Jump to content

Happyhunter

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Happyhunter's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvor mye måtte du betale for å få stoppet ut måren din Gordonsetter ? så fin ut den !!!
  2. Bra svart til Sigurd Knutis...du har helt klart noen tydelige poenger der som en hvilken som helst annen jeger ikke kan diskutere videre. Jeg jakter selv massevis av med småvilt og har helt sikkert masse svin på skogen i forhold til skadeskytinger som jeg ikke engang vet om egentlig er skadeskytinger eller rene bom. Etter at jeg begynte med feller her i vinter mener jeg at dette er helt tydelig mere humant ovenfor viltet selv om også her hender det ting (som vi skriver om for å lære som du sier) for å unngå at det hender igjen I mitt tilfelle med reven er nok dette en hendelse som sikkert ikke hender mange av oss der ute,og som jeg sier jeg håper at ingen andre får oppleve. Jeg kan ikke se at jeg kunne ha gjort noe annerledes selv om jeg er fersk innen dette med fangst. Det å henge feller opp i trær dekket med granbar har folk gjort sikkert i mange hunder år her i Norge. Eneste spørsmålet her er om jeg har hengt den høyt nok ,noe jeg er bombesikker på at jeg har gjort. Jeg tviler på at det er noen av dere der ute som har med dere stige opp i skogen når dere skal henge opp feller.
  3. Det kan virke som om reven har hoppa som bare faen for å få tak i åtet som i dette tilfellet var rester av en hare. I hoppet har han langet ut en labb og utløst fella,med det resultat at han ble hengende etter ene poten. Det må nevnes at fella henger så langt opp i treet at jeg på 180 cm har litt problemer med å henge opp nytt åte som henger rett over fella. Her må han rett og slett ha tatt sats på oppgangstokken som sto langt nedenfor og hoppet noe jævlig for å si det sånn. Må i samma slengen fortelle at han har vært frampå ei anne felle ca 200 meter lenger bort for noen uker siden. Jeg reagerte da oppgangsstokken var knekt og ved nermere undersøkelse fant jeg revelort nedom fella. Vel....denne gangen ble han hengende,og det var ikke noe pent syn der han hang med ene poten i været,med en Berlisle/conibear i ene labben. Vil ikke legge ut bilder av dette. Fikk foressten min andre mår i karrieren her i dag. En stor flott hanne som tydeligvis har gått i sporet på tispa jeg tok i samma fella for litt over ei uke siden. Sikkert samma karen som har tatt åte ut av flere av fellene mine uten å gå i. Mistenker at han klatret opp forbi tispa som hang der og rappa åtet etter at tispa var slått. Åtet var iallefall borte. På ei anna felle har han fjernet granbar og fisket rypa ut på siden
  4. Finnes det noen her inne som har opplevd å fange rev i Conibearfelle oppsatt for fangst av mår. dvs høyt oppe i et tre med oppgangsstokk ? / eller at reven har hoppet meget høyt for å få tak i åtet ? Jeg opplevde nemlig noe jeg ikke unner noen fangstmenn der ute !!
  5. Takk for grattisen Åtet ligger nesten nedpå utløseren på alle mine feller. Har spekulert litt på om det kunne være litt for nære fella til tider. Jeg bruker Berlisle 160 som jeg har bøyd ut pinnene litt på. Utløseren er festet på ytterste hakk,og jeg opplever ikke at det er noe dødgang,men jeg merker at det skal en god del krefter til for at den løser ut. Har tenkt tanken om at han alikavel har en mulighet til å komme seg forbi,men når han begynner å rive og slite i åtet tenker jeg at han skal ha flaks for å komme seg unna like frisk som da han dukka opp. Det er ikke mye mår i området der jeg har feller,men jeg tør påstå at det iallefall er en stor en som streifer forbi. Tidligere så jeg ganske grove,dype spor i snøen så jeg gleder meg til fortsettelsen.
  6. Tok min aller første mår i karrieren i dag. Fellene har stått ute siden starten på januar.Har sett at måren flere ganger har vært opp til flere av fellene uten å gå i. Mener selv at jeg er flink til og tette igjen alle hull fra siden av felle,men alikavel har luringen klart og fjerne granbar på siden for så å dra åtet ut på siden av fella. I dag kom jeg til felle nr 2 og så at alt åte var borte...rett og slett dradd ut bakveien. Egna med en hel rypeskrott /innmat. Tiurvingen jeg hadde hengt opp som innflagging i et tre var også borte. Spenningen var stor da jeg nærmet meg felle nr 3 som hang va 150 meter bortenfor. Denne var også egnet med en hel skrott av rype + litt løk.. Jaggu hang min første mår akkurat her Ser ut til at den har fått slaget litt langt bak uten at jeg har så mye greie på hvordan slaget skal være. Hva kan evt grunnen til dette være ? Jeg bruker berlisle /conibear feller Så også at all åtet var borte...kan en annen mår ha kommet i etterkant og forsynt seg av resten ? Jeg er ikke så kjent med kjønnsbestemmelse av mår. Denne har patter på undersiden så da går jeg ut ifra at det er ei tispe vi snakker om? Hvordan ser dere hvordan kjønn dyret har ??? går ut i fra at snurrebassen til disse dyra ikke henger ned i snøen som de gjør på hunden min Hunden min er en hanne,men selv den har patter så jeg er ikke helt sikker.
  7. Tok min aller første mår i karrieren i dag. Fellene har stått ute siden starten på januar.Har sett at måren flere ganger har vært opp til flere av fellene uten å gå i. Mener selv at jeg er flink til og tette igjen alle hull fra siden av felle,men alikavel har luringen klart og fjerne granbar på siden for så å dra åtet ut på siden av fella. I dag kom jeg til felle nr 2 og så at alt åte var borte...rett og slett dradd ut bakveien. Egna med en hel rypeskrott /innmat. Tiurvingen jeg hadde hengt opp som innflagging i et tre var også borte. Spenningen var stor da jeg nærmet meg felle nr 3 som hang va 150 meter bortenfor. Denne var også egnet med en hel skrott av rype + litt løk.. Jaggu hang min første mår akkurat her Ser ut til at den har fått slaget litt langt bak uten at jeg har så mye greie på hvordan slaget skal være. Hva kan evt grunnen til dette være ? Så også at all åtet var borte...kan en annen mår ha kommet i etterkant og forsynt seg av resten ? Kommer gjerne tilbake med et bilde så dere får sett slaget bare noen kan fortelle meg enkelt hvordan dette gjøres
  8. Kan svare på alt dette jeg....men det koster la oss forhandle.....hvor var du og jaktet i Trøndelag:?:
  9. Har 10 Conibear 160 feller som jeg skal dye nå....skal man ha mye av dyepulveret oppi vannet før jeg koker dem Posen jeg har er ca 0.5 kg (Trap Dye...rødt pulver)
  10. Holder det å blande et kar med varmt vann og kaustisk ? de skal vel ikke kokes ? Etter det blir de vel blanke igjen ?
  11. Har nettopp behandlet nye feller (Berlisle160) med eddik flere ganger og jeg har nå et lag med rust på de. Hva gjør jeg nå ? Skal de vaskes /renses i kaustisk soda før koking i DYE ?
  12. Jeg hadde et par Tiur sittende oppi lia her hele senhøsten og utover vinteren. De satt på akkurat samma plassen igjennom hele perioden. Hadde sikkert 15 - 20 oppflukter på disse til sammen under trening av hund. Kunne bare gå opp med noen dager imellom og hilse på dem begge. 10 min spasertur fra vei.
  13. Kjøpte 10 belisle 160 magnum feller og et par flasker Cronk's Allagash Fur Call Lure. Noen som har erfaring med dette lokkmiddelet ? Står på sia dems at det skal være noe av det beste som er på markedet...hehe .det sier dem vel alle ??? Men til 5 dollars flaska så får jeg heller bare prøve. Noen tips til hvor man kan kjøpe dye og voks billig her i landet da ? Tenkte ikke på det da jeg bestillte alle de andre varene fra statene. Når det er i boks så er det vel bare resten igjen
  14. Er det nødvendig og DYE helt splitter nye feller ? Av det jeg har forstått av det jeg har lest her inne så er dette noe som må gjøres for og renske opp gamle rustne feller. Hva er egentlig hovedpoenget med og DYE og VOKSE fellene ? Noen som har et kjapt godt svar der ute ? På forhånd takk
×
×
  • Create New...