Jump to content

Ragnarok

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Ragnarok's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. hehe.. var ikke helt meningen å kapre tråden. Beklager Litt mer OT.. sorry. LongRange, jeg byttet også stempelpakningen. Den nye pakningen jeg satte inni var laget av JM og den er lik pakningen som kommer med V-mach kits. Jeg og kameraten min som hjelpte meg med å sette børsa sammen igjen skjøt rundt hundre skudd iløpet av kvelden og for å si det mildt, JM fjæra forvandlet geværet. twangen forsvant fullstendig og det har blitt en fryd å skyte så jeg er fornøyd. Vel invisterte penger.
  2. Da er fjæra byttet. Du hadde rett, orginalfjæra stilte i fjærvektklassen. var ikke noe problem med å skru den ut. Var værre å sette inn JM fjæra. den var mye hardere enn orginalen. Endte opp med at jeg fikk hjelp av en kamerat hvor jeg holdt fjæra nede og han vridde rundt.. Andre modifiseringer? gjelder det da buttons og ny stempelpakning? å lime fast glideknappene ble en prøvelse for mine fingertupper. tror jeg la igjen mer hud enn det var teflon/silikon i glideknappene! lynlim er noe hærk... Apropos hastigheter.. LongRange, har du en chrony jeg har kunnet ha lånt/prøvt ett par skudd over? hadde vært litt morsomt å sett hvor fort børsa skyter.
  3. Weihrauch lager gode våpen, er ikke noe tvil om det. Med rett sort kuler til min HW97 så skyter den utrolig godt og nøyaktig men personlig så syns jeg den er noe fremtungt. LongRange, Er det så lite preload på børsa at man kan greie å løse orginalfjæra og sette inn JM fjæra uten å bruke noe slags form for annet pressverktøy enn rå muskelkraft?
  4. Det er en Weihrauch HW97K jeg skal bytte ut fjæra på samt bytte stempelpakning. denne siden har ett bilde av orginalfjæra og etter hva jeg kan telle og synse meg frem til så er Jim Maccari fjæra omtrent like lang som orginalfjæra. Jeg vet det blir sagt at denne børsa har lite twang men jeg må ærlig innrømme at jeg syns den twanger for mye nå. Kan både høre twangen og føle at den kaster på seg når jeg skyter.. og jeg som kikket på en Hatsan 125 før jeg kjøpte denne! lol Men fra spøk til alvor, det kan godt hende at jeg har en mandagsbørse. Første 200 skuddene var det litt antydning til dieseling men dette har forsvant fort. Børsa skjøt godt og jeg hadde svært lite twang 200-400ish skudd gikk fint, ikke noe problem og jeg traff godt. Børsa twanget litt. ikke mye men jeg kunne høre fjæra bevege seg inni børsa. er nå oppe i ca 600 skudd, børsa twanger høylydt og rister på seg når jeg skyter. Skuddene forsvinner støtt og stadig, av og til så er det hele serier som bare blir "borte." Når dette startet så ga jeg opp og gikk på nettet og bestillte meg buttons, breech pakning, stempel pakning og fjær fra Jim Maccari. Første ~150 så brukte jeg noen billige Umarex kuler på 13.70 grain i påvente på H&N FTT, etter det så har det gått bare på H&N Field Target Trophy 5.53mm 14.74 grain (ifølge fjærvekta mi), og nei, jeg har aldri skutt blankt. såå.. enten er pakningen kaputt eller så er fjæra brukket, eneste forklaringen jeg har.
  5. fiffige greier. Skulle gjerne ha hatt noe slikt men siden jeg har bare ett gevær så er det liten hensikt i for meg å bygge meg en slik rigg. Tror nok jeg kommer til leke litt Reodor Felgen i garasjen med en 2x4" stokk og en lastestropp når jeg skal sette inn den nye fjæra jeg nettopp har mottatt fra Jim Maccari.
  6. Jeg kjedet meg litt og tok en runde på nettet. Den eneste svenske butikken jeg kunne finne som selger LP50 er Staffansvapen.se. Jeg syns den butikken tar seg meget godt betalt siden LP10 koster 12990,- hos puffra.se og 15500,- hos staffansvapen. LP50 koster 16490,- SEK inkl. svensk moms hos staffansvapen.se Du burde oppsøke noen svenske våpenfora og spørre der, sannsynligheten er der at en svenske vet om andre rimeligere butikker
  7. VestlandsJeger, Nå har det seg slik at jeg har bodd i ett år i ett kommunalt hybelhus som var.. ja, kun for jenter. Meg og 9 jenter. Hadde det mye morsomt der ja.. hmm.. nå strømmer det på med gode minner. vel, untatt den evige mangelen på varmtvann. Takker, da har du spart meg for ett års skolegang. Bare for sikkerhets skyld så ringte jeg Gauldal VGS og snakket med rådgiveren der og han bekreftet det som har blitt sagt samt ga meg en del andre gode råd, som forventet av en rådgiver Hei BrunoEngerdal. Det kan hende det ja. Forsåvidt greitt å vite at det kan hende jeg ikke blir den eneste "gamlingen" på den skolen ^^ Så lenge man er ung til sinns så er alt mulig! ...men det kan hende de av den yngre garde vil se på oss som noen gamle øk...
  8. vent! Er Teknikk og industriell produksjon bare ett annet navn for Grunnkurs Mekaniske?
  9. Av trebehandling så har jeg vel ikke annen erfarning enn snekring av trehytter og olabiler i min barndom men jeg er en god del mer erfart med stål. Riktignok så er det i mye større skala og grovere tilarbeiding enn våpen men det teller vel da for noe? Jeg gikk grunnkurs mekaniske for ei vel 15 år siden og gikk videre to år på bilmekaniker linjen som ikke ble noe av. Jeg har jobbet noen år på verft som reperatør, CNC-robotoperatør og på prefabrikkering stål. I tiden jeg var på verft så gikk jeg flere kurs, deriblant skjærebrenning, plan og tegninglesing, sveising med pinne, MIG og TIG. Hvor mye av det jeg husker nå vet jeg ikke helt, mange år siden sist jeg tok i slikt utstyr.. Siste 7 årene har jeg kjørt kontainer-langtransport inntil legene sa "stopp du må finne deg ett nytt yrke!" Så, her er jeg og jeg ønsker å oppfylle barndomsdrømmen min. Å bli en børsemaker! Og denne gangen så skal ikke Mor få stikke kjepper i hjulene ^^
  10. Takker, Det var det jeg tenkte.. Kan ikke helt se sammenhengen mellom sykurs og maskinering av våpendeler, men jeg må innrømme tanken på å være eneste gutt i en jenteklasse er.. vel.. opphissende Da blir det nok Teknikk og industriell produksjon på meg til høsten
  11. Heisann! Jeg har planer om å omskolere meg selv til å bli en børsemaker og siden det nå er tid for å søke skoleplass så har jeg ett spørsmål. Jeg ser det er mulighet for å gå VG1 i to forskjellige fag, Design og håndverk samt kryssløp fra Teknikk og industriell produksjon, som begge gir muligheten til å gå videre som børsemaker. Hvilken av disse to fagene er det mest hensiktsmessig i å gå for noen som ønsker å bli børsemaker?
  12. Her er noen nærbilder av stokken. Om du vil ha flere så er det bare å si ifra
  13. Sett bort ifra kinnstøtten så passer stokken like fint til links som vanlig skyting. Selve grepet er rundt og gir like godt hold med venstrehånden som med høyrehand. På høyresiden av stokken fra toppen av kinnstøtten og ned så er den rund og fin, ingen kanter. Jeg har ingen problemer, bortsett fra treffsikkerheten, med å skyte links med HW97K Om du vil så kan jeg ta ett par bilder av stokken og legge ut her så du får se hvordan den ser ut i detalj.
  14. Viss du er villig til å bruke 4 lapper på ett luftgevær og går for fjørbørse så er vel egentlig Weihrauch HW97K det aller beste kjøpet du kan gjør i den prisklassen. Den får du kjøpt hos Rodan. Om du skulle kjøpe deg en HW97K i 5.5mm (.22 cal) så kjøp med H&N Field Target Trophy 5.53mm kuler i samme slengen, de skuddene går knall godt i den børsa. Eneste minuset med HW97K er at den ikke har kornsikter og du må bruke kikkertsikte viss du vil treffe noe Alternativt så kan vel HW77K være ett godt kjøp? Den har kornsikter så kikkert er ikke nødvendig, og om HW77K holder samme kvalitetsstandaren som HW97K så burde den også være kjempegod å skyte med og være utrolig treffsikker. På min egen HW97K .22cal, 5 minutter etter jeg hadde montert siktet og holdt på å justere det så skjøt jeg allerede 14mm samlinger på 25m hold PS! Begge modellene har fast løp og blir laddet med en hevarm montert under løpet, noe som jeg syns er mye bedre enn de "knekk løpet" børsene. Mye lettere å ladde og siden løpet sitter fast så vil det ikke oppstå slark og luftlekkasjer ved skyting.
  15. Nå har jeg absolutt ingen planer om å kjøpe meg ett .50cal luftgevær. Jeg brukte det bare som ett eksempel siden .50cal er det største lugeværkaliberet jeg vet om Å importere .177, .22 og .25 er mer interessant for folk flest vil jeg tro ^^
×
×
  • Create New...