Jump to content

gamle vaapen

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gamle vaapen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis man leser innledningen i boka, vil man se at boka skal ha med alle våpen med metallpatroner (derfor er ingen kammerladere med) og vi har begrenset boka til maks kaliber .50 fordi dette er de tradisjonelle "soldatvåpnene". 20mm og oppover anses som tyngre skyts.
  2. Nå er jeg en av forfatterne til denne boka, så jeg er nok litt inhabil. Men for å kommentere: - Alle som har fått takk som bidragsyterne innledningsvis i boka har skaffet dokumentasjon eller opplysninger som kunne ettergås. Hvilken kompetanse disse personene eventuelt har er egentlig uvesentlig så lenge de har fremskaffet dokumentasjon som kan etterprøves og har vært av nytte for oss forfatterne. De fortjener en takk. - Boka er ment som et oppslagsverk. Den skal kunne leses og brukes av alle som ikke besitter spesialkompetanse på gamle våpen og hvor et våpen historisk hører hjemme. Derfor var det naturlig med en alfabetisk sortering. Har man kompetanse til å plassere et våpen historisk (slik jeg vet Trond har) så finner han lett frem i boka. Det motsatte ville ikke vært mulig for en uten slik kompetanse dersom boka var sortert historisk. - Ja, vi har tatt med endel sære spesialmodeller. Det var fordi oppdraget/mandatet vårt var å lage en KOMPLETT bok over ALLE våpen det forske forsvaret har brukt fra 1859 og til i dag. Da må også endel sære våpen brukt i mindre antall med. Men hvis man leser teksten under hvert enkelt våpen, vil man klart se i hvilket omfang og tidsperiode et våpen har vært brukt. Hele redaksjonsgruppa står bak det samlede produktet og de avgjørelser som er tatt, både med hensyn til innhold, layout og sortering. Ellers vil jeg benytte anledningen til å takke for alle hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått både her og andre steder på boka.
  3. Man kan diskutere til man blir blå i trynet om det er Webley Mk4, Enfield med hane eller Enfield uten hane som er den beste engelske 38-revolveren.. Men det er helt udiskutabelt at den aller fineste er den førkrigsproduserte Webley Mk III i kal. 38S&W med de store nøttetreskjefteplatene. Den har et fantastisk avtrekk, den har et mye bedre grep enn både Webley Mk4 og Enfield'ene, den er betydelig lettere og hendigere (pga mindre ramme under grepet) og ikke minst så har den en uendelig mye finere finish. Og det alle beste med den er at siktene er beregnet for den vanlige 38S&W (og ikke den med tung kule som engelskmennene insisterte på å bruke militært). Og jeg har ikke en, men flere av akkurat denne modellen..
×
×
  • Create New...