Jump to content

Valbjørn

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Valbjørn

  1. Ble ikke helt klok på om ett av ørene er mest utsatt, men hvis flertallet av dere som skyter med høyre øre mot kolben har hørselskade i venstre øre så er det kanskje en sammenheng her. Grunnen til at jeg spør er at jeg kom over en eller annen side, kanskje kammeret, da jeg søkte på "hørselskade høyre øre" fordi jeg selv hører dårligst på høyre og lurte på om det kunne komme av skyting. Da kom det fram et skriv fra en fyr som fortalte om sin tidligere lærer som jaktet mye og som kom for sent dersom han lå på venstresiden i senga fordi han ikke hørte vekkeklokka med høyre. Når det gjelder elektronisk hørselvern har jeg før jaktsesongen i år kjøpt et par Sordin Supreme-pro, som funker bra mtp lydgjengivelse. Men når det gjelder lyddempingen synes jeg de demper ganske dårlig sammenlignet med konvensjonelle klokker ment for skytebanen. Jeg kan feks lett høre hva folk sier rett ved siden av meg når det elektroniske er slått av! Under støyende omgivelser fjerner de likevel "spissen" i lydbildet. Spørsmålet er bare om de demper tilstrekkelig under skudd til helt å unngå skade? Er det noen som har erfaring med gel-putene som man kan kjøpe separat til Sordin Supreme-Pro mtp tetting rundt ørene?
  2. Er det noen grunn til å tro at høyre øre, som nesten ligger nedpå kolben, er mer utsatt for hørselskade under skyting?
  3. Valbjørn

    Ejektor

    Er det mulig å slå av ejektoren, eller må den tas av? Har en Star Baikal o/u m. enkelt avtrekker. Jeg syns IKKE ejektor er no smart
×
×
  • Create New...