Jump to content

Thregg

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Thregg's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har du noen tanker om hvilken rifle man burde bygge ut i fra i disse kaliber? (mtp. : Riflestigning og "freebore" -husker ikke det norske ordet) etc..
  2. Dette var musikk i mine ører. - Hvordan var levetiden på hylsene?
  3. Pris er ute av bildet, er det andre praktiske ting som veier i 6,5x55's favør sett bort i fra tilgjengelighet?
  4. Takk for svar! Beklager litt dårlig tittel - tenkte på 1000m+(pluss) - og lurte på, blandt annet forskjell i rekkevidde på de to overnevnte kaliber. Skjønner jeg deg riktig i at de er tilnærmet like bra ut til 1000m? - men at 7mm08 er bedre ut over dette? Hva er forskjellen i rekkevidde?
  5. Pris er ikke med i bildet - tenker bare på det mest "effektive" kaliberet på dette hold.
  6. Hvilket kaliber passer best til langholdsskyting (1000m+) 6,5x55 eller 7mm-08 Da med tanke på : 1.) Maksimal Rekkevidde 2.) Kulebane 3.) Vindpåvirkning (legger denne ut etter en god diskusjon med min kollega)
  7. Etter å ha lest en del her inne på forumet, i våpenloven, viltloven og andre steder på nettet, samt snakket med ulike personer sitter jeg ennå inne med et par spørsmål når det kommer til Langholdsskyting, og de ulike arenaer dette kan praktiseres på. Alternativ 1.) Snakk med en grunneier - varsle naboer - ta hensyn til sikker bakgrunn og støy - informer lensmann. (her har jeg lest om ulik praksis fra ulike politidistrikt / lensmannskontor) Finnes det noe lovverk jeg kan ha med på innerlomma dersom jeg skulle få besøk av politiet? Alternativ 2.) En kjenning av meg nevnte at det bare var å ta en tur opp på hardangervidda / statsallmenningen og ta noen treningsskudd (også da med høyde for sikker bakgrunn etc). Finnes det noe lovverk som regulerer dette? Alternativ 3.) Gå til anskaffelse av småviltkort tilhørende statsallmenningen, for så å kunne treningsskyte i disse områdene med "loven i hånd". Oppsummering: Det skrives mye sprikende på diverse forum om dette temaet, lovverket er slik jeg tolker det diffust - (og det blir en "skjønnssak" og dermed opptil den enkelte lensmann/betjent som kommer til stedet å vurdere lovligheten i aktiviteten). Er det noen der ute som kan komme med et konkret "regelsett" jeg kan benytte meg av, og ikke minst referere til?
  8. Takk for svar. Var ikke klar over at jeg var nødt til å kjøpe picatinny skinne utenom, av en eller annen grunn antok jeg det fulgte med. Ja, jeg har sett at tofoten koster skjorta, men har lyst til å prøve noe annet enn Harris.
  9. Sako TRG 22 - Tilbehør Jeg sitter å fyller ut søknad på en Sako Trg 22 i .308, i den sammenheng har jeg et par spørsmål jeg håper noen av mine mer erfarne forumkolleger kan besvare: 1.) Hvilke forhandlere bør jeg gå til når jeg vil kjøpe rifla? (tenker da leveringstid med mer). 2.) Hvor anskaffer jeg tilbehørsutstyr fra? (Har lett en del på nettet uten hell ang. dette) Tenker da : Lyddemper / rekylbrems Sako's Originale tofot Magasiner Reserve / stålsikter 4.) Er det annet tilbehør jeg bør ha? 5.) Rifla har en "twistrate" på 1:11" - hvor mye bør kulevekta på denne være?
×
×
  • Create New...