Jump to content

Klikk

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Klikk

  1. Takker for innspill. Tror denne kassa er fra før tyskerne kom. Det meste av hylser, kuler og patroner er stemplet med årstall fra før krigen. Har lest litt i boka norske militærgeværer etter 1867. Kragen var under testing med Georg Roth 6.5mm kraveammo på den tiden de eldste hylsene i kassa er datert. Norma Kulene er i esker laget i hovedstaden Christiania. Så de er i alle fall fra før krigen. Artig å grave i historie og bøker når slikt dukker opp. Legger ved noen bilder.
  2. Fant et par patroner som har mål som stemmer med 6.5x53.5R kaliberet. De lå sammen med noen kragpatroner i en gammel trekasse. Fra det som finnes på nett så ble denne patronen designet først i 1892. Merket er Georg Roth, to stjerner og årstallet 1891. Har lest at dette kaliberet muligens ble brukt under utvikling av Kragen og testskyting, kanskje derfor de finnes i boksen sammen med Krag ammo, og av slik gammel dato?. Noen som vet noe mer?
  3. Takker for info, Vet dere hvordan han sender? Med hvilken posttjeneste? Tenkte å by på Gunbroker på auksjoner der selger sender utenlands, men greit å vite hvordan det skal sendes for at det ikke skal stoppe opp her på andre siden av dammen.
  4. Noen som vet om det fortsatt er vanskelig å få sendt antikke våpen fra USA TIL Norge? Må en velge spesielle fraktmetoder ? Noen forslag som fungerer?
×
×
  • Create New...