Jump to content

maritfig

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

maritfig's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, jeg har lastet ned "TOPO Norway Premium 16 Tromsø", men problemet mitt er at jeg ikke får frem kartet på Astro 320. Må man ha Sd-minnekort for å få et synlig kart på Astro'n? Det fungerer hvertfall ikke å bare legge den inn i samme folder der standardkartene som følger med ligger...
  2. Hei. Kan fortelle deg at oppsynspersonell har INGEN rett til å sjekke deg for papirer osv hvis de er ute på jakt eller hundetrening. De SKAL være uniformert, og skal være ute i oppsynsærend for å ha tillatelse til den typen oppførsel.
  3. Jeg har ei tispe på 7mnd nå. Hun har vært med i band på sin første jakt for en måned siden og det har gått over all forventning. Hun sporer til fallet og har allerede skjønt at det det er dette som er hennes kall i livet. Jeg er 24 år og helt ny i jakthundgamet og det er selvfølgelig endel feil sm er gjort og endel riktig, og bikkja kommer fra SVÆRT godt prremierte hunder fra hhv. Gokstadhaugen Kennel og Ole Øiseth i Lillesand, så jeg velger å tro og delvis håpe at hun skjønner at det er jakt. Men.. Jeg bor i Steinkjer og vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Har gått til anskaffelse av Garmin Astro 320/DC-40 pakke. Nordisk modell, fordi jeg er livredd for å miste henne, og likevel er jeg forferdelig usikker på om jeg skal la henne gå løs mens jeg sitter og venter der jeg slipper. Noen synspunkter på dette? Hun er trossalt 7 mnd. og jeg er redd hun skal bli skremt eller sparket og få varig men. Hvor ofte bør man trene egentlig? Man vil jo gjerne lykkes å få en brukanes jakthund. Jeg har også et annet problem. Hun vet hvem som er sjefen, kan både sitte, ligge, hoppe, gå rolig, gå i en bestemt retning jeg peker ut, får belønninger og ros, og skjønner godt hva det vil si å komme når jeg ber henne, men nå jeg sier; Kom, blir hun likevel sittende og se dumt på meg(selv om hun blir belønnet hver gang hun gjør det rett), og jeg vil ikke ha ei jaktbikkje som er dårlig på innkalling i skogen. Noen tips fra erfarne elghundeiere som kan få tispa mi til å bli mer lydig på det punktet? Eller er det rett og slett fordi hun er i trassalderen? Og når skal egentlig løpetiden intreffe? Jeg leser og leser og finner ut at det er rundt 6mnd alderen, men her er det fortsatt lite tegn til dette.
  4. Æ veit ihvertfall at æ ska bynn å jobb innafor trollforvaltning når æ e færdi me mastern i utmarksforvaltning;) Og no som Otto Jespersen har fått fakta ut til det norske folk, så blir det vel mer penga i lommboka me tanke på overtidsbealing, nattillegg, smusstillegg osv=)
×
×
  • Create New...