Jump to content

Kajakk

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kajakk

  1. Har du lest hele tråden Er faktisk klar over at hare ikke kan skytes med 22LR. Spørsmålet var hvilke andre småvilt som kan/ikke kan jaktes med 22LR. Hares størrelse blir brukt som referanse i forskriften for å avgjøre dette. Kommentaren i forskriften nevner spesifikt noen arter som ikke kan jaktes med 22LR. Videre definerer artshefte hares størrelse til 60 cm. Småvilt i artshefte under 60cm kan jaktes med 22LR. så lenge artene er jaktbare. Flisespikkeri med ville ha dette helt klart for meg.
  2. Har kanskje klart å tyde det viktigste, og forskriften med kommentarugave klargjør ytterligere.. Dette tema kunne kanskje være verdt en FAQ. Så slipper en å gjenta når nye kommer til, slike som meg f.eks.
  3. Heisan Lurer på hvordan bushnell banner 3-9x40 er i forhold til bushnell trophy 3-9x40 og bushnell sportsman 3-9x40 når det gjelder pris og duglighet.
  4. Hvorfor skulle det være feil? Klart det betyr opptil hares størrelse som er 60, men ikke hare. Ellers måtte ordlyden være under hares størrelse.
  5. Heisan "Salongrifle (salonggevær) kaliber 22 LR kan bare brukes under jakt på viltarter opp til en hares størrelse, men ikke til hare" Fra: FOR 2002-03-22 nr 313: Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst Har lett etter dette på forumet, men ikke funnet noe praksis på dette. Som nylig ferdig med jegerprøven forholder jeg med til "Feltbok" fra Direktoratet for naturforvaltning. Der er småviltsarter sålangt jeg kan se oppgikk med størrelse i lengdemål. Oppgitte mål. Sørhare: 70cm og Hare 60cm. (tar utgangspunkt i 60cm) Regner da med at alt småvilt oppgitt i dette hefte med en størrelse til om med 60cm men ikke hare kan felles med 22LR. Eksempelsvis Mink, de fleste jaktbare fuglarter til og med 60cm mm. (opptil = til og med) Er dette rett forståelse og praksis? Mvh. Rune
  6. Ta en kikk på Weatherby hos xxl til 2990.
  7. Dette betyr da at jeg må bruke STEEL XF eller STEEL F, for å oppnå 1/2 Choke ved bruk av bly eller andre haglpatroner med bløte hagl?
  8. Takker så mye. Da har jeg oversikten.
  9. Da er Baikal MP 153 henta Inkludert den som står på, er det 4 choker: Steel XF: Betyr dette eksta trang full choke? Steel F: Full choke? Steel M: Noe i mellom, ca. 1/2 choke? Steel IC: Sylinder? Er litt grønn på dette så jeg håper det ikke er for dumt spurt. (Leita på kammeret, men fant ikke noe om dette) Hilsen ny hagleeier
  10. Hei Er MP 153 grei ?emotere for puss ol. ? PS. Ser at Remingtom selger samme hagla under sitt navn. M?? et god annerkjennelse.
  11. Tenkte ?j?Baikal MK 153 via XXL. XXL tok ikke inn denne pga lav kvalitet! Etter det jeg har lest her, m?valiteten v? grei, pris og funksjonalitet tatt i betraktning. M?inne andre forhandlere som selger denne
  12. Ser at det ikke er noe tvil om plombering. Heftet er utskrevet og tas med til neste samling
  13. Jeg får spørre instruktøren om dette. Kan det være forskjellig tolkning/prakis i de forskjellige deler av landet?
  14. Går i disse dager på Jegerprøven. Der har vi lært at det ikke er påbudt med plombering av autohagle. Du må selv sørge for å ikke ha mer enn to skudd i hagla.
  15. Kajakk

    Hegre

    Ok. Takker for svar.
  16. Kajakk

    Hegre

    Er Hegre lovlig å jakte og spiselig?
  17. Hei Er på kikk etter rifle. Ser xxl har en Weatherby Synthetic i 308W. Pris er 2990. Dette må være billig. Er dette et bra merke og kjøp? Mvh. Førstegangskjøper
×
×
  • Create New...