Jump to content

Weatherby 340

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Weatherby 340

  1. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... jnYT6NAGWw
  2. Har sett bilde av denne med lyddemper påmontert. Hadde håpet avtrekket var blitt bedre på denne modellen.
  3. Hei Har bestilt en VTR i kaliber 223. Da jeg er noe usikker på kvaliteten på kvaliteten på denne modellen og Remington generelt, håper jeg flere vil dele sine bruker erfaringer. Fått oppgitt tvist til 1-9. Det er et merkelig løp på denne, er det problemer å få montert lyddemper ? E avtrekket brukbart eller bør jeg bestille meg noe annet, i så fall hva anbefales som erstatning til originalt. Stokken den leveres med er det en billig plaststokk som ikke kan beddes ? Hva anbefales , ser etter en lett og stiv stokk. Bruken av riflen er stort sett trening på bane og litt jakt på moderate hold. Håper på noen svar.
  4. Endelig en side for oss nybegynnere, håper mange kan henge seg på og komme med mange og ikke minst seriøse innlegg. Stå på. Jeg har 340 Weatherby mag og 243 w så jeg har ikke det beste utstyret for langhold slik ekspertene her bedriver men kanskje jeg kan drive litt skyting på hold inntil 500 m. Vil gjerne bytte kikkertsiktet på min 243 som er en Docter 3-12x56 med 30 mm rør, uten lys, nr 4 sikte. Siktet er omtrent ubrukt , 2 år gammelt. Bytter gjerne i et sikte med tynt ikke med forstørrende trådkors.
  5. Takker for svar, her er sikkert flere med brukererfaringer.
  6. Håper fortsatt på noen som vil skrive om sine brukererfaringer.
  7. Rifla er Heckler og Koch SLB 2000 Jeg trenger tips og gode råd, har ei i kaliber 9,3x62 på hånden til en akseptabel pris. Har lest både for og imot dette våpenet. Er dette samme våpen som Haenel SLB 2000 ? Kan det monteres lyddemper på denne ? Hva er brukererfaringer med dette våpenet, er nøye med renhold av våpen og er klar over at det er litt mer plunder med renhold av en halvauto. Har sett og holdt litt i Sauer 303 men synes den er overpriset. Håper noen vil komme med sine brukererfaringer. Bruken er trange poster i hjortelia samt villsvinjakt i Øst Europa.
  8. Har det vært mange flotte jaktopplevelser med hund denne høsten ? Fortell gjerne om deres opplevelser.
  9. Hallo hjortejegere med hund Hvordan har jakten forløpt denne jaktsesongen ? Leser at det er tildels store variasjoner i utbytte rundt omkring, lurer litt på hva som skjer rundt i de ulike storvald. Settes driftsplaner i samråd kun med de ulike grunneiere i valdet, eller er det storvald som benytter ekstern fagkunnskap innen viltforvaltning. Håper på innspill fra ulike steder som har erfaringer å dele med andre etter årets jakt. Ønsker alle en fin romjulsfeiring. P.S. Er det noen her som har testet langhåret dachs på hjortejakt ?
  10. Skjer det noe spenennde i hjorteliene rundt omkring. Fortell, fortell
  11. Hei Da er årets jakt i Sør Varanger, felt SVA 5 og SVA 6, over for denne gangen og med like sørgelig resultat som i fjor. Kan ikke skjønne at baglimit er satt til 5 fugl når der er så lite fugl å se. Er godt kjent i disse terrenger og den negative trenden med lite fugl i terrengene ser ut til å holde seg på samme nivå som de siste 3 år ihvertfall. Vi snakker her om fjellrype, 3 dagers jakt der en knapt hørte smell fra andre jeger synes jeg er litt bekymringsfullt. Jeg skjøt ikke voksne ryper , sparte dise besvisst etter oppfordring fra Fefo. Etter mitt skjønn burde en vurdert totalfredning i ett eller to år for å hjelpe bestanden på bena igjen. Håper andre jegere fra Sør Varanger kan skrive litt her om årets rypejakt.
  12. Jaktkamerater Kom på banen, del erfaringer fra høstens store begivenhet. Hva skjer i hjortelia ?
  13. Gratulerer til alle som har hatt spennende opplevelser i hjortelia i høst med eller uten hund, helst med hund selvsagt Gratulerer til wilma med strålende resultat etter økta i Bjørkedalen. Håper dere andre vil dele opplevelser fra jakten i denne tråden. Det være seg utfordringer med grunneiere, oppsyn, etc..
  14. Jeg håper at vi kan holde denne tråden varm til vi hører årets erfaringer med hund i hjorteliene. Kanskje kan vi organisere oss litt , tenker her på hvordan vi forholder oss til skeptiske grunneiere, er vi som driver med hund litt "forutinntatte", er det mulig å danne et interesselag eller er slikt bare en utopi ? Kan vi belyse dagens lovverk i klartekst , slik at det vil være lettere å forstå. Kanskje er her en advokat med jaktinteresse som leser i forumet som kan være behjelpelig Kom med innspill og forslag jaktkamerater.
  15. Jeg lurer litt på hvilken holdning de ulike jeger og fiskeforeninger har spesielt på Vestlandet til bruk av løs på drevet halsende hund. Håper noen aktive medlemmer kan komme med innlegg for å belyse situasjonen i 2011 Hvilken holdning har viltforvalterne i de ulike fylker på Vestlandet til bruk av hund, er det utarbeidet noen form for informasjonsmateriell ? Holdningen til grunneiere i ulike storvald har etter hva jeg erfarer svingt fra ønsket om å forby hund til å tillate ulike "vald" i storvaldet å velge selv hva de ønsker. Etter hvert gror deler av utmarka igjen over store deler av Vestlandet og jeg er av den oppfatning at bruk av saktegående "trege" hunder kan være det som skal til for å øke fellingsgraden i vald som sliter med å felle tildelt dyr.
  16. Takker for gode og informative innspill. Jeg ønsker ikke å invitere til en opphetet diskusjon i forhold til det brevet jeg besitter fra 1995, som jeg har sitert fra, det var kun ment for å innhente evt endringer i lover og regler anno 2011 Jeg setter svært stor pris på de gode og saklige innlegg som her er skrevet. Etter hvert har det blitt flere av oss som bruker hund i hjorteliene, i vårt vald er det ikke nødvendig med noen "superjager" men hunder som setter hjorten i bevegelse oppover i terrenget mot vår poster. Vi har sjelden hatt loser over 40 min, 10-20 min er det som har vært vanlig. Basseten vi brukte trente mange mnd av året på rådyr, men det ble felt mest hjort for den. Den hadde ingen problemer med å veksle over til hjort når vi kom til valdet, på den annen side er det ikke rådyr i terrenget. Fortsett å dele erfaringer folkens. Husk vi er med på å endre holdninger og skepsis til det vi håper skal bli aksept for også bruk av hund etter hjorten i liene på Vestlandet. Vi har erfart at å invitere skeptiske grunneiere med er en god og effektiv medisin for å skape aksept.
  17. Jeg sitter med et brev fra Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim, datert 1995 I tiden utenfor den ordinære båndtvagstiden 1. april - 20. august, kan eier eller besitter i utgangspunktet la hunden løpe løs når den følges på forsvarlig måte, jf viltloven § 52 En jakthund kan være under forsvarlig kontroll selv om den i perioder er uta av syne. Det er ikke krav om at den som er ute med hunden til enhver tid nøyaktig vet hvor hunden befinner seg i terrenget. Det kan følgelig ikke kreves at hunden til en hver tid skal være på ledsagerens jaktterreng. Selv om det ikke er nødvendig å kalle inn hunden hver gang den nærmer seg utkanten av jaktterrenget, er det imidlertid en forutsetning at jegeren selv avbryter sin forfølgelse av viltet. Det vil her være aktuelt å avgrense mot viltlovens forbud mot å jage vilt bort fra nadres viltområde, jf §46. Jegeren kan altså ikke speulere i å slippe hunden i ytterkanten av sitt terreng i den hensikt å drive viltet over fra naboterrenget. Viltloven gir ikke adgang til avliving av hund som påtreffes utenfor ordinær eller ekstraordinær båndtvang. Bufeloven av 9. juli 1926 nr 4, §2 annet ledd, gir imidlertid grunneier eller eier eller besitter av bufe rett til å avlive løs hund som påtreffes i område der vedkommende har rett til å ha dyr på beite. Dette gjelder "i den tid bufe beiter". Bufeloven stiller strengere krav til ledsagerens kontroll over hunden, og dersom vedkommenede over lengre tid hverken har synskontakt eller hører hunden, kan han ikke sies å ha kontroll over den. På den annen side er det også i forhold til bufeloven rom for at ledsageren ikke til enhver tid nøyaktig vet hvor hunden befinner seg i landskapet. Bufeloven §3 gir kommunestyret hjemmel til å vedta at det skal være båndtvang i hele elelr deler av kommunen ut over den ordinære båndtvagstiden i viltloven. En grunneier har anledning til å forby jakt med hund på egen eiendom. Et slikt forbud gir i seg selv ingen rett til å avlive en jakthund som kommer inn på eiendommen fra et tilstøtende terreng. Slik er ordlyden i brevet og jeg håper på innspill om hva som er ordlyden i dagens regelverk.
  18. Er det flere andre jegere som oppelver de samme utfordringer som her vises til ? Er de lokale jeger og fiskeforeninger "tildels" i mot bruk av hund unde rhjortejakt , eller ligger det meste av forklaingen i kultur og tradisjoner og en skepsis mot det " nye " ? Skriv folkens , her er nok mange som ennå ikke har kommet på banen med sine erfaringer.
  19. Takker for interessante innlegg, fortsett med det folkens. Min erfaring er lokakunnskap, som for egen del tilegnes samarbeidet med hundene samt tolke deres arbeid. Vi er få jegere på vårt lag men har nøkkelposter som stort sett er funnet ved hjelp av hundene. Dvs hjorten har trukket ut på steder vi ikke kjente til som nå er blitt blant postene som settes før hunden slippes. Vi bruker stort sett 9,3x62 på laget vårt med meg som unntak 340 weatherby Jeg påstår ikke at det er et optimalt valg men det har fungert fint for oss, tunge kuler og god sårkanal. Vi har etter 15 års jakt ikke hatt ettersøk, dvs vi hadde en ren bom der vi kalte inn ettersøksekvipasjen for sikkerhets skyld. Vi fikk raskt beskjed om å fortsette jakten, personlig er jeg meget glad for at vi har vært heldige og sluppet skadeskyting. Men vi prøver å trene på stående skyting så mye som mulig, en av oss er aktiv jaktfeltskytter blant annet. Korte hold og kjappe skudd er ofte det vi erfarer med unnntak av fellinger på bøen der kan det bli litt hold men da skyter vi uten unntak med anlegg. Håper på mange nye innlegg , hvor er jegere som har brukt terriere av ulike slag, her er flere bassetraser osv...
  20. Jeg er tildels enig med deg men det vil selvsagt finnes mange lokale variasjoner ang terrengets beksaffenhet osv.. I vårt vald har vi sjelden hatt lostider over 40 min, som oftest langt kortere. Hunden setter dyra i bevegelse og de rusler stort sett på sine faste tråkk der vi er postert Hva en har tru på eller erfart kan sikkert variere fra sted til sted og hund til hund og mann til mann.
  21. Jeg vil komme tilbake med kopi av et brev jeg har fått etter henvendelse til Direktoratet for naturforvaltning, Trondheim. Mener ganske bestemt at her stod at losdyr som ble tatt ut på eget jaktområde kunne dra inn over andre vald uten at det var ulovlig. Jeg har ikke brevet tilgjengelig men vil poste kopi av det i neste uke da jeg er hjemme igjen. Det stod også at en ikke kan spekulere i slipp på grensen mellom eget og andres vald i den hensikt å hente dyr fra andre vald. Nå er dette brevet noen år gammelt og kanskje er regelverket endret isåfall imøteser jeg oppdatert info om dagens regelverk etter at jeg har postet det. Jeg har også jaktet rådyr i Møre og Romsdal i ett vald der det aldri var sluppet lovlig hund tidligere. Grunneier var med fra første stund og syntes det var spenennende. Vi felte endel rådyr der i årenes løp. nabovaldet reagerte raskt med trusler om å skyte hunden når den kom med losdyr fra eget vald til at de etter noen år ba oss ringe dem før vi skulle jakte slik at de også kunne poste i eget vald. Som jeg har nevnt passer vi på å drive jakten i vårt vald sent på året slik at de andre kan jakte slik de ønsker og vi er til så liten sjenanse for andre som mulig. Vi har et vald som er etter mitt skjønn velegnet for bruk av hund, relativt bratt fra sjøen og til høyeste topp med enkelte flatere partier. Vi har vei inn til toppen av valdet men ikke i selve jaktområdet der får vi kose oss med å slite litt Vi slipper i de fleste tilfellene hunden ganske lavt i terrenget etter at poster er satt og hundefører er bakpost, jeg foretrekker den jobben selv om jeg ofte er den som feller færrest dyr.
×
×
  • Create New...