Jump to content

frodo

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

frodo's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Svar på tråden. JA, men kun ett nødvendig onde. Hvorfor skulle ikke en "ung lovende" kunne delta? Dette er en konkuranse, ikke ett ettersøk. Er de" reisende" så mye bedre att de skal få fripass år etter år?
  2. Bruker en vei-pisk i plast. Fester en svamp (teiper) i enden,og fyller blod i hulrommet. Da har du en hånd fri, til å merke sporet under veis,feks. Ved sporstart,markering av sårleie og sporslutt er det bare å helle litt blod ut av røret. Renslig og enkelt.
  3. Sol,skyfri himmel, 15 grader +. Ved oppmøte var dommere allerede utpekt til de forskjellige ekvipasjene. Trakk internt om rekkefølge. Her var dommerne også sporleggere. Rett etter sporstart for jeg beskjed om å ligge lengre bak hunden.(Min 5 meter)" Her er det hunden som skal bedømmes" En fugel flyr opp i sporet, men Ronja har låst sporet . Er litt nervøs da nesen kommer litt høyere opp enn vanlig, men sporopphold, vinkler og tilbakegang går som ................ Får beskjed om å stoppe hunden. Dommer går så fram , og fyrer av ett skudd. Går en liten runde utenfor kruttrøyken,rett imot sporslutt. ( en inntørka rådyrskank ) Etter mye ros til hunden,får vi beskjed om premiering. 1m/hp. Sitat: en utrolig dyktig tispe med fantastisk arbeide i tilbakegangen.Meget roligt og nøye sporarbeid. " Ja jeg elsker denne hunden"
  4. Da er prøven over. Med oss hjem har vi 1pr m/hp (nr 2 totalt i konkurransen) + endel erfaringer rikere.
  5. Tenkte dette var ett forum for utveksling av ulike metoder, for å få en bedre ettersøkshund. Synes synd på de som er "grønn" på dette emne, og som søker informasjon. Her bølger det fram og tilbake med sitat og tilløp til munnhuggeri. : Kom med gode tips,og la vær å kommentere andres som dårlige.
  6. Har kun positive erfaringer med bruk av samme klær og utstyr. Hunden har opplevd det samme ritualet hver gang , og hver gang ender det i noe KJEMPEPOSITIVT. Nå brukes hunden mest på jakt. Er vi uheldig,å må gå ettersøk, er det ikke så at jeg må skifte klær først. Men når vi går sporprøver benytter jeg alltid samme utstyr. Ritualet ved sporstart er alltid det samme. Har til nå kun positive sporinger.
  7. Noen tips jeg fikk da jeg startet på spor ,var at bekledning og utstyr måtte være det samme hver gang.D.v.s samme bukse,genser,sko,osv. En hund lærer av erfaring.(Gjentagelse) Binder alltid hunden ca.1meter fra sporstart,utreder sporstart selv.Det girer hunden litt ekstra.Kobler deretter sporsele, å leier hunden fram. Tren på enkle spor. Hunden må lykkes hver gang. Har gått spor lagt med klavsko,fiskeboller i strømmpebukse, blod, fotspor og av vilt. Det viktigste er at det ligger noe ved sporslutt som hunden vil ha. (Bruker kun deler av hjortevilt) Trente max 2 spor på 3 uker.(La 2 spor på 1 uke,og hunden gikk lei)Veldig individuellt. En hund kan spore hva som helst. Når den lykkes, MÅ du rose/kose/leke VELDIG mye med hunden. Dette er kansje den beste nøkkelen til suksess.
  8. Takk for gode tips, og takk for sist jaktlykke. ( NM i Os ) Vi er meldt på en ordinær sporprøve i Østersund 17 Mai. Hunden,en korthåret dachs,brukt som jakt-kos-og ettersøkshund, takler ett skudd i sporet.Men for vi beskjed når de skyter? Tilbakegang er ett moment vi aldri har trent på.For håpe att viljen til å finne sporslutt takler det. Synes det blir for kort tid inntil prøven på å trene inn noe nytt. Chipavleser er vel ikke allemannseie? Må få sjekket det med arrangøren. Slepes skanken i vinklene og ved opphold? Mente at jeg hadde lest det. Ser forøverig av resultatlister at de som gjør det bra,oftest har de raskeste tidene.
  9. Har tenkt meg en tur over grensen for å prøve "dyret "i den svenske utgaven av blodsporprøven. Har lest litt om det på SKK`s hjemmesider, men ønsker tips fra noen som har prøvd det.
×
×
  • Create New...