Jump to content

Sorte Bill

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Sorte Bill's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er hele poenget. Tore Røed er aktiv skogsfugljeger. Han skaffer seg en fornuftig engelsk setter og klarer vinne NM skog. Det samme var tilfellet med gamle gordonfolk som Knut Helgesen. De jakter på skog og hunden får erfaring på skog. Så har man nå blant gordoneierne de som ikke selv oppnår noe på skog, men de synes også de øvrige innenfor rasen skal gjøre samme. Med riktig folk vil gordon hevde seg både på høyfjell og skog, så fremt de har hunder som naturlig jakter og tar stand.
  2. Det er dette jeg mener, om hundene er virkelig gode kan de skoleres både til høyfjell og skog. For tre-fire år siden var det en engelsk setter som vant NM skog. Dennes avkom vant derby året før. Det har også vært vorsteh som har gjort det godt på skog, som på fjell og lavland. Mener du DagL at det er en umulighet for gordon setteren?
  3. Til det vil jeg si to ting. For det første ble jo også gordon setteren opprinnelig til som rypehund i Skottland. For det andre er det vel ingen som har tvunget folk med gode skogsfuglhunder til å la være med å fortsette avle på disse. At andre gjerne vil ha hunden til topps som rypehund igjen er vel ikke underlig, da det er det de fleste norske jegere jakter. Dette må da være fullt mulig uten å fortsette med innblanding av engelsk setter?!
  4. Dette med at gordon setteren skulle være en bedre skogshund enn øvrige raser tror jeg er en myte. En del gamle skogsjegere valgte gordon over engelsk setter, pointer m.fl. fordi de ikke ville ha typiske høyfjellshunder. Disse gubbene var dyktige skogsfugljegere og dermed fikk gordon et godt rykte. Nå om dagen er det ikke helt de samme folkene som holder seg med gordon, derfor dominerer de heller ikke lenger på skogen.
  5. Sorte Bill

    Whisky

    En annen glimrende dråpe, som jeg anbefaler på det varmeste, er Aberlour A'bunadh - cask strength.
  6. Sorte Bill

    Whisky

    Kjekt å se det er så mange whiskyfantaster her. Selv drikker jeg litt av hvert. Spørs litt på anledningen, men med i sekken har jeg gjerne ei flaske Lagavulin. Sjekk ellers en veldig interessant whiskytråd på denne svenske siden. Begynn i bunnen og les oppover. http://www.birddog.nu/forum/forum656/texter.shtml
  7. Usikker på hvor mye hagla di potensielt kan være verdt eller ikke. Jeg har selv ei Aya No56 som også behøver en overhaling for å få den i strøken stand. Denne hagla er ganske etterspurt og ei jeg fikk fatt på gjennom et dødsbo for noen år siden.
  8. Settere har enormt med energi og arbeidslyst, så du må prøve å sysselsette den både fysisk og mentalt. Utover det skal den selvfølgelig adlyde når du ber den om å holde seg i ro, men de vil jo gjerne prøve seg og se hvor mye grensene kan tøyes...
×
×
  • Create New...