Jump to content

Deadman7782

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Deadman7782's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Håper det. Var bare så rart att dei sirklet opp fra havet samtidig så høyt for så og ploge sørover.
  2. Da dro 2stk flokker på rundt 300 kvar ifra hopen/Sætran på Smøla. Har allerede flokket seg. Blir magert i år også. Forbannet molboere som styrer "jakta" her ute.
  3. Tror jeg prøver å lage en selv. 600 pluss frakt blir for dyrt for en så liten del.(GNIEN)
  4. Er dette mulig å få tak i? Visst ikke er jeg gira på å lage i MAZAK'EN(CnC) på jobb. Kunne dette vore intressant? DVS lage til flere? Forutsett at dette lar seg gjøre.
  5. Fikk sett på dei kommentarene som var gitt der og er ganske enig. Tror jeg skal kjøpe meg en liten åkerflekk og bli grunneiger selv Fra spøk til revolver: Smøla blir ikke som det var med dagens forvalting og jeger etikk som noen bedriver. Trist,synd men mest en SKAM
  6. Har nå kommet igjen fra gåsejakta på Smøla og må si jeg er skuffet i år. Er ikke på langt når så "lett" det var for 5-10 år siden. For dei lokalkjente so var edøya eit eldorado før men nå såg jeg ikke ei eineste ei Noen punkt tenkte jeg også jeg kunne ta opp som er litt leit synest jeg. Var nesten ikke noen jegere der i år i forhold til andre år. Nesten ikke noe gås på markene heller. Og mange marker var det ikke tilrettelagt(D.V.S klippet gresset) Sikkert bøndene som driter i det og ikke vil ha gås på marka(forståeligt)men trist. Tråkker sikkert noen på terne nå men skit au... Noen lokale jegere som har skufflet til seg alle dei beste markene. DA MENER JEG MANGE MARKER!!!! Tror dei at dei har monopol?? Dette er synd for smøla der mange mennesker er avhengige av å leige ut hytter\rorbuer osv. Har også snakket med mange som bor og jakter på smøla heile året at der er dei som misbruker skadegås løyva og skyter ned gås i 100vis iløpet av mai-juni. En sa at på ei mark hadde noen skøte 200 fugler over denne tiden og latt mye ligge igjen til ørna og ravna. DETTE ER IKKE EIT RYKTE FOR DEN PERSONEN SOM SA DETTE VEIT ALT SOM BEDRIVES AV JAKT PÅ SMØLA OG KJENNER NESTEN ALLE GRUNNEIGERNE. STYGG ROVJAKT PÅ DET VÆRSTE. Noen som lurer på grunnen til at gåsa ikke er på markene???? I mine øyne er jakta på smøla øydelagt sånn den er nå. Sikkert noen som har full klaff når dei er der også, iallefall dei som har jaktmarker der gåsa trekker over når dei kommer til/fra sjøen. Men desse markene KNIVES det om. Noe positivt er det også.. Mindre ørn å se i år og meir hare. Som sagt er det sikkert noen som vil motsi noe av det jeg har skrevet her men da må jeg spørre om du/dere føler dere truffet? Jakttida i år var heilt på jorde også. Jakttid 04-11? og ikke kveldsjakt før den 10 august? når alle gåsene har begynt trekket? Jævla smarting så har funnet på dette!! GENIALT
  7. Hadde ståendes noen hundre 6.5x55mm berdan hylser (rano) og eit par hundre nye hetter. Fant så ut på noen andre nettsider i usa at man kunne fjerne dem med vanlig vann og trykk. Dette gjørest enkelt sånn: Bruk helst en gammel die der du kan fjerne boxer utkasteren.( selve stanga) Kjør så alle hylsene igjennom slik at du krymper halsen. Fyll så opp hylsa helt med vann og kjør den fort opp i pressa. Da vil trykket av det komprimerte vannet skyte ut berdanhetta. Prøvede dette og det funker veldig bra. MEN... dette er mye griseri med vann så jeg ville ha hatt ei gammel presse og holdt meg utendørs. Mye tørking og olje opp igjen på nytt.
  8. Har 2 mausere Første eg har er en hv-mauser med 3006 løp. Ikke gjort så veldig mye med dette utenom hatt på weaver klakker og smidd hevarma. Billigt Simmons sikte(bra for prisen) og timney sikring. Fajen syntetisk varmint stokk. En venn laga lyddemper på dreiebenken. Sykt lite lyd. Harris 2-fot bruker eg på begge riflene. Neste er også en hv Mauser men denne har eg tatt meg god tid over mange måneder for å få strøken. Selve våpnet fikk eg slengt etter meg for 600 kr.(kjøpt ifjor) Slo til da den såg ubrukt ut. (Stått på lokale inter sport siden hv begynte å selle dem ut). Litt om rifla: Smidd hevarm. 3 skudds løst magasin fra pedersen vaapenlager . Boyds Blue laminat stokk med tommelhull. Bold avtrekk med sikring (så og si lydløs). Leopold svingmontasje.6.5x55 løp(såkallet danskeløp)19mm. kommer ikke på navnet i farta . Zeiss conquest 3-9x50. JA eg veit dette er billigzeiss men heilt topp sikte når du ikke driver med måneskinsjakt skumringsjakt.
  9. Der er også mye forskjell på kvaliteten på stålet i låsekassene. Kjøp lasekasse fra før 1942. Etter dette er det mye omsmeltet dårlig stål i kassene.
×
×
  • Create New...