Jump to content

sturla88

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sturla88

  1. Å dette funker gull ? Da har du fra full åpning til full trangboring på et sveip om jeg forstår riktig ?
  2. sturla88

    Justerbar Choke

    Hei, finnnes det en justerbar choke til benelli comfort ? Har sett lignende men har ikke peiling på hva den heter og hvor jeg får skaffet en slik. Utrolig kjekt!
  3. sturla88

    Benelli

    Benelli montefeltro. Jakter 90% skog og er på jakt etter denne hagla. Skal jeg velge 53 eller 60cm løpslengde?
  4. Hei, noen som vet hvilket feste man skal ha til disse Countour Cameraene for at det skal sitte godt på en over & under ? Link taes imot med stor takknemmelighet. Er forøvring et Contour Roam Camera, tror ikke typen camera skal ha noe å si da de er stort sett like. Sturla
  5. Har da endelig etter en god ventestund, fått sett " På skuddhold igjen " , ikke overaskende leverte den varene nokk en gang! Det fikk jegerblodet til å bruse, så ille at det ble en opptelling på kalenderen til det braker løst igjen i August. Med tanke på forrige film, og alle de andre filmene som er å finne ute i markedet idag ( ang jakt på skog/fjell ) er dette den beste som er laget pr dags dato etter min mening. Mye av dette kommer av at det er mye likt som å være ute på jakt selv. Vi ser i en hel rekke filmer idag, at de som lager filmene ofte er mere opptatt av hundearbeidet, enn selve jakten. Masse godt fuglearbeid, rett å slett spennende og se på. Vil gjerne nevne noe som jeg synes var litt morsomt, det å skyte fugl på kvist! Jeg helt enig i dette så lenge bikkja har tatt stand på den tidligere, dette nevner forøvrig jeger i filmen. Selv skyter jeg fuglen på bakken om hunden står godt, da det er effektivt & humant ( Hunden behersker dette ) Man er tross alt på jakt, å dette gjør filmen utrolig underholdene. Savnet muligens litt ang Toppjakten, da forrige film var unik der. Det hører med at de felles en god del Tiur på høst her, å det er urkomisk at det er like gøy vær gang, dette viser jegerne også hehe Sumsumarum så har gutta har lyktes veldig godt med denne, med å ikke følge strømmen! Stå på, slike filmer vil vi ha flere av
  6. Joggen : den heter vel kolgården.. å spør etter robban!
  7. Har tikka t3 kal. 6.5 , vurderer en Hausken LD306 pga. av at den bygger godt inn på løpet noe som gir stabilitet i børsa iom, at man ikke bør kappe 6.5 løpet noe særlig på tikka. Noen som har noe å si til denne saken, så tar vi det nå her på kammerse.
  8. Har kjøp en Tikka T3 Lite, kal. 6.5x55, og det er sikkert flere på kammeret som har den samme børsa. Skal montere demper, men lurer da på følgende : Er det noen som har noen innvendinger til hvor mye man kan kappe løpet uten av det har noe stor innvirkning på presisjon & kulebane ( annslagsenergi på storvilt? ) Løpslengde på våpnet idag er 57cm levert fra fabrikk.
  9. Jaktogdvd.no har vel et par fimer der det er med litt beverjakt, småviltjakt 1 & 2
  10. Tikka T3 Lite 6.5 Hva er den idielle måten å skyte inn et helt nytt våpen på for å oppnå optimal presisjon ?
  11. sturla88

    .223 eller 6.5

    ko-stens : ja det er det med avdriften jeg også tenker på en del ganger, ble et par bom i år på topp nettopp med litt sidevind.. finnes jo ikke rekyl, å børsa går som ei snor opp til 150m og med 2 bom samme dag, ble jeg også litt ivrig på å prøve en 6.5 for i toppen av et tre tar som regel vinden mest, å oftest sitter de ganske høyt.. så tanken slo meg også! ikke for det, har jo felt tiur med knall å fall med fint sår, men det blir litt stusslig når det er vind virker det som. brukte da 55gr fmj 940ms
  12. sturla88

    .223 eller 6.5

    tenkte jeg skulle bytte så jeg fikk en litt tyngre kule på rådyr, og viss 6,5 er like så allsidig på toppjakta, er det jo like greit å smelle til med det, så har jeg jo et kaliber jeg kan bruke til alt. Små kaliber er jo utrolig morro å skyte med da..
  13. sturla88

    .223 eller 6.5

    korr flattskytende er en kjøpa norma helmantel kule da? skutt inn på 100
  14. sturla88

    .223 eller 6.5

    Hei, har idag en .222 å liker dette kaliberet. Men har bestemt meg for å bytte til en .223 eller 6.5 i tikka. Jakten går for det meste i toppjakt,rev & rådyr. Noen som har erfaring med 6.5 på toppjakt ? Ønsker jo forsåvidt et ganske flattskytende å lite rekyl på våpenet. Det som er kjekt er jo at 6.5 er lov på større hjortevilt om dette skulle bli aktuelt.. Kom gjerne med kommentarer vedrørende dette.
  15. lader ikke selv, tipper det er noe med låskassa jeg.. bruker norma fabrikkladda
  16. M67 : Kjøpte min første rifle i .222 denne høsten for å bruke på bukk/toppjakt, å det fungerer aldeles utmerket. Både bukk å tiur ramler i smellen, nå kan ikke jeg å lade selv, så har brukt norma sin oryx å en helmantel laddet til 950ms og 850ms.. Skyter fuglen litt høyt ( over kvitflekken ) å det er pene sår, å ikke noe sprengt fugl. Så alle som sier .222 etc ødelegger kjøttet å foretrekker grovere kaliber, stemmer ialefall ikke etter min erfaring. Med demper på et så lite kaliber hører du nesten ikke smellen, å det er et leketøy rett å slett
  17. Har vel skutt en 200-300 skudd pusset å smurt.. men den er utrolig treg synes nå jeg fordi. Spesielt i det jeg skal dra ned ladearmen i posisjon, der er den rett å slett tung! Spørs om jeg må til me noe slipepasta å fint fint papir.. Som våpen gjør den jobben.
  18. Har en zastava mimi m. i kal .222, å synes sluttstykke/låskasse er forferdelig treigt ? Virker som den tar borti alt inne i låskassen. Noen som har lignende problemer evt. hva man kan gjøre.. Har sett/hørt snakk om at det skal være mulig å bytte ut hele kassen.
  19. Når det gjelder rype i mitt nærommeråde er det mange fine plasser, men det er kriminelt lite rype der.. rart de ikke har blitt utryddet.. har et fjellstyre som ikke tørr å stenge + at de de har dobbel så mange jegere på markene sine iforhold til andre fjellstyrer. Så tørr med en gang å si at det å finne skogsfugl blir lettere for hunden en å bryte seg opp på fjellet på dagesvis for å finne enkelte stammfugler.. å få en case ut av det hele da igjen, har jeg liten tro på. I sverige er bestanden av skogsfugl i de siste årene ( spes. i år på enkelte ommeråder ) vært utrolig god, så jeg tenkte følgende. Om vi starter de små turene i skog som valp med et bål, eller bare tusle rundt en tur.. Dette gjentatte ganger jevnt å trutt for å venne på hunden skog.. skulle hun finne på å ta seg en liten tur bort ifra meg, kan jeg jo leke litt gjemsel, slik at hun blir litt stresset av dette å vil holde kontakten.. vil heller ikke ha noen skopusser... men har hørt at dette kan være tingen ved vidt søk som valp. Har sett filmer av Anders Landin, å måten han gjør dette på ser jo faktisk ut til å fungere ?
  20. Hei, om noen få uker får jeg min første stående fuglhund. En IS tispe. Har jaktet masse både med og uten hund på skogsfugl, men aldri med en IS. Det har for det meste gått i GS. Har hørt av flere at IS ofte går vidt, men er det noen som har sluppet IS'n sin i skog fra første stund å fått snevra inn søket slik ? Skal i all hovedsak KUN jakte skog me hunden, da det er dette som er lidenskapen. Jakter mye i sverige der bestanden av skogsfugl kan være utrolig bra. Viss noen har noen gode innvendinger/gode tips for meg å ta med meg videre, sier jeg takk på forhånd.
  21. Har brukt impact tungsten matrix nr 5 i 2 år nå på skogsfugl, da jeg har prøvd alt det andre møkke som er å få kjøpt. Min erfaring er de ramler som en sekk med disse patronene. Har skutt både ung å gammeltiur med denne, senest nå 10. sept, å den som alle andre ramla i smellen. Kjappe, gode patroner, men 300,- for 10stk. Merker ikke noe forskjell på denne patronen å bly! Bare prisen
  22. Noen som har erfaring med nikon L700 4-12x42 ? http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... -4-1060356
  23. Det var med blyspiss! å ønsker ikke det skuddsåret i en tiur kan du si...
  24. Heidu, har en zastava m-85 . Riflestigning ogl. har jeg rimelig liten peiling på. Tenke å få en kar til å hjelpe meg å lade laupa sin 3.6g fmj til 850m sek. Børsa funker fint, felte en bukk for den nå nylig så er bruktbart fornøyd. samler godt!
×
×
  • Create New...