Jump to content

Carbonracer

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Carbonracer's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du behøver ikke å ha betalt jegeravgiften så lenge du har jegerprøven og har nummeret ditt.
  2. Hva folk tror og hva som er fakta, er veldig ofte forskjellige ting. Og dette har skjedd i korrekt test. Produsenter av våpen tester ikke bare sine egne, men også andre sine våpen for å se hvordan de oppfører seg. Men å offentligjøre slike tester vil være direkte useriøst, og slå tilbake på produsentene selv. Hvis noen her på forumet mener at de har større kompetanse på konstruksjon av våpen enn Remington, Blaser, Mauser, Sako, Merkel, osv osv så burde de vel kanskje begynne å skrive en jobbsøknad? Jeg sier ikke at produsentene ikke kan gjøre feil, men en kjent feil lever neppe lenge før de blir korrigert. Noen i Norge konstruerer faktisk for en våpenprodusent så vidt meg bekjent, men de skriker nok ikke så mye på dette forumet
  3. Hadde vært moro å sett ansiktet til enkelte inne her hvis de hadde sett testene som faktisk blir gjennomført av Blaser/Mauser/Sauer. Men negativ omtale av konkurrenter er direkte useriøst. Trykktesting der sluttstykket til feks M98 forsvinner ut av våpenet og står i veggen bak er en realitet. Dette sier jeg fordi M98 mekanismen er vel regnet som solid av de fleste. Dette kan diskuteres opp og ned i mente, i hundre sider til, men jeg er veldig glad for å ha informasjon nok til å more meg litt over hvor påståelige enkelte kan være. Feil kan skje på alle våpen, men brukeren er nok den største feilen. Har selv stått ved siden av en som hadde feilladd sin ammo. Den Saueren var ikke skytbar etterpå for å si det slik... Eieren klarte seg heldigvis med minimalt blodtap. Dette var absolutt ikke våpenet sin feil bare så det er sagt. Se nå ble jeg fristet til å skrive litt til, skal ikke skje igjen. Skal ikke gi meg ut på mere diskusjon på dette emnet når jeg selv selger våpen.
  4. De Blaser som hadde feil matriale i sluttstykket, ble tilbakekalt for å bytte den delen. Etter det så er den potensielle svakheten fjernet. Den ene Blaseren som det gikk galt med her i Norge, var ikke tilbakelevert for utbedring som den skulle. Patronen ble hjemmeladd, og om det var overtrykk eller svakhet i hylsa veit jeg ikke. Muligens en kombinasjon, men hylsa sprakk og varme kruttgasser som kom bakover fikk plastbiten i sluttstykket til å gi etter. MEN, sluttstykkehodet satt på plass i løpet. Det ga IKKE etter, men separerte fra sluttstykket. Nå er denne låsingen av metall på alle R93 sluttstykker så en tilsvarende ulykke kan ikke skje. I senere tester så er det jo bevist at R93 tåler mere enn de aller fleste. Grunnen til at jeg skriver dette er ikke at jeg er noen stor Blaser fan, men at enkelte får det til å høres ut som om at konstrukjsonen er tvilsom, og det er bullshit! Selv så selger jeg våpen bare så det er klart, så derfor holder jeg meg mest mulig unna å favorisere enkelte ting eller å diskutere selv om jeg veit at enkelte ting som sies her på forumet er fullstendig faktafeil. Men når enkelte påstår at en konstruksjon som den på R93 er farlig, så føler jeg for å skrive noen ord. Oppspennerkonstruksjon som finnes på mange våpen, er jo bedre enn vanlig sikring. Det som man dessverre ikke kan gardere seg mot, er at folk ikke lærer å bruke våpenet riktig, uansett konstruksjon.
  5. Mye rart som skrives her inne gitt. MEN, jeg kan berolige med at tennåla kan ikke slå an før bolten er i lås. Det er lagt sperre for dette. Må være endel som uttaler seg uten en gang å ha skutt med en Blaser, eller en gang holdt i en. Likevel dukker det opp bastante uttalelser.
  6. Hmm, trur je må låne ei Baikal 45/70 neste helg å prøve Vekta på børsa er straks over 3 kilo. Avtrekket er ikke ille tungt, bare litt langt. Ei dobbeltrifle til litt over 7000 er itte ille. Koster det på jaktpartner Gjøvik har je sett.
  7. Kontakt utsteder av våpensøknaden du har den blå delen av. Trur kanskje det er enklest å spørre der?
  8. Ikke alle kaliber egner seg like mye til kapping. Hvis du tenker på å kappe ned mot 40 cm, så bør du sjekke litt. 6.5x55 og 30-06 er kaliber som ikke egner seg like bra som .308 feks. Men ned mot 50 cm som nevnt er ikke noe problem, men tar du 10 cm til så bør du vurdere det litt.
  9. Dette er noe du kan tenke på nar du blir senior
  10. Joda, kg12 kommer best ut når blant kjemikale-oppløserne. Men det er ikke en slipepasta. Begge gjør jobben sin veldig bra. Det er helt rett ang bruk av forskjellige kuler. Det gjelder også krutt. Noen typer krutt er hardere på løp enn andre. Dette til tross for at begge har samme ladevekt med samme kula, men er forskjellige merker.
  11. Star kombi t 12/76 .308? - Hør på jaktpartner.no
  12. Joda, du kan skyte både mange skudd og ha presisjon uten å pusse for mye. Men du kan være sikker på at løpet ditt holder lengre med puss. Presisjon å.
  13. Mye hagle for penga, trenger bare litt finpuss Bevern skaffer hagler, også Jaktpartner.no har hagler veit je..
×
×
  • Create New...