Jump to content

daca

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by daca

  1. Det har begynt å komme spredt snø i fjellet. Noen som vet hvor fort rypene skifter fra brunt til hvitt?
  2. daca

    ullundertøy

    Helly Hansen WARM. Fikk trøye i fjor og har brukt den til både skiturer og på jakt nå i høst. Er minst like varmt som ull og tørker like fort som superundertøy. Jeg liker ikke å gå med ull fordi jeg blir for varm når jeg er i bevegelse, noe jeg ikke blir med HH WARM.
  3. Det er jo greit å få vite om det ikke er fugl i et område, men det er noen utrolig ukonstruktive innlegg i forumet om at det ikke er fugl i det hele tatt så man bare kan holde seg hjemme.
  4. Er det noen som vet om et sted det går an å jakte rype i nærheten av bergen (tenker da mulighet for dagstur). Finner ingenting på inatur ps. trenger ikke 15 stykker som forteller meg at det ikke er rype i år, det er lov å prøve seg
  5. Er det tider på døgnet det er gunstigere å jakte rype enn andre? (spørsmålet gjelder for såvidt også skogsfugl)
  6. " Alle registreringspliktige våpen eller en vital del av våpnene skal oppbevares i FG-godkjent sikkerhetsskap (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd) eller i skap med et høyere sikkerhetsnivå, jf. « Forsikringsselskapenes bestemmelser vedrørende prøving og godkjennelse av sikkerhetsskap » (1985). " Dette må vel bety at jeg skaffer meg skap, og låser inn forskjeftene deres. Da har alle sine våpen forsvarligst oppbevart og det er vel ingen del av forskriften som sier at jeg ikke kan oppbevare forskjefte
  7. I følge easyhit sine sider så skal du ikke fjerne det gamle siktet http://www.easyhit.com/?page=5 (se første filmsnutt)
  8. Vi må altså søke, siden vi ikke befinner oss innen samme boenhet. Dette bør vel politiet innvilge? Intensjonen med loven er vel sikrere oppbevaring av våpen i Norge, ikke å selge våpenskap?
  9. Kan jeg og 1-2 kompiser spleise på et våpenskap å lagre våpnene hjemme hos meg? Vil anta at det er flere enn oss som har en hagle hver og kunne tenke oss å redusere utgiftene til våpenskap
  10. daca

    Choker

    det var omtrent det jeg antok, men siden det ikke sto noen advarsel i håndboken (noe det står mot omtrent alt annet) tenkte jeg å sjekke det ut her:)
  11. daca

    Choker

    HAr 3 choker til hagla. (baikal) IC lead som er IM for stål (altså hhv. 1/4 og 3/4) M lead som er F for stål (altså hhv. 1/2 og full) F lead som er full trangboring for bly Skal jeg regne Bismuth som stål eller bly? Siden ingen av disse chokene er uten trangboring, altså det jeg har sett noen kaller C (cylinder), kan jeg da ta ut choken av et av løpene eller er det helt feil.
  12. Hagle kjøpes i morgen og så er jeg klar når jakta begynner. Jeg skal jakte fjellrype uten hund. Har noen noen tips til hvordan man skal lese terrenget i forholdet til hvor det er mest sannsynlig å finne ryper osv. Hvordan man skal bevege seg, (gå rett oppover, nedover, diagonalt??) klær og utstyr Jeg er helt grønn her så alle gode tips tas imot med takk
  13. Så med andre ord; dette er verd å bruke penger på?
  14. XXL har noe de kaller et fiberoptisk sikte til hagle http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=79801 Er det noen som har erfaring med ette?
×
×
  • Create New...