Jump to content

roerhansa

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by roerhansa

  1. roerhansa

    Vakuumpakker

    Det var en god idè med posen inni posen! Det skal jeg prøve neste gang! Får vel bli to skjøter på meg også da, bare litt irriterende å gjøre det for det tar tross alt litt ekstra tid. Når man pakker mye vil man helst at det skal gå litt fort - det blir tross alt lange kvelder når man skjærer mye kjøtt... Sånn sett hadde det vært supert med en maskin som tar to skjøter samtidig - og det har ikke jeg:(
  2. roerhansa

    Vakuumpakker

    Tar opp igjen denne!: Kjøpte vakuumpakker i august i fjor, og har følgende observasjoner/erfaringer: Pakket over 150 kg viltkjøtt i høst. Da posene er noe dyre kjøper jeg stort sett vakuumruller, for da kan jeg tilpasse størrelsen på posene selv. Har prøvd meg fram med forskjellige størrelser på posene (altså mye plast til overs eller sånn at posene passer akkurat til det jeg skal pakke). Jeg prøver etter beste evne å holde innsiden av posen ren, sånn at sveisesømmen blir helt tett. For å få til dette bretter jeg den delen av posen som skal sveises utover, slik at den ikke kan bli blodig/tilgriset. Rett etter pakking ser alt tilsynelatende vakumert ut. Etter et par måneder i fryser er en stor andel av kjøttet ikke vakumert lenger (nesten opp mot 30% av de pakkede posene). Noen som har opplevd det samme? Et annet problem som har oppstått er ved pakking av eksempelvis biffer. De kan i noen tilfeller inneholde mye blod/væske. Når man da begynner å vakumere trekkes væsken ut av kjøttet, og hele posen fylles med denne væsken. Da må man sveise tidligere enn ønsket, for å unngå at det skal komme kjøttsaft opp i sveiseskjøten. Posen blir dermed ikke helt vakumert, og etter et par måneder i fryseren blir denne saften lysebrun og ikke så delikat som det burde være. Noen som har opplevd dette, og evt har noen tips til hva man kan gjøre? Bortsett fra dette er jeg veldig fornøyd med pakkeren. Det kjøttet som blir pakket bra er veldig delikat og en fryd å ta ut av fryseren:)
  3. Takk! Måtte bruke mer makt en det jeg turte, men nå gikk det:)
  4. Jeg hadde magasinet i lomma, sammen med mye annet rusk. Skulle gjerne fått pusset det ordentlig, men får ikke demontert det. Noen som vet hvordan man gjør det?
×
×
  • Create New...