Jump to content

Asse

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Asse's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ikke for å ødelegge morroa, men Storberget sier faktisk ingen ting i nærheten av hva du påstår, null, niks, nada. Så før man begynner å skrive protester mot et forslag som kanskje kun er en våt drøm hos enkelte i NRK(ingen andre medier har meldt noe om dette) , så bør man kanskje heller orientere seg om hva som er fakta? http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7803023 Utdrag fra artikklen over: "Justisministeren slår likevel fast allerede nå at han selv ønsker å gå inn for å forby halvautomatiske våpen til sivil bruk i Norge." NRK har ikke for vane å trykke løgn. Jeg har sendt en epost til statsministerns kontor for å få klarhet i om dette er sant.
  2. Forbudet skal gjelde ny ervervesler ikke våpen som du allerde har løyve på.
  3. Har intet å gjøre med forskriften. Knut Storberget sa han vil forby halvautomater gjennom lov ikke forskrift. Forskrift blir gitt av kongen i henhold til lov. Lover blir gitt av Stortinget.
  4. Statsråd Knut Storberget vil forby halvautomatiske våpen. http://www.nrk.no/video/storberget_vil_ ... 9CC6C42DD/ http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7803023 Alle som er mot forslaget bør skrive brev/epost til stortingsrepresenter og Statsråd Storberget. Bruk en saklig og høflig tone. NOJS bør også skrive brev.
  5. Vær vennlig og bruk forumet for lover og regler til slikt.
  6. Jeg er slett ikke en motstander av våpenloven. Jeg mener de fleste paragrafene er fornuftige. Det må stilles krav til vandel, tilregnlighet og våpenkyndighet. Jegerprøven eller medlemskap i skytterforening bør vær et krav for å innha et våpen.
  7. Høyres svar: Hei, Takk for din henvendelse! Jeg legger til grunn at du tenker på arbeidet med revisjon av våpenlovgivningen. Høyres stortingsgruppe har ikke tatt stilling til de spørsmålene som arbeidsgruppen jobber med. Tidligere har Høyre vært kritiske til forslag om å stramme inn våpenloven for jegere og skyttere, forslag som ville ha vanskeliggjort både jakt og konkurranseskyting. Sentral lagring er etter min personlige mening et forslag som både er særdeles upraktisk og neppe vil redusere risikoen for ulykker, som alle partier ønsker å redusere. Erfaringsmessig er det få tilfeller av personskader med lovlige våpen i private hjem, så lenge disse sikres på en betryggende måte. Høyre ønsker at jeger- og skytterorganisasjonene får en sentral plass i arbeidet med å revidere våpenloven, med tilhørende forskrifter. Ta gjerne kontakt igjen hvis du har andre spørsmål eller kommentarer til Høyre! Vennlig hilsen Gard Olav Gabrielsen Politisk rådgiver i Høyre Justisfraksjonen
  8. Sv har svart. Her er et SVs svar. Mange skyttere og jegere har hørt rykter om at våpen skal indras etter den nye proposisjon om våpenloven og plasseres på statlige lager. Ref: NRK SF. Ber dere avklare deres mening rundt avæpning av ærlige og edrulige borgere med våpenkort. Hei, Takk for mail. Regjeringen jobber nå med å sette ned et utvalg som skal se på ny våpenlov. Det foreligger dermed ingen proposisjon med de forslag som du viser til. Utvalget vil få et bredt mandag(mandat), og vil forslagene som utvalget kommer med vil da vurderes av regjeringen. SV vil da også foreta en vurdering utifra de forslagene som kommer når det gjelder oppbevaring av våpen som du er opptatt av. Det vil også være medlemmer fra våpenorganisasjonene i utvalget. Med vennlig hilsen Kine Sperre Horsbøl Politisk rådgiver SVs stortingsgruppe Justiskomiteen Helse- og omsorgskomiteen De andre stortingsgruppenes svar kommer så snart som jeg mottar dem.
  9. Artikkel fra i fjor om Alternativ til Vold og sentrale lager. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... tid=542791
  10. Har sendt ut eposter til stortingsgruppene for å se om forslaget kan gå igjennom. Tror det er gruppen alterativ til vold som har kommet med forslaget.
  11. Kan ikke vise til skriv fra myndighetene enda. Forslaget er opp til høring nå ifølge NRK Sogn og Fjordane.
  12. Saken gjelder kollektiv inndragelse av edurlige borgeres våpen. Altså at våpene blir oppvart av myndighetene slik at du må låne ditt eget våpen ved behov. Forslaget går neppe videre til stortinget, men vi må være varsomme å reagere for det.
  13. Si din mening til de folkevalgte slik at vår stemme blir hørt tydelig å klart. Jo flere saklige eposter jo klarere blir skriften på veggen for de folkevalgte. Adresser til stortingsgruppene følger: frp.postmottak@stortinget.no ap.postmottak@stortinget.no stortinget@sv.no http://www.hoyre.no/seksjoner/contact dagfinn.hoybraten@stortinget.no parlamentarisk leder KRF trygve-slagsvold.vedum@stortinget.no leder gruppestyre SP Eller gå inn på http://www.stortinget.no/no/Stottemeny/ ... aktskjema/ Send epost ikke la toget gå.
  14. Jeg tror ikke regjeringen tør, men vi må kjempe for folkets rett.
×
×
  • Create New...