Jump to content

Kim Ruben

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kim Ruben's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Sant som det er sagt! God høst og jakt videre!
  2. Driver en bonde borti her og tresker åkeren.. kan det ha noe å si tror du?.. merkelige greier dette her.
  3. Hei! Sitter ved en elv hvor jeg skjøt and forrige helg. Det var riktig nok kun tre fire ender her da også. Men ingen i dag. Vet ikke om de trekker her om kvelden, er hvertfall ingen å se her nå. Har lokket en del, fremdeles ikke tegn til and. Hva gjør jeg videre? Ideer? Vente? Lokke mer?
  4. Faren min har ei Savage 223, han sier det er ei veldig god rifle i den prisklassen. Prøver å få meg til å kjøpe en likedan! Så jeg antar det er et godt kjøp!
  5. Jeg har en Beretta 391 Urika halvautomat. Og den er jeg veldig godt fornøyd med. Forholdsvis lett hagle som jeg allikevel føler det er god balanse i og den har ikke svikta meg i løpet av årene jeg har hatt den. Fordelen med ett løp er at hvis du er uheldig med oppkastet og får hagla litt skakt plassert så har det ikke like mye å si som på en o/u. Ulempen er at man kun har en trangborring, jeg forsøker å kompensere med sterkere ammo som andre skudd. Fungerer greit. Nøler ikke et sekund med å anbefale halvautomat!
  6. Mange kreative bueskyttere! Markplater tror jeg ikke vil "smelte" da dette er hard steinull/glassull?..
  7. Du har sikkert funnet ut av dette nå men jeg svarer lell Jeg har skutt mye lerduer både på trening og konkurranser, og jeg fikk lære at hagla ikke kunne kaste hylser da den spratt bort til neste skytter. På trening kan man enkelt spørre sidemannen om det er greit:) Jeg bruker halvautomat sjøl og løste problemet ved å ta ut delen som får hagla til å veksle. Det går vel kanskje ann på våpenet i dette tilfellet også?
  8. Du sier noe der Stefan! Takk uansett!
  9. Villminken tenker muligens på XPS (Styrofoam), denne er mye hardere enn vanlig isopor. Jeg vet at dette har blitt brukt før og det holdt veldig lenge før man måtte bytte ut platene. Alternativt kan man kanskje bruke markplater, dette er en slags hard isolasjon som man ofte får i 50mm tjukkelse. Platene er 60x120 i format og hvis man lager en ramme kan man legge 3 lag markplater(eller fler) slik at det blir tjukt nok. Eventuelt også legge to plater ved siden av hverandre slik at man får en større ramme!
  10. Har gått til innkjøp av lokkefugler til orrfugl. 3 høner og 3 haner! I disse dager hvor det ikke er kommet snø og bakken er frossen så knaser det helt forjævlig når man går. Smygjakt blir derfor ei tøff oppgave.. Derfor har jeg planlagt å postere på orrfugl i helgen! Kan tenke meg at det er mange jegere her på Kammeret som kan hjelpe meg litt så jeg får uttelling på dette her. Jeg kjenner ikke til spillplasser, og har ikke fløyte å lokke inn fugler med. Duger det om jeg er ute mens det ennå er mørkt og plasserer fuglene mine på bakken på myr, forså å sette meg i skjul å vente? Burde jeg være i skillet mellom furu/granskog og fjellbjørkeskogen? Hvor er orrfuglen?? TUSEN takk for alle tips dere måtte gi meg!
  11. Er på små vann rett og slett. Støkte opp en del ender for ei stund sia, fant fort ut at det var et helvete å komme på skuddhold! Hehe.. Spørs om det blir en handel av lokkender hvertfall i første omgang: ) Hvor mange lokkender MÅ man ha for at det skal fungere? Funker det med et par eller må man ha 10 - 15 stykker? En ting til, jeg har 36 grams Eley bismuth 5 high speed.. På pakka er det blide av et par stokkender, regner med det ska funke greit på and da?
  12. Er komplett fersking når det gjelder andejakt, trenger derfor litt tips fra folk som har jakta ender en del før og veit hvordan en jaktdag etter ender kan bli vellykket! Hvordan kommer man innpå med hagle? Hvordan er fremgangsmåten osv.. ? Alle tips mottas med stor takk! Kim
  13. Her har det kommet mange gode meininger om turister og jegere i samme terreng. Det er selvfølgelig ikke noe koslig for noen av partene om turistene får nerveplager av en fin solskinnsdag i fjellet pga jegere. Det har seg ikke slik at jeg som jeger følger tur stier i håp om å få fangst på den enkleste måten. Jeg går utenfor stier og tråkk, det er i slike tilfeller at jeg blir litt irritert over å bli forbigått av turister. Det skjer ikke hver dag selvfølgelig, men det skjer. Og det føler jeg er unødvendig. Utforsking av skog, myr og fjellsider kan man vel gjøre på sommeren også da det ikke er jakt? Fjellet er selvfølgelig ikke forbeholdt jegere under jakta, men om begge partene viser litt hensyn til hverandre så er ikke dette noe problem selvsagt. Jeg er helt enig med reinsjegerens innlegg om at under reinsjakta burdte rypejegere( og andre) tenke seg vel om før man raser avgårde mot en reinsflokk der det praktiseres reinsjakt. Det handler rett og slett om å bruke hodet.
  14. En jeger i rypefjellet tar seg god tid når han skal sveipe over store områder på jakt etter fuglen. Jeg har mang en gang opplevd at turister har gått forbi meg og skremt opp fugl lenger frem i terrenget mens jeg strategisk har sveipa kratt og myrkanter. Når det skjer blir jeg så *@!..# at det egner seg ikke på trykk.. Men det er veldig morro å høre om andres opplevelser rundt dette med en stakkars jeger som blir forbigått av turister som vinker og sier "hallo! fått no fugl? Ikke det nei, jaja, du får ha lykke til!" Også rusler de av sted og skremmer fugl i hytt og pine ! Meininger og historier er veldig velkomne!
×
×
  • Create New...