Jump to content

hunter67

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hunter67

  1. spørs hva du vil skyte og forskjellig... men jeg kjøpte akkurat i 6,5x55 og er storfornøyd til mitt bruk på hjort og rådyr...
  2. hvordan kan browning levere x-bolt med presisjonsgaranti med kun 6 skudd på fabrikk? her er nok kvaliteten på stålet og børsemakerarbeidet mye viktigere enn om du pusser 1 eller 1000 ganger mellom hvert skudd! forøvring skjøt jeg tilnærmet hull i hull med min x-bolt i 6,5x55 på første skytedag... pussa børsa godt før skyting og godt etterpå... passet kun på at den ikke ble alllt for varm... som jaktbørse er det god nok presisjon for meg som jeger... dere andre kan løpe og kjøpe alt mulig av remedier for å pusse og bruke hele jakta på det... har aldri opplevd dårlig presisjon, i mine 30 år som jeger, som følge av manglende "innbrekking"... manglende kvalitet på børsa har jeg derimot sett!
  3. Kahles-kikkertene er jo på tilbud nå til 7990,-, så kommer baser og ringer i tillegg til ca rett rundt tusenlappen. Riflene fåes i flere utgaver, men denne ligger vel på villedende pris rundt 14500,- og ned til 13000,- alt etter hvor du handler (minker fort på de 50 som importøren klarte å få levert i år). Selv foretrekker jeg å handle i min lokale våpensjappe hvor de yter ypperlig service fremfor å få ei rifle i posten.
  4. Har kjøpt x-bolt i 6,5x55 rustfri m/fluta løp. Nordic light kaller de visst disse. Handla den hos Rafdal&Kvale våpen i Tysvær som gir flott service. Leupold qr påmontert Kahles 2,5-10x50. Fikk skutt den inn på onsdag, og den har superpresisjon med alle typer ammo. Testet både med Norma treningsskudd, Nosler Partition og Lappua jaktskudd. Har på ei enkel smal gummibelagt reim og har planer om demper.
  5. skyter en tyngre kuler med 308w enn i 6,5x55? Selv har jeg brukt 180gr kuler i 6,5x55 og synes det blir litt mye blodtress av dem.
  6. Etter mye frem og tilbake tror jeg at det blir ny x-bolt på meg. Har hele tiden trodd at jeg skal ha den i 6,5x55, men er ikke så sikker lenger. 6,5 er jo ypperlig lite rekyl på og smellen (med demper) er tilpasset mine skuddskadede ører. Ulempen er blodtress den lette kula lager så tanken var å skaffe noe litt tyngre. Rekyl spiller liten rolle for meg. Desto viktigere er det at ørene mine ikke blir mer ødelagt enn de er nå (klarer ikke bruke hørselvern på jakt) - rifla blir selvsagt derfor utstyrt med en normal stor demper (skal kunne bære våpenet i skogen). Kjøttødeleggelser er viktig sammen med at viltet faller fort. Det er kun snakk om å skyte rådyr og hjort med den på avstander 20-80 meter, og kanskje en elg innimellom. Så da lurer jeg på hvilke erfaringer dere har med andre kaliber, og om det finnes noen tabeller med hastighet og kulevekt jeg burde lese. På disse demperne står det hvor mye de ca demper... men hvor står det hvor mye rifla bråker i de forskjellige kaliber? Er da vel så viktig vil eg mene og tro. Fyr løs!
  7. Dette var kjekk lesing! Gleder meg til å lese historien fra kjæresten også
  8. Gratulerer til Espeviken med hagle! Håper du får mang en god opplevelse med den!
  9. Har selv vært jeger siden jeg var 14... og det er visst maaange år siden... Forrige vinter tok min sønn, som nå akkurat er fylt 19 år, jegerprøven... han ble med på hjorte og rådyrjakt i fjor men savner ei hagle å skyte med... det er ikke det samme å låne fars hagle som ikke passer som det å ha en egen... Han er nå i kveld ute på sin siste russefest og reiser i forsvaret for å ta befalsskolen i juni... økonomien hans tillater derfor ikke å kjøpe noen slags våpen... legger derfor inn søknad på vegne av han i denne trekningen... lykke til den som blir den heldige -hunter67-
×
×
  • Create New...