Jump to content

rarnfinn

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rarnfinn

  1. § 32. (grensen for grunneiers jaktrett mot vann) På elv og innsjø går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som hans eiendomsrett. Mot hav og fjord går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som landet ligger tørt. Utenfor denne grense og på grunner og skjær som er overskylt ved alminnelig høyvann og ikke tilligger noen eiendom som kobbeveide, er jakt og fangst tillatt for norske statsborgere og alle som det siste året har vært og fortsatt er bosatt i Norge. Direktoratet kan i enkelttilfelle gi utlendinger som ikke er bosatt i Norge adgang til slik jakt. Er en grunne og skjær det samme, eller vil det si at du kan stå på land og jakte når det er ekstremt lavvann? Eller må du legge en stein ut i vannet å stå på denne? Hvor går grensen for hvor man kan skyte når man jakter på fjorden og det er bebyggelse rundt over alt i sjøkanten? Kan man likevel jakte nærme land så lenge en har forsvarlig bakgrunn i det en avfyrer skuddet?
  2. Og hvordan er reglene når du jakter sjøfugl/ender fra robåt? Jakter innimellom på områder hvor det er bebyggelse (boliger og båthus) ved sjøkanten. kan man allikevel skyte der man finner det for godt, så lenge bakgrunnen er god? Og hvordan er dette om man plasserer seg i vannet (står i vannkanten) Hvor lnagt fra bebyggelse skal/bør man da være?
  3. http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/ha ... 76-9005763 det er vel denne hagla...
  4. Er det noen som har disse haglene eller som vet om de er egnet for jakt på sjøfugl? Tåler de stål eller gjør de ikke?
  5. Hva slags amunisjon bruker dere med hagle på ærfugl og skarv? Hvor kjøper dere og hva koster det? Var så sykt dyrt det vi brukte i dag, men husker ikke hva det var. 630,- for 25 stk.
  6. Var ute en tur på sørlandet på formiddagen i dag. Det ble ingen skarv på forsvarlig skuddhold, men 2 ærfugl ble det! Har ikke prøvd med lokkeskarv, så det ble "jage" metoden med robåten..
  7. http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article724503.ece
  8. Takk for svar. Ble litt usikker på om vi hadde jaktet ulovlig, da vi skøyt 2 ærfugl ganske langt inne i fjorden mellom båthus og bolighus. Men det var helt trygg skyting med trygg bakgrunn, så da er det vel lovlig. Hva med brakkvann? Hvor går grensen?
  9. Har lest litt men finner ikke helt ut av reglene. Det jeg lurer på er hvor langt inn i fjorden det er lov å jakte? Hvor går grensen? Kan en jakte så langt inn en vil bare en er 50m fra land? Er i Vest Agder om det har betydning-.
×
×
  • Create New...