Jump to content

johsve

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by johsve

  1. Hei. Har erfaring med både Howa og Tikka T3. Har jaktet en del med både tikka og Howa og har endt opp med å selge Howa`en. Største forskjellen jeg opplevde var at Howa fikk problemer med avtrekket ved jakt i minusgrader/vinterjakt og at våpnet virket "regere" (tyngere å lade om etter skudd).Men på jakt om tidlig høst og revejekt i juli, agust og september så virket Howa`en bare OK men med noe ugjevt avtrekk. Tikka`en har jeg ikke hatt noe problemer med, bortsett fra at Tikka i 223rem kan være litt sær på vilken amo den liker og det gjelder stortsett amrikansk produsrte amo. Ellers har jeg ikke opplevd noe tull med Tikka T3, har to stk en i 6,5x55 og 223Rem begge har fungert meget godt til jakt og eller på skytebanen, meget god presisjon.
  2. Hei. Du må nok bytte underbeslaget også pga utformingen av magasinet og selve magasinlåsen er aneledes.
  3. Hei og takk for denne linken Har sett på den og det ligner, sprekken går på sammemåte i tillegg min låskasse har sprukket opp til ca 5mm over stokken i vinkelen på låskassa rett bak løpsfestet.
  4. Nei ikke i gjengepartiet. Låskassa er sprukket på siden, rett over låsekilen, forfra og ca 1 cm bakover før den går en 90 grader og opp langs siden til ca 5mm over stokken. Låsekilen og løpet er løsnet.
  5. Hei. Var i dag på skytebanen med min Remington 597 i cal.: 22LR, måtte teste den etter at jeg hadde skifetet ekstraktor og hammer og den gikk faktisk ganske godt med CCI standard amo. Men etter ca 60- 70 skudd så begynte den å "Kaste" kulene i hytt og pine. Ble rimelig nok skuffet siden jeg hadde fått rifla til å gå så pass godt at den kunne brukes på rypejakt. Med nermere ettersyn, når jeg kommer hjem, så ser jeg at låskassa er sprukket rett foran løpsfestet og at løpet er løst. Jeg demonterer stokken og ser at kilen som låser løpet til låskassa er løsnet. Har noen der ute opplevd noe lignenede?
  6. Hyleser med tegn/indikasjon på overtrykk skal du klemme sammen med ei tang eller lignende og kaste dem. Da er du sikker på at hylsene som har vert utsatt for overtrykk ikke finner veien tilbake i samlingen med tomhylser.
  7. Hei Har drevet med hjemmelading i snart 15 år og har gjort mange erfaringer av forskjellige arter. Det også når det gjelder trykkvurdering. Våpen er individuelle "verktøy" har jeg erfart med 2 Tikka T3 i 6,5x55, ladningen som ga god presisjon og ikke viste \noen tegn til overtrykk på tomhylsa og rkylen kjentes normal ut. Når samme ladninga ble testet i den andre T3`en så viste tomhylsa tegn på separasjon (lyse ringer litt over hylsebunnen) og tennhetta var klint ut i tillegg til at bynnstemplet var markert svakere. Det samme har jeg opplevd i Mauser M67 i cal. 30-06. Bruk av dataprogrammer er vel og bra men glem aldri visuell kontroll av tomhylsa etter skudd og ikke minst dersom børsa sparger mer en normalt så kan dette også være tegn på overtrykk. Er skepisk til bare bruk av dataprogram alene men som ett suplement til vanlig vissuell kontroll av hylsa fungerer det nok veldig bra.
  8. Hei Mark Har forsøkt nytt magasin og det med å strekke tilbringerfjæra i magasinet. Nå er dette 6 skudds magasin, har fått tips om at disse magasinene kan ha slike små problemer når disse blir fylt opp helt og ikke fylle mer en 4 skudd i ett 6 skuds magasin evnt. kjøpe 3 skudds magasin og at disse fungere bedre. Har du hørt om dette eller er det noen andre som har erfart at dette er tilfelle?
  9. Hei. Tikka`en min er i kal. 223 rem. og utkasterproblemene er lik det du beskriver bortsett bra at av og til blir tomhylsa liggende på neste patron slik at jeg må "tippe" rifla på siden slik at den falle ut eller plukke den ut med fingrene. Mateproblemene består i at sluttstykket ikke når tak i neste patron som ligger i magasinet. Men med rolge/sakte ladegrep så kan det av og til fungere.
  10. Hei folkens Har en Tikka T3 med mateproblemer og utkastproblem. Vad lading så er det ikke altid at sluttsykket tar/når tak i patronen slik at patronen ikke blir kammeret, må lirke med sluttsykket for at det ska skyve patronen inn i kammeret. Når skuddet er avfyrt så kar det ikke altid alltid at den klarer å kaste ut tomhylsa. Er det noen som har opplevd det samme og event. klart og fikse dette problemet. Har vert nøye med å pusse/(vedlikehold av rifla.
  11. Hei Har både .223Rem. og 6,5x55 men bruker for det meste 6,5x55. Opplever 6,5x55 som det beste alround kaliber, fra rype, storfuggel til rødrev. Jakter ikke storvilt. 6,5x55 har mindre vindavdrift og har meget godt utvalg av fabrikkladd amo og ladekomponenter til den som lader selv og det har for så vidt .223 rem også. Men min erfaring er at 6,5x55 ikke ødelegger mere kjøtt en 233rem gjør ved jakt på rype eller annet småvilt med helmantel. Jeg anbefaler dere å gå til anskaffelse av 6,5x55 den er god nok til det meste av jaktbart vilt i norge. Har i mange tilfeller opplevd at fabrikkladd amo i 223rem med utgangshastighet over 900m/s ødelegger/sprenger rypene og stortsett alle fabrikkladde helmantel ligger mellom 900 - 950 m/s i utgangshastighet i min Tikka .223Rem. varmint. For å gjøre den mer anvendelig til jakt på småvilt som skal spises så lader jeg patronene slev til 223Rem. Lader selvfølgelig og 6,5x55.
  12. Hei Jeg har en Rem.597 22LR som er kresen på ammo. Til nå har jeg kommet til at CCI Standard har best pressisjon men denne kan jeg ikke jekte med i og med at det ikke er hulspiss. Har prøvd de flaste typer hullspiss ammo, Elay, Remington, RWS, CCI, Winchester, Sako men ikke Lapua siden den ikke her vert tilgjengelig her hvor jeg bor. Har demontert og polert annleggs flater både i låskasse og magasin for å få gjevnere gange på sluttestykket og ungå kiling i magasinet. Etter dette samlet CCI Standard 50mm på 75m avst. Liker denne rifla godt siden den er relativt kort og lett og dermed lett å ha med seg i sakken tidlig i jakta. Er det noen som har gode råd om ammo og eller ting som jeg kan gjøre med rifla for å få bedre presisjon??
  13. Hei Har en Tikka T3 super varmint i kal. .223Rem som jeg har montert på en T8 lyddemper. T8`n er en tung demper samenlingnet med Hausken og A-Tec. Børsa blir veldig framtung og er ikke god å bære dersom du skal gå langt, dette er den eneste bakdelen jeg har opplevd. Smell og rekyl ( i den grad man kan si at .223rem har rekyl)ble redusert til noe som tilsvarer .22mag. Men pressisjon ble ikke noe bedre, men så må jeg si at Tikka T3 er ett sææææært våpen når det gjelder amunisjons valg. En kammerat som også har en T3 monterte også lyddemper og i hans børse ble presisjonen betraktlig bedre.
  14. Jeg tuller jo, men Tikka T3 har snart kultstatus som "billig" presisjonsrifle. For noen er det som en rød klut å påstå at ikke enhver T3 er fantastisk. Skyter du 11mm samlinger med Lapua Scenar hjemmeladinger så skyt rypa med dem? Landrø selger jo Lapua Match, med 69grs kule, den regnes som veldig bra. Kan jo prøves. Han tar 210,- for 20. Min rifle skyter ett litt stort hull med 5 av disse. Om jeg søker best mulig presisjon så gidder jeg ikke tulle med billigammo. Men, noen rifler skyter jo billigammo bra, eks. Barnaul kan gå veldig bra i noen rifler. Ei rifle som skyter 11mm, men samtidig ryker på 60mm med ammo som ikke har ligget i grusen og blitt overkjørt tror jeg er et særtilfelle. Skjøt du dette samtidig?, antall skudd, vær. vind?? K Jepp jeg skjøt disse samtidig og ja tro det eller ei den fabrikkammoen var Norma jaktmatch, Norma 62gr.Rådyr og American Eagel. Dagen jeg var på skytebanen var det vindstille og 15 varmegrader. Og hjemmebrygget var N-135 22gr.,Lapua69gr. og Hornedy hylse og standard cci smalrifle. Men men om ikke annet så er normahylsene brukbare
  15. Hei. Talentløs??? Samlingene med fabrikk amo ligger fra 38mm til 60mm på 100m, dette duger ikke til jakt på rype. Med hjemmeladdet amo så har jeg beste samling på 11mm med Lapua Scanner 69gr. og 14mm med 55gr. Hornedy og Lapua helmantel.
  16. Har en Tikka T3 Varmint i cal.223 Rem. med riflestigning 1:8. Jeg har prøvd det meste av helmantel amo i den uten å få noe prsisjon, dette gjelder fabrikkladet amo med 55gr. og 62gr. kuler. Når jeg lader selv så lader jeg alt fra 30gr. til 75gr kuler og får god presisjon. Er det noen som har opplevd noe slik. Har en kammerat som har en Tikka T3 med standard løp(light med syntetskjefte) denne er i cal.223Rem og nermest "sluker" all helmantel amo.
×
×
  • Create New...