Jump to content

La linea

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by La linea

  1. Hva med en mei tai eller en formsydd bæresele. De tar mindre plass, og har en mye lavere egenvekt. De kan også bæres på magen.

     

    Helt enig. Den kan du bruke fra barna er nyfødte og så lenge du klarer å bære dem. Når du ikke bruker selen kan den rulles sammen så den nesten ikke tar plass og blir den skitten så er det bare å hive den i vaskemaskinen. Trenger du å legge ned barnet kan du også bruke den som liggeunderlag eller pledd. Det å ha mulighet til å bære på magen er også praktisk. Jeg har båret ett barn i sele på magen og en i meis på ryggen evt en i sele på magen og ryggsekk på ryggen. Med barna på magen er det også lettere å gi dem mat og drikke underveis og skal du gjennom litt ulendt terreng med skog og kratt er det lettere å unngå pinner i øynene o.l.

  2. 2) damer ønsker rettledning, instruksjon, osv som flere her inne har pekt på. dvs ha en instruktør tilgjengelig er et triks.

     

    Dette tror jeg også kan være et godt tiltak. Det trenger jo ikke å være noen som har instruktørutdanning heller men rett og slett at klubbens mer erfarne medlemmer gir litt tips underveis. De første gangene kan det være kjekt å ha noen som loser en litt gjennom hvordan ting foregår. (Hvordan fungerer det å låne/leie våpen, oppførsel på standplass (lett å ha glemt detaljene selv om man har vært gjennom dette på sikkerhetskurset.) etc)

     

    3) egne dameskytekvelder pleier være lurt, da kan de holde på for seg selv uten at de føler noen ser ned på de fordi de spør (i enkelte menns øyne) merkelige spørsmål.

     

    Ennå bedre er det vel om mennene klarer å la være å le av damene eller himle med øynene når de stiller spørsmål man synes er banale eller merkelige. I stedet er det hyggelig å få en kort og enkel forklaring når man spør og jeg tror mange damer også vil synes det er hyggelig å få noen henvisninger til gode nettsider eller bøker hvor man kan finne svar på en del ting. Selv om de som har vært med en stund snakker om singleaction, doubleaction, feltskyting, sivilpistol og typer kaliber som den mest naturlige ting i verden så kan dette være ganske gresk for nybegynnere.

     

    Kanskje kan man tipse om forumet her - det er ofte enklere å stille "dumme" spørsmål når man får være anonym på et forum.

    Bærum pistolklubb har også mye bra på sine sider om skyteteknikk så det er også en god plass å henvise til. http://www.bpk.no/skyteteknikk/cms/118

  3. Det ligger an til å bli uke 28. Skal se at det blir nok en regnfull uke!

     

    På hjemmesiden står det

     

    Spesialfelt arrangeres 13. og 14. juli med SP og SR mandag og M1 og M2 tirsdag. Videre rekkefølge vil bli revolverfelt, grovfelt, militærfelt, med finfelt og avslutning lørdag 18. juli.

     

    Det er uke 29 om jeg ikke tar helt feil :wink:

  4. Det aller enkleste tiltaket er rett og slett å ta vare på de jentene som dukker opp. Inkluder dem i miljøet, snakk med dem, vis dem hvordan ting gjøres i klubben og pass på at de får invitasjoner til de sosiale happenings som er i klubben. Ikke legg så stor vekt på at de er jenter men la dem delta på lik linje med alle andre.

     

    Mitt inntrykk er at de fleste jenter er mer opptatt av selve skytingen og kanskje mindre av alt det tekniske som gutta kan synes er gøy. Sørg derfor for at de får skyte mest mulig og tilby dem gjerne å få låne forskjellige våpen for å prøve dersom det er mulig.

  5. Det dukker opp alle slags rare spørsmål i diskusjoner om våpen. Her er et som jeg lurer på om noen har noen meninger om.

     

    Om en revolver ble oppbevart ladet i en bod, garasje e.l. i 5-10 år. Hva tror dere er sjansen for at den vil virke om man prøvde å skyte med den?

  6. Listeriose går på hjernen og trenger ikke å påvirke fostrene. Jeg mistenker kanskje at Dunkerante blander litt med toksoplasmose, som er en parasitt som fører til kasting/abort både hos sau og menneske.

     

     

    Både Listeria/listeriose og toxoplasmose kan være farlig for gravide.

     

    Fra folkehelsetinstittet.no

     

    Bakterien kan formere seg i næringsmidler ved kjøleskapstemperatur. De fleste mennesker inntar av og til matvarer som inneholder Listeria uten å bli syke, men enkelte tilstander predisponerer for utvikling av sykdom. Disse tilstandene kan være svekket immunforsvar, graviditet, alkoholisme, høy alder og underliggende sykdom som kreft og diabetes. Bakterien kan overføres fra mor til foster under graviditet, og kan medføre livstruende sykdom hos fosteret.
  7. Christian skal ha seg en glatthåret foxterrier, dermed utgår børster, peiler, shampo etc etc.

     

    Shampo trenger man vel selv om man har en korthåret hund? Jeg vil i alle fall anbefale det. Om du skal ha innehund vil en kjapp dusj med shampo ca annenhver uke (og når du kommer hjem fra skogstur) gjøre det mye hyggeligere å ha hund. Det er imidlertid ikke nødvendig å kjøpe de dyreste spesialshampoene og skulle hunden være veldig skitten og du ikke har shampo for hånden så fungerer grønnsåpe også.

  8. Smale = sau så å få til smalahove av elg blir nok vanskelig uten hjelp av noen som kan mye om genmanipulasjon :wink:

     

    Men å lage til elghode på samme måte som smalahove må vel la seg gjøre det.

  9. Følg med på Lovdata og se om det foreligger noe under ikrafttredelse. Pr.nå gjør det ikke det, det står bare: "Departementet bestemmer".

    http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?do ... -0831.html

     

    I begynnelsen av januar er ikke alltid Lovdata oppdatert. Det er veldig mange endringer i lover og forskrifter som trer i kraft ved årsskiftet så da er det ofte en forsinkelse i systemet - spesielt på forskrifter.

  10. Helge Hagen har forresten kommet med en ny bok. Tema denne gang er pølsemaking og ølbrygging. Kanskje du allerde har skaffet deg denne ? Maltølet er båret opp, så nå mangler bare gode pølser :D

     

    Noen som har en link til hvor denne kan kjøpes? Jeg prøvde å søke litt på nettet men fant den ikke.

  11. Betyr dette at delegeringsforskriften med denne ordlyden:

     

    Myndighet til å gi forskrifter etter lov av 9. juni 1961 nr. 1 om skytevåpen og ammunisjon m.v. (våpenloven) § 2 annet ledd, § 6a, § 7 fjerde ledd, § 10 tredje ledd og § 27a legges til Justisdepartementet.

     

    begrenser JD sin mulighet til å gi forskrifter og at det er begrenset til de nevnte paragrafer? Betyr det også at forskrifter som ikke gjelder de nevnte paragrafer må vedtas av Kongen i Statsråd?

     

    Hilsen

    Lee303

     

    JD kan bare gi forskrifter der de har fått delegert myndighet eller hvor det fremgår av loven at de har myndighet. For en del paragrafer hvor hjemmel til å utferdige forskrifter i utgangspunktet ligger til Kongen i statsråd, er dette delegert til departementet, jfr delegeringsforskriften. For enkelte andre paragrafer, f.eks. §5 bestemmes det direkte i loven at det er departementet som kan gi forskrifter.

     

    I §31 gis Kongen (i statsråd) en generell hjemmel til å gi forskrifter til loven.

  12. Denne serverte jeg som forrett på Halloween

     

    Gresskarsuppe

    1 ss flytende margarin

    1 løk

    1 fedd hvitløk

    600 g gresskar

    6 dl kyllingbuljong

    2 dl lettmelk

    1/2 lime

    1 ts koriander

    1/2 ts chilipasta

    1/2 ts salt

    1/2 ts pepper

     

     

    Slik gjør du:

    Hakk løken og press hvitløken. Rens gresskaret for frø og skall og skjær i terninger.

    Ha margarin i en panne og surr løk og hvitløk blank. Ha i gresskar og kyllingkraft. La det hele koke under lokk i ca. 30 minutter til gresskaret er mykt. Bland alt i en hurtigmikser. Ha purèen tilbake i kjelen og rør inn melk. Smak til med lime, chilipasta, salt og pepper og kok opp på nytt.

     

     

    Server med et dryss finhakket koriander på toppen.

  13. Forskriften er vedtatt så om den skal endres så må man gjennom en prosedyre med endringsforskrift men det lar seg selvfølgelig gjøre og det kan jo også skje etter at forskriften har trådt i kraft. Regler er til for å endres - noe skal juristene i statsforvaltningen jobbe med ;)

     

    Litt info om hvordan en forskrift vedtas for dem som ikke er så inne i det:

     

    Det finnes få generelle regler for hvordan forskrifter skal vedtas når saksforberedelsen er avsluttet. Av Grunnloven § 28 følger det at ”Sager af Vigtighed” skal avgjøres av Kongen i statsråd og enkelte hjemmelslover (eller –forskrifter) har regler om vedtakelse av forskrifter gitt i medhold av disse lovene eller forskriftene.

     

    Vedtakelsen skjer ved at det organ som har myndighet til å fastsette forskriften, faktisk vedtar den. Forskrifter som fastsettes av Kongen i statsråd, vedtas gjennom kongelig resolusjon. Dersom vedtakskompetansen ligger i et departement eller i et underordnet organ, finnes det ikke formelle regler for hvordan selve vedtaket skal fattes.

     

    Når en forskrift vedtas av andre enn Kongen i statsråd, utarbeides et eget vedtaksdokument som inneholder forskriften med hjemmel og dato for vedtakelsen. Dokumentet signeres av den som vedtar forskriften.

     

    Myndigheten til å gi forskrifter etter våpenloven er delegert til Politi- og justisdepartementet. delegeringsforskriften

     

    Om det er sannsynlig at forskriften endres er en annen sak ;)

×
×
  • Create New...