Jump to content

Helårsjeger

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Helårsjeger's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tror dette er fasiten................ Jaktområde 1 (Forvaltningsområde med husdyr på utmarksbeite) Den del av Akershus som omfatter hele kommunene Hurdal, Eidsvoll, Nannestad, Gjerdrum samt den delen av Nittedal som ligger øst for Nitelva og den del av Asker og Bærum kommuner som ligger vest for E16 og Nord for E18. Jaktområde 1 får 4 dyr - hvorav maksimalt 2 voksne hunndyr 1 år eller eldre Jaktområde 2 (Forvaltningsområdet for ynglende ulv) De deler av Akershus som ikke inngår i jaktområde 1, hele fylkene Oslo og Østfold. Jaktområde 2 får 4 dyr - hvorav det maksimalt kan felles 2 hunndyr 1 år eller eldre 1 dyr av de 4 dyrene i jaktområde 2 forbeholdes kommunene Marker, Aremark og den del av Halden som ligger sør for Rv 21 og øst for Iddefjorden de første 21 dagene av kvotejakten Restkvote 1 dyr kan tildeles dersom uttaket mellom de ulike jaktregionene blir skjevt i forhold til ønsket uttak, eller dersom det i hovedsak blir felt hanndyr (dvs. færre enn 2 voksne hunndyr felt etter ordinær fellingskvote).
  2. Turen kostet 20 000,- inkl buss, tre retters lunsj på båten ned, hotellopphold tre døgn, tre retters middag på båten på vei hjem og lugar. Drikke på hotellet var det eneste som kom i tillegg. Vi kommer helt klart til å velge buss nestegang også. Den største galten hadde 17 cm tenner. Hjort var det ingen som ville skyte. Kan selvfølgelig være en tilfeldighet at vi fikk bedre drev etter en alvorsprat, men de tre første drevene vi tok denne dagen visste de at det ikke var dyr i. Vi stod med ryggen til plantefelta dyra lå i mens de drev av noen åpne åser....... Noen sånne drev må man regne med men da er det greit å si fra.
  3. Hei. Har lyst til å fortelle om en tur vi hadde med Safari Management til Polen i desember. Vi var en gjeng på 20 personer fra Aremark og Marker som dro av sted i buss 1. desember. Vi dro fra Aremark kl 05:00, tok ferje fra Ystad kl 14:00 og var fremme ved hotellet i Ryman ved 23:00 tida om kvelden. Ganske lang reisetid, men veldig behagelig. Våpen og bagasje lesser du inn i bussen og behøver ikke tenke mer på det før du er fremme ved hotellet. Tåke på flyplasser bryr oss ikke og overvekt er fremmedord. Prisen blir også nokså lik. Vi reiste med Knut Esplund som driver Grensebussen. Han har mange turer til Polen så han er kjent med forholda der. Første dagen jaktet vi i revir Los Trzebiarow. Her hadde vi ikke lov å skyte rådyr. VI hadde dyr i alle dreva vi tok denne dagen. Resultatet ble 21 gris, 7 hjort og en rev. Dag to jaktet vi i revir Rybitwa Kolobbrzeg. Her var det også veldig bra med vilt, fikk 19 gris og en rev. Tredje og siste dag jaktet vi også i dette reviret. Etter tre tomme drev på morgenen tok vi en alvorsprat med jaktledelsen. Etter denne praten løsnet det. De fem siste drevene denne dagen er bare å drømme om. Det sprutet gris og hjort til alle kanter. Vi fikk da 32 gris og en rev. Alle var veldig fornøyd med denne turen, også han som ikke fikk løsnet ET skudd og det er IKKE fordi han er hardtrekkt, bare veldig uheldig denne turen. Morten og Lars Brekke var med på denne jakten og filmet, så noe av dette kommer med på neste film. Tom Jensen og Safari Management har et veldig bra opplegg her, bra revir og bra hotell. Vi er alt i planleggingsfasen for tur neste år og jeg blir ikke overrasket hvis vi velger samme opplegget neste år.
×
×
  • Create New...