Jump to content

Peder85

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Peder85

  1. Jeg skal ha duracoat på en cz 455. Den har jeg to løp til, og skal ha duracoat på begge. Hva anbefaler dere at jeg gjør med den delen av løpet som går i låskassen? Skal jeg maskere blåneringen og ikke duracoate, sandblåse og duracoate resten? Eller skal jeg sandblåse hele løpet og duracoate hele? Hvor mye trenger jeg av malingen til hele børsa? Holder 2 farger i 120ml?
  2. Nå har jeg demontert bolt å gnikket og oljet på nytt, uten forbedring i tungt hevarmsløft. Løsnet fremre skrue noe, samme resultat! Løsnet så bakre skrue, samme resultat! Tok av stokken, fortsatt like tungt å løfte hevarm etter avtrekk med tomt kammer. Nå bærer det til børsemaker med den. Tror ikke det er noe mer jeg kan gjøre på egenhånd som kan fikse dette.
  3. Takker for raske svar!! Jeg har brukt noe NATO ammo, men også remington core-lockt ultrabonded 180gr. Begge typer var like. Nå er ikke jeg kjent med hvordan man tar fjær av tennstift. Har kun demontert bolt i to deler, altså tennstift med fjær på og bolt. Hvordan tar jeg fjær av tennstift?
  4. Hei folkens, Jeg kjøpte i fjor sommer en CZ 550 308win som er pent brukt i ca 6 år av en gammel herremann. Så langt har jeg bare skutt ca 50 skudd med den. Jeg har ikke prøvd veldig mange rifler i mitt liv, men jeg synes denne er spesielt tung å heve bolten på når jeg har skutt. Det er også tungt etter avtrekk med tomt kammer. Synes også det er litt for mye krefter som må til for å kamre en patron. Hva kan dette komme av? Etter litt leting på google, har jeg sett litt på noe som folk kaller lapping av bolt. Er det noe som kan fikse mine problemer?
  5. Hei godtfolk. Jeg er ny til denne jakta, men den virker veldig spennende. Har så vidt prøvd meg litt på lokking av reven, men uten hell så langt. Det jeg lurer på er mest rundt åtejakt. Jeg har en tomt på ca 23 mål til rådighet. Er det lov og jakte rev på så liten tomt? Jeg lurer på å legge ut åte for å prøve meg denne sesongen. For å gjøre det enkelt og ikke bygge meg bu, lurer jeg på om noen har brukt sånn små kamotelt til åtejakt? Hvilken avstand må jeg ha mellom åte og telt/glugg?
  6. Peder85

    Kaliber valg???

    Takker for veldig godt svar, det var til god hjelp.
  7. Peder85

    Kaliber valg???

    Heisann folkens!! Jeg er temmelig ny her, og har et spørsmål. Jeg har tenkt og kjøpe meg en rifle, men jeg er litt usikker på hvilket kaliber jeg skal velge. Den vil nok bli mest brukt på bever, rådyr og elg. Hva kan dere anbefale? Pris på rifle og ammunisjon bør være overkommelig. Er ikke interesert i å betale skjorta for en rifle, og det bør ikke være så dyrt med trenings skudd heller, siden den vil bli brukt en del på bane.
  8. Peder85

    Sluttstykke

    Hei folkens!!! Jeg er ny her og har noen spørsmål. Jeg har arvet en Husqvarna 1640 30-06 fra 1963. Det er sikkert ikke den beste rifla som finnes, men den var jo gratis. Men det er et lite problem. Rifla er uten sluttstykke. Er dette noe som er vanskelig og skaffe? Har sett på noen forum over dammen at de mener det er visse likheter mellom Mauser m98 sluttstykke og Husqvarna sluttstykke. Kan det være mulig og tilpasse et Mauser sluttstykke? Den lokale våpen sjappa sier det vil koste meg rundt 20 000,- å lage et nytt!! Takker for svar!
×
×
  • Create New...