Jump to content

meut!

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by meut!

  1. Hva er grunnen til og bruke mindre haggel? Jeg har ikke skutt veldig mange rådyr med hagla, bare brukt 1 som jeg fikk anbefalt... jeg skyter ikke på lagt hold eller på dyr i veldig høy hastighet.  Har vært veldig fornøyd med 1er. Men ser samtidig at 2-3 gir bedre dekning spesielt om det skulle dukke opp en rev eller hare. 

  2. Vi fikk annen type kvote når vi gikk ut av storvaldet, kalv og voksne ingen halvannet åringer. Man vil også potensielt få fler dyr over en 3-5 års periode på ett jaktfelt i ett storvald. 

  3. Skulle ha en lettvektsrifle ett år jeg å. Gikk for en tikka m55, i utgangspunktet ikke så lett. + demper + ett digert ×56 kikkertsikte(ble "lurt" i butikken).. veier sikkert over 5 kilo.. fin og skyte med da😉 blir vel en lettere stokk og ett mindre sikte med tia..

  4. Skjøt ett rådyr med ecostrike her om dagen. Virker som om den kanskje er litt hard og åpner seg litt sent, men jeg var veldig "heldig" med skuddplasseringen. Satt skuddet høyt i bogen, inn i toppen på bogbladet pent høl igjennom, gjennom ryggraden,ble til pulver og ut bak bogen, 2 cm utgangshøl.Veldig lite blodutredelser og klin mellom hinner. Aldri sett så lite skuddskader på rådyr før. Har skutt rådyr ca sånn med Oryx noen ganger. Det har gitt noe mer "søl". Men er litt usikker på skuddreaksjon om jeg hadde satt kula feks. bak bogen, om kula hadde åpna seg nok og gjort nok skade på lunger/hjerte. Får prøve den litt mer utover.

    20200811_223014.jpg

    • Like 2
  5. Noen som har erfaring med at .222 sprer en del på elektroniske skiver? Var nære på å levere tilbake en rifle nå i høst, den spredde  ca. 20 cm på elektroniske skiver  men på papp var det 4-5 cm sittende i mye vind så rifla går greit nok. Tror dette var ganske slitte skiver. Eller er det bare jeg som ikke klarer og sentrere korset på skivene? Sliter litt med det på 308 rifla også. Men får ikke den spredningen på den. (Kontrollskyter stort sett på papp før jakt. )

  6. Det sitter ett nikon 3-9x40 nå. Det holder sikkert med ett 3-9x sikte også. Men det som sitter på bør byttes. Er tåkete å se i gjennom. Har noen mm klaring til løpet. Så 42,44 burde gå. Bruken blir stort sett i godt lys på småvilt og rådyr. 

×
×
  • Create New...