsskyting i pistolklubb og NROF, men det kan hende man hiver seg på praktisk etterhvert. Jeg har skutt litt med Glock P-80 (altså 17), og den treffer jeg greit med, også på 25m. I utgangspunktet så hadde jeg tenkt å kjøpe meg en Glock 17 gen.4, men så har jeg begynt å stusse litt på Glock 19 gen.4. Slik jeg forstår det så er denne noe mindre, og dermed kanskje passer mine små hender enda bedre. Rent teoretisk så antar jeg at 19 sitt kortere løp og avstand mellom siktene vil gi litt dårligere presisjon kontra 17. Spørsmålet er om dette er noe jeg vil merke, og dermed burde prioritere ergonomien som 19 har? Dersom samme skytter skyter med Glock 17 og 19 på 25meter, vil man kunne skille våpnene på blinkene? Jeg skal komme meg innom butikken snart for å holde litt i 19, men jeg ville gjerne høre om noen der ute har noen formeninger om dette.
  9. Allerede her gikk alarmen hos meg. Har tidligere vært noen som har gått på en smell i Afrika med norske forsvarseffekter på seg. Dem sitter der enda, hehe.
  10. Det er vel to forskjellige selskaper, så lett at man disser konkurrenten litt. Jeg tror ikke OSL er spesielt verre enn noen andre flyplasser. Man må også huske på at det er mange flere passasjerer som kontrolleres på OSL kontra Bergen, Bodø eller Kirkenes. Så det er logisk at OSL har flere "glipper" uten at det nødvendigvis betyr at dem har en høyere feilprosent på sine kontroller. Jeg reiste forresten gjennom OSL rett før helgen i uniform, type grønn. Rett før jeg gikk gjennom portalen så sa vektetdama at jeg skulle ta av skoene, jeg svarte "nei det trenger jeg ikke" og gikk gjennom uten noe pip. Fikk bare et nikk tilbake. Noen ganger fungerer det å stå på sitt når man vet man har rett.
  11. Fort gjort å glippe gjennom kontrollen med småting ja, har mange historier på det. Mange faktorer som teller inn, vinkel på bagasjen, andre ting man har i baggen, hvor mye samlet metall man har på seg osv. til bidrar til om det piper i portalen eller ikke. Videre så har man da mennesket i den skarpe enden, altså som faktisk ser på røntgen bildet. Lett at han/hun overser ting og tang. Videre så vil jeg påstå at security systemet er veldig top-down styrt, og de stakkars vekterene får tredd over seg alt mulig av regler. Heldigvis er det noen som kan bruke litt skjønn innimellom i noen tilfeller, men stort sett da må dem ta feks. en tomhylse da det sitter noen høyt der oppe og bestemmer at absolutt ingen våpen/ammunisjonsdeler er akseptert gjennom kontrollen. Eneste unntak er vel siktemidler. Jeg mener det er feil vei å gå når man ønsker å klage på firkantede vektere, da må man heller ta tak i dem som faktisk designer dette security systemet, ikke dem som må utøve det.
  12. Det overrasker meg at det er så forskjellig mening i et forholdsvis så enkelt spørsmål i forhold til anskaffelse av skytevåpen. Jeg vil bare legge til at jeg ser på meg selv som en høvelig aktiv skytter, og dette er ikke en tråd med intensjon om hvorvidt man kan anskaffer seg nytt skytevåpen uten å være en aktiv skytter. Det er jo en interessant debatt om hva som egentlig kreves av dokumentasjon fra klubb til en som skal bytte ut et skytevåpen. Igjen kan det vel kanskje tenkes at det igjen viser seg at det er stor forskjell fra våpenkontor til våpenkontor.
  13. Takk for svar. Det med ammunisjon er faktisk et godt poeng. Men som en rekreasjonsskytter (ikke deltatt på noe konkurranser enda), må jeg dokumentere en viss aktivitet når jeg søker om å bytte ut et våpen? Noen formeninger om dette?
  14. Hei Jeg har i dag en 9mm og en 22. pistol. Dersom jeg ønsker å bytte ut 9mm pistolen, må jeg selge den gamle før jeg kan søke om ny? Og hvordan er det når man søker om nytt våpen, hvordan aktivitet må man vise til da? Ved førstegangssøknad måtte man vise til ganske mye aktivitet i 6 mnd, men jeg skyter ikke like mye idag (8-12 ganger i året kanskje) i tillegg til at jeg ikke har vært like flink til å logge all aktivitet...
×
×
  • Create New...