Jump to content

SME

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SME

  1. Til dere som ikke har strøm på åteplassen; prøv å montere en bryter på lampa som er tilkoblet bilbatteri. Slå på lyset når reven er på åta. Dette gjør jeg på mine tre åter og det fungerer bra. En av åtene er på en avsidesliggende seterstøl, men reven reagerer som regel ikke om lyset kommer på. Garanterer selvsagt ikke at en og annen rev kan stikke, men slå av lyset igjen og reven kommer nok tilbake. Det er verdt å prøve for dere som sliter med lys. Dette medfører, for meg i hvert fall, flere jaktbare netter. Sme
  2. SME

    Piperøyk

    Fyrer nesten alltid i brakkene vi sitter i.Har tilsammen skutt 7 rever denne sesongen fra 3 forskjellige brakker. Mener å ha lest et sted at det vil bli et undertrykk i brakka, og dermed vil eventuell luft av deg selv bli med gjennom pipa og røyken. Noen som kan bekrefte eller avkrefte dette? Sme
  3. Hadde også en slik opplevelse sist torsdag kveld. Jeg så to rever samtidig, en på åta og en tuslende rundt omkring. Jeg skjøt først reven på åta og trodde selfølgelig at den andre reven ville være over alle hauger, men etter et par minutter dukket den opp igjen og gikk rett til åta, der den endte sine dager. Noe annet jeg har lyst til å nevne i samme slengen her, er åtelys. Jeg bruker bilbatteri og billyskaster. Dette slår jeg på med en bryter når reven er på åta. I tilfellet som jeg beskrev over, brukte jeg lys på denne måten. Dette var rikignok to unge rever. Lørdag natt datt det også en på samme måte, og dette var en voksen hannrev. Jeg sitter i ei lita brakke noe utenfor allfarvei, uten tilgang til strøm, så dette er en løsning som fungerer for meg. Jeg og en kompis har ei åte ved ei seter ca. 5 km fra nærmeste bebyggelse, og bruker samme metode der. Har felt bare en rev hvor lyset har vært benyttet der så langt i år. Sme.
  4. SME

    Lys på åte.

    Har skrevet dette en gang før på forumet, men gjentar det her nå.Slå på lyset når reven er på åta! Jeg bruker denne metoden i ei brakke langt fra allfarvei, og det funker der ihvertfall. Er nok lurt å ha gjort seg klar med tordenrøret før lyset slås på... Om noen på forumet prøver dette hadde det vært artig å fått tilbakemelding på det.
  5. Ingen biltrafikk der jeg gluggjakter. Trodde ikke noe særlig på dette selv før jeg prøvde nå i vinter. Jeg gjør meg klar med børsa før lyset slås på med bryter montert på gulvet. Skuddet har kommet nokså raskt etter at jeg har satt på lyset i de tre tilfellene jeg har prøvd dette. Men i et av tilfellene kikka reven litt opp før den faktisk begynte å forsyne seg av åta igjen med lyset på før den endte sine dager . Tror kanskje at reven må få litt tid på åta før lyset slås på.
  6. ser en del løsninger på bruk av lys på revåte der man ikke har tilgang på strøm. I mitt tilfelle, og andre jeg kjenner, bruker jeg et bilbatteri,en tusenmeter billykt og lysbryter. Slå på lyset når reven er på åta, og den vil i de fleste tilfeller ikke rikke seg en meter. Har skutt 3 av 3 mulige på denne måten i vinter selv. Har også med en god håndkikkert for å observere. Åta i dette tilfellet ligger ca. 80 meter fra der jeg sitter. Lampa er selvsagt fastmontert. Håper dette kan hjelpe noen til å prøve.
×
×
  • Create New...