Jump to content

Styrmann1

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About Styrmann1

  • Birthday 04/22/1970

Styrmann1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker alle sammen for hyggelige tilbakemeldinger. Jeg har null erfaring på området og da sier det seg selv egentlig. at det blir vanskelig å gjøre de beste vurderingene uten hjelp fra andre. Hvilke sikter, hyller osv man skal velge, det er bort imot umulig å ta stilling til. Som den bear carnage buen som ble nevnt her. Det er en bue til nesten 5000 nkr, kjøpt i usa. Det tenker jeg at må være en relativt kostbar sak, spessiellt hjemme i Norge. Nå kan det vell diskuteres om man trenger en så dyr bue, som førstegangs bue? Sikkert mange meninger om det også. Venstrehendt, eller venstredominant øye? Jeg er høyrehendt, og har høyre dominans med rifla og da er det sikkert uinteresant å kjøpe brukt venstrehåndsbue. Ja det er den basspro ute i Katy område jeg skal besøke. katy mill mall tror jeg det heter der ute. De er nokså proffe på området, og de hjelper meg nok med gode råd også. Men det skader ikke å være litt selektiv. Å kjøpe en bue man kan få solgt igjenn om man skulle være missfornøyd, er et godt poeng. Jeg er i den situasjonen at jeg må lære meg dette på egenhånd og ved hjelp av tips og råd fra nettsider som dette. Men et sted må man jo begynne. Bue er et fasinerende redskap og måtte vi bare få lov til å jakte med bue i framtida. Takker og bukker for gode tilbakemeldinger folkens!
  2. Heei! Dette er det sikkert mange som har meninger om og ikke mins erfaringer med. Jeg jobber i USA, reiser av den grunn ofte frem og tilbake mellom Houston og Oslo. I mange år har jeg gått og drømt om å kjøpe meg bue, meldte meg inn i norsk buejeger forbund, som støttemedlem. Leste en masse om emnet men så ble det med det. Har imidlertid kommet på tanken igjenn, fant ei nettside til en butikk i Houston. Basspro.com Det er reine godtebutikken for den som er jakt og friluftsinterisert. Så gutter og jenter! - Hvilken bue bør jeg vurdere, jeg som har skutt lite og ingenting med bue før. Tre piler på stand på elverum. thats it! - Noen som kjenner til regelverket ang kjøp av bue i USA, Kan man ta den med seg som vanlig innsjekket bagasje, eller må det til noen form for tillatelse. - Hva med oppsett, er buene ferdig monterte, klar til bruk vanlighvis, eller må man til med buepresse osv, for å få tilpasset en bue til seg selv. Noe hjelp får jeg vell i butikken her borte, men det kan være greit å få litt feedback fra folk som har kjøpt bue her borte. - Sist men ikke minst. Er det noe jeg må være spessiellt opptatt av / forsiktig med ved kjøp av min første bue? Setter stor pris på tilbakemeldinger folkens.
  3. Da leser jeg ditt innlegg som positivt til det danske alternativet på et magnum kaliber. Det er jo så mange meninger, ofte flere meninger enn folk da det gjelder dette temaet. Jeg får inntrykk av at "mitt valg er det eneste rette" om du forstår hva jeg mener. Det er dumt å finne opp kruttet på nytt. Av den grunn synest jeg det er greit å spørre etter andres erfaringer da vi har et forum som åpner for muligheten til å spørre om råd! Mvh Dagfinn
  4. Hehe Ammo har jeg nok av. Damer er oppskrytt. Det må nok bli Wiskey. Hva mener du med "bedre kvalitet til halv pris?"
  5. Hei! Er det noen som har erfaring med Sonic demperen på 300 WSM. Vurderer å kjøpe en "danske" da den får gode skussmål. Men så er det noe i bakhodet som advarer mot å leke med djevelen. Tar imot alle råd og erfaringer som måtte komme! Har nylig kjøpt en 300 WSM Remington 700 ss. Kjempefornøyd med kalibret. Samler godt med hjemmeladet ammo. Morsom patron kan man si! "stutt og feit"
  6. Styrmann1

    Rifle kal 243

    Heei! Har ei Howa i cal 243 winchester. Har hatt denne børsa i mange år nå og jeg har ikke et vondt ord å si. Et utmerket caliber for alt opp til og med Rådyr som det sies tidligere i tråden. Har ladet en del til dette caliberet. Varmint patroner for bruk på "skadedyr" er fryktelig morsomt. For den som liker sånt. Kronografert til 1200 meter pr sekund med 58 greins v-max kule. Prøv å skyt på en melon på hundremeteren. Hvis ikke det bringer frem ja da vet ikke jeg. Bare en morsom tilleggsopplysning hehe. Nei kjøp deg 243 du. Tror ikke du vil angre på det!
  7. Hei! Jeg er for tiden i Amerika og tenkte at lyddempere, det må jeg sjekke priser på. Er det noen her inne som har erfaring med dempere fra usa? Tanken er å dempe en Remington 700 i cal 300 wsm. Tar gjerne imot råd og tipps. Jeg vet at kuler er svært billige her borte. For oss som lader selv er det mye å spare her. Noen som har erfaringer med kuler og custom????? Timian
  8. Dette var i grunn intresant lesestoff. Det burde opplyses i større grad om slike hendelser, eller hendelser man anser som urimelige. Mine tanker går til familien som levde sammen med denne hunden. Det oppstår sterke bånd når man har levd tett på et klokt dyr gjennom mange år. Det er det ikke alle som forstår. Det er mange som skriver om paragrefryttere her og urimelige regler. Forstår det, men dette burde ikke vært mulig. Det skal ikke være mulig. Regelverket er klart her, det skal ikke løses skudd på objekt som ikke identifisert. Det er straffbart det! Du burde nok ha hatt noen til å ta saken for deg, da du som hunde"eier" neppe er den rette til å ta saken! Stille meg i køen som bidregsyter til advokat. Lykke til i rettsystemet. Dagfinn
  9. Inntresant det du kommer med her. Jeg anser meg som småviltjeger. Det som jeg skyter på blir et så lite "target" på over 300 meter at skudd er uaktuellt. Det som er kritisk for de fleste er vell spektre mellom 100 og 200 meter tenker jeg. Rifla mi har samme treffbilde på 200 meter som på 100 meter. Det var vell det jeg i grunn var mest bekymret for å ødelegge ved evt kapping av pipa. Teoriene er mange, og ulike erfaringer behøver ikke nødvendighvis å bety at jeg eller du tar feil. Selv om man kan få følelsen av at det er slik. For min del er nok meningen med livet noe helt annet enn demping. Men hvis jeg kan jakte uten å skremme nabogubben av "hølet" på mårraskvisten, så foretrekker jeg faktisk det. Men det er meg. Som jeg skrev tidlig i linken, så har jeg forståelsen for at dette med reduksjon i hastighet kan variere fra kaliber til kaliber. Det var erfaringer rundt dette jeg var int i å høre litt om. Føler jeg har fått mange gode svar å meningsutvekkslingen har vært fin den. Takker alle sammen for gode tilbakemeldinger. Så blir det ekstra spennende å se hvilke erfaringer man drar sjøl!! Takker og bukker!
  10. Se der ja, der kom det noe med mening i. Takker for det. Greit å få litt utfyllende svar da man er usikker. Mange har meninger om dette. Noen har tydelighvis vært uheldige, andre ikke. Valget er tatt her. Børsa er sendt til børsemaker og den blir nok noe kortere enn før. Så får man resultatet. Jeg spør fordi at jeg er usikker. Så takk alle sammen for gode svar!
  11. Ble forsåvidt ikke så mye klokere av å lese tråden til ROE. Høres jo ut som om type caliber betyr en hel del her. Det er kanskje dumt å kappe løpet på 243 hvis man ikke kan skyte mer enn eks 1000 skudd før demperen er ødelagt. Hvis hastigheten reduseres så mye at eks varmintkuler ikke fungerer optimalt, har man ikke da redusert våpenets funksjon betraktelig.
  12. Trenger noen eksperttipps her nå!! Ble anbefalt å kutte løpet på min Howa 243 Winchester i forbindelse med montering av hardcore demper. Mener løpet var 57 cm, anbefalt å kappe det til 50 cm. Noen har imidlertid frarådet meg dette da kulehastigheten etter all sansynlighet vil reduseres kraftig. Noen som vil dele meningene sine med meg her? Vil reduksjonen i hastighet bli merkbar? Våpnet brukes mest til rådyr og rev! Styrmann1
  13. Da var vi tilbake på diskusjonen om kaliber. Det kan diskuteres i syv lange, syv breie og syv i mente om man vil. Har snakket med folk som skyter rev og storfugl med 3006. Går fint det. Lader du selv kan du sjonglere og leke. Finne den perfekte patron /kule og kruttmengde. Hvis du tenker på rev, må du nok regne med lyddemper på våpnet ditt, det er i alle fall en fordel. Du jakter gjerne tett innpå hus og ofte må morran og i måneskinn. Da er det ofte lite populert da det smeller som f........ Selv bruker jeg er 243 win til rev og småvilt generelt. Flattskytende som få. samme treffbildet på 200 meter som på 100 meter noe som passer meg helt i blinken. Her kan du lese hva vi andre bruker, men avgjørelsen ang kaliber må du ta selv. De aller fleste sverger til det de har i våpenskapet selv. Naturlig nok! Lykke til.
  14. Vil takke moderatorene da det kommer til stenging av enkelte tråder. Men kanskje er det på sin plass med en debatt da det gjelder etikk og vanlig folkeskikk. Da jeg kom inn i kammeret, bare for noen dager siden, så var det for å finne svar. Dele erfaringer og bidra til positive trender. Kort sagt å engasjere seg. Det har vist seg at bare etter få dager får man "venner" her inne. Venner med samme innteresse lidenskap om du vil. Nå har det seg slik at det faktisk er mulig å bidre negativt også. Jeg vil rette en liten pekefinger mot folk som svarer på enkelte innlegg som kanskje ikke burde vært besvart. Det sitter til en hver tid mennesker, med ulike skjebner / problemer rundt forbi i det langstrakte land. Jeg vil oppfordre alle "kammerater" til å lese litt mellom linjene før man komenterer det andre har skrevet. (vi vet så forsvinnende lite om vedkommendes sinnstillstand osv) Det bør være takhøyde i et slikt forum. Makt er en tung bør å bære. Selv for en moderator. Men at alle kan tilfredstilles betviler jeg sterkt. Kanskje bør vi ta 2 diskusjoner. Hvor går grensen for diskusjonstema? - Skal alt være våpenrelatert. Skal vi snakke bare om ting vi har greie på? (da er det nok mange som må forlate forumet) Det er mange som er her for å lære. -Generell folkeskikk. En god regel er at hvis man ikke kan bidra med noe positivt så la vær Vi har mange eksempel på såkalte familietragedier opp igjennom årene. Hvor våpeneiere, som de fleste av oss er, har stått sentralt. Kanskje, jeg sier bare kanskje, kunne noen av disse ha vært unngått med litt større takhøyde. Les forståelse oss MENN i mellom. Trenden viser dessverre at vi dolker hverandre i ryggen med bedrevitende innlegg i veldig stor grad. Så folkens skjerp dere før dere svarer folk som skriver personlige innlegg! Moderatorer, ikke la dere knekke før dere er nøtt! Styrmann1
  15. Hei! Har vært på kurs med Lindroth. Det han påpeker som kanskje viktigst er akkurat å variere med flere typer fløyter. Riktig som en nevnte lenger opp i tråden. Det nærmeste favoritt han kommer er critter callèn. Det er i alle fall den som brukes oftest. Reven er sansynlighvis det smarteste dyret vi har i norsk og svensk fauna. Det er ikke bare bare å lokke til seg den karen. Har vært ute selv en 10-15 ganger nå i januar og februar og har lokket til meg 3 Rever. Er fornøyd med det. Har imidlertid ikke skutt noen av dem. Det var kanskje derfor Lindroth brukte veldig mye tid på akkurat kontakten med dyret. Man har ikke mange sekundene til rådighet. Man må være bestemt og skyte. Vanligste holdet er mellom 100-150 meter. Hvis ikke får reven været av deg og stikker. Å være komfortabel med slike skuddhold, på så lite mål er en forutsettning for å lykkes. Så mitt råd, bassert på tre flaue opplevelser nylig er som følger. 1. Ut å tren skudd. Kjappt, på små target...... på over 100 meters hold. 2. Husk å sjekk kikkerten, så du har riktig zoom. (på laveste zoom ser den rakkern veldig liten ut på 130 m. Du har ikke tid til å justere kikkert da luringen er der hehe) 3. Vinden skal du ha i ryggen, da kommer rakkeren inn fra sidene forran deg som oftest for å sjekke hva dette er for noe! PANG! (med varminter)
×
×
  • Create New...