Jump to content

skogens- konge

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skogens- konge

  1. Vi bruker klassesettingen til BOJ på dette stevnet, men må bruke NJFF sitt på ØM og FM. Ofte havner man i samme klasse uansett hvilke lister man legger til grunn.
  2. Endelig løype er ikke bestemt ennå, men pga bedre egnete områder nå så blir det ikke alle de kortholdene vi har vært nødt til å ha de siste årene. Blir nok heller en del hold mellom 100 og 200 meter. Tester ut nye hold nå med tanke på ØM.
  3. Vil minne alle jaktfeltskyttere på kammeret om stevnet i Krødsherad som blir 22-23.januar. Håper det er noen som finner veien! Påmelding har åpnet på pamelding.net
  4. Vil minne alle om fylkesmesterskapet i jaktfelt Buskerud lørdag 24.04. Stavnet avholdes på skytebanen i Krødsherad (samme sted som stevnet i januar).
  5. Blir fortsatt 3-skudd, og 10 figurer på stevnet i Krødsherad. Vi må desverre beholde ett av kortholdene, men de andre er fjernet.
  6. Vil minne alle brukere av kammeret om jaktfelt stevnet i Krødsherad 30.jan. Kan informere om at det er blitt gjort endringer på løypa fra i fjord. Vi har strukket ut holdene så mye som forholdene tillater, dvs vi har kuttet ut noen av kort holdene, samt nye figurer. Vell møtt!!
  7. Noe av poenget med dagens ordning er at det nummeret som står på jegeravgiftskortet ditt og det som står på børsa du bærer i skogen skal stemme overens!! Har også registrert at når skyteferdighetene går ned, blir dette kompensert med "grøvre kaliber". Trur ikke det er mange som er tjent med å ha kraftigere kaliber enn det du tørr å skyte med. Jeg trur kanskje ikke det er noe poeng å gjøre selve oppskytingen vanskeligere. Mener å ha lest tidligere i tråden at ett forslag om flere obligatoriske treningsskudd har blitt avvist?? Kan ikke helt skjønne hvorfor ikke det skulle være kapasitet til det men.... Jeg mener det burde vært satt et minste krav til disse treningsskuddene. Nå kan du skyte 15 skudd i grusvolden og få de godkjent, er det noe poeng??
  8. Dette synes jeg er et godt poeng. Hvis vi ser på resultatlistene for i år synes det å virke som om deltagelsen har blitt litt mindre på stevnene rundt, tenker da på BOJ og Hadelandscupen. Det bør vel være et poeng og øke rekrutteringen til skytesporten, ikke "kvitte" seg med de middels gode skytterne. Jeg tror at beste måten å få med nye folk på, er å sette seg inn i deres situasjon. Da blir det feil å stadig bruke figurer med mindre treffområder på. Bruk heller større figurer, og grader på innertreffen. Det finnes jo skiver hvor det nesten ikke er forskjell på treff og innertreff sonen!! Er også enig i at det godt kunne vært et stevne uten jerpe. Personelig synes jeg at arrangørene heller skulle bli flinkere til å bruke skiver som rådyr, elg og hjort, og da heller skille på poeng. Ett VIKTIG poeng er at for å holde liv i jaktfelt stevnene rundt trengs det deltagere!!
  9. Jeg for min del har limt en noen remser med takpapp under kassen min, det fungerer perfekt! Er nesten et must å ha med seg sin egen "krakk" å sitta på. Det er veldig varierende det som er rundt på stevner. Spesielt for oss som sitter litt lavt, er det håpløst å skulle sitte på en kasse som er så høy som en barkrakk, jeg kan ihvertfall like godt skyte stående da!!
  10. Har jo stått på hjemmesida til arrangementet når påmeldinga skulle starte, så hvis en ønsker bestemte skyttertider osv, da må man være på høgget .....
  11. Noen som veit hvor man kan henvende seg for å skaffe seg ny kolbe til valmet 212. Snakket meed Aaberg, men han hadde ikke kolber til den modellen, og siden fabrikken ikke eksisterer lenger, er det vel tvilsomt om det hjelper å kontakte de som nå lager finn clasic?? Så det var en tidligere i tråden som skeiv noe om livstidsgaranti???
  12. Noen som har erfaring fra Ebay med varer som er kjøpt, men som aldri kommer Hvor man eventuelt kan henvende seg for å prøve å få returnert pengene osv..? Snakker om en DC30 ja.
  13. Er litt artig å lese disse trådene om jaktfeltskyting. Det er nesten like mange meninger som det er skyttere. Dette synes jeg er positivt, det betyr at jaktfelt engasjerer folk, og det er bra! Har selv også selvsagt noen tanker om ting som burde vært endret på, som f.eks poenggrenser for å rykke opp i en høyere klasse, eller om det skulle vært lov å bruke 12x på kikkert i jaktklasse osv... Men synes noe av den diskusjonen som har vært her blir litt skivebom. Jeg har ikke noe tru på at flere såkalte "elgjegere" vil dukke opp å skyte NM selv om det er større skiver. Den jobben med å lokke ut de jegerne som kanskje hadde hatt godt av å skutt litt jaktfelt, trur jeg at hvert enkelt lokallag enten det er en jeger og fiserforening eller ett skytterlag må ta tak i!!! Er selv en aktiv jaktfeltskytter, og synes at den klasseinndelingen som er i dag er en god ordning. Har registert at mange sutrer over at det er blitt for mye konkurranse preg over jaktfelten, og at det ikke er plass til den vanlige jeger. Her er jeg ikke enig. Jakt A klassen er klassen for de beste jaktskytterne. Som nybegynner starter du i jakt C, og har du skutt deg opp av jakt C kan du aldri rykke ned igjen til nybegynner klassen. Det er ikke til å stikke under en stol at å hevde seg i Jakt A er hardt, veldig hardt. De poenkravene som eksisterer for å rykke opp til Jakt A, er etter NJFF sitt reglement 130 poeng. Jeg tørr og våge påstanden at det ikke en mange (om noen) vanlige jegere som kun skyter de 30 treningskuddene hvert år, som hadde skutt over 130 poeng på et stevne om de hadde vært med. For å klare det må det trenes!!! Og i det øyeblikk du begynner å trene for å bli bedre, har du ikke da tatt steget over til å bli en konkurranseskytter?? Da det gjelder forskjellen på jaktklasse og sporterklasse, er jeg av den oppfatning at jeg synes det er en mye større prestasjon og skyte fult i jaktklassen, enn det er å skyte fult i sporterklassen! Men la folk skyte med det utstyret de vil, det er jo det som gjør jaktfelt så populært. Til slutt syns jeg at alle arrangører av jaktfelt stevner bør se og lære av BOJ og Hadelandscupen. De stevnene her er det arrangørmessig et veldig høyt nivå på. Spesielt da det gjelder ledelse på standplass og anvisning, har også vært på en del enkeltstående JFF stevner og her er det veldig mye rart ute å går på den fronten. Så til alle kom dere ut og skyt, skyting er gøy!!
×
×
  • Create New...