Jump to content

smith

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

smith's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vil ikkje anbefale å kjøpe Sako triace. Er du uheldig at rette delen går sund, so kan du ha 2 ubrukelege våpen viss du har .22 og .32. Det var visst livstidsgaranti på delane, men det gjeld visst ikkje lenger. Nydeleg våpen å skyte med men har liggande ein .22 og .32 som eg ikkje kan skyte med.
  2. Hei, her er utklipp av svaret eg fekk med POD. Dei er ikkje i tvil, reglementendring, og NSF har ikkje tatt kontakt med POD pr. nov.2010. " Slik Norges skytterforbund selv har beskrevet våpengruppen "spesialrevolver" i sin tekniske reglement, legger direktoratet til grunn at det til skyting innen denne våpengruppen kun kan benyttes revolvere som ikke er kamret for magnumammunisjon. Dette innebærer at klagerens gamle revolver, selv med nedkortet pipe, ikke vil tilfredstille de tekniske kravene til spesialrevolver. Vi har imidlertid merket oss at forbundet i etterkant skal ha endret reglementet slik at også magmumrevolvere kan benyttes. Endring av reglementet krever godkjenning av Politidirektoratet. Vi kan ikke se at NSF har kontaktet Politidirektoratet, verken for å informere om eller for å få godkjent den aktuelle endring som vil ha betydning for hvilke våpentyper som kan erverves på bakgrunn av forbundets tekniske reglement. Dette innebærer at det er det gamle reglementet som fortsatt gjelder i henhold til hvilke våpen som tillates ervervet til dette programmet." Klaga til POD vart levert inn via politikammeret i sept.09, vidare til POD i jan.2010, svaret fekk eg i nov.2010. Over 1. år tok det før eg fekk svar.......I mitt tilfelle skulle eg ha ein ny revolver til magnum 1, og kutte løpet på min gamle magnum og bruke den til spesialfelt. Men det har eg no ikkje lov til, har eg funne ut. Våpenselgarar må være verdens mest tolmodige, tenk om eg ringer på eit våpen og seier at eg kjøper det, skal berre sende inn ein søknad......
  3. Her var det mykje gode råd å få. E litt sein å svare, ej e ikkje den kjappaste på avtrekkaren. Har ikkje meir enn 6 starter i revolverfelt og spesialrevolver på eit år, so det held ikkje til reservevåpen. Her var eit tips om grovfelt, det kan eg skyte med revolver. Då kjem eg over grensa på 10 starter og kan søke på reservevåpen. På klaga på våpensøknaden har eg sendt inn resultat på alle stevner eg har vore på, bilde av våpen + kopi av våpenspesifikasjoner ville dei også ha, henvisning til lover og regler, forklart om reglane på kassa i spesialfelt mm. Eg har ringt og forklart muntleg regelverket til sakshandsamaren, men det virker som dei har funne ein som har veldig lite kunnskap og forståelse (vil ikkje forstå?) om regelverket. Det er veldig provoserande når ein føler at dei ikkje gidder å verken høyre på eller sette seg inn i saka. Det er også nokon innlegg om ein kan oppnå faktorkravet med eit 2,5" løp utan å ødelegge våpenet, men korleis skal ein legge dette fram i ein våpensøknad der det må dokumenterast?
  4. Har ein revolver 357 m/2,5" løp som brukast som spesialrevolver. Har søkt om ein ny 357 med 6" løp som skal brukast i magnumfelt, men har fått avslag pga spesialrevolveren kan brukast til magnumfelt. Eg må selge spesialrevolveren før eg kan kjøpe ein ny. Har klaga på søknaden og blant anna grunngitt med at den ikkje er egna til å treffe blink på so store avstander som er i magnumfelt og treng dermed to revolverar. Er ikkje nok aktiv til å ha reservevåpen. Einaste løysinga er å selge min spesialrevolver 357 og kjøpe ein 6" 357. Då har eg ikkje våpen til å skyte spesialrevolver og kan dermed søke på det og kjøpe igjen min gamle revolver. Skal det være so tungvint? Er det noken som har noken gode råd?
×
×
  • Create New...